MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forventer 30.000 tilskuere: Odense får igen kæmpe esportsevent

Af Jens Erik Møller

Odense bliver endnu engang et mekka for esportsfans fra hele verden, når sæsonfinalen i verdens største Counter Strike-turnering, ESL’s Pro League finals CS:GO, afvikles til december i Sparekassen Fyn Arena.

Igen i år er sæsonfinalen en del af den succesfulde esportsfestival ODINCON, som Odense Sport & Event skal arrangere i 2018 og 2019.

Sidste år trak esportsfestiveln ODINCON og sæsonfinalen 20.000 gæster til Sparekassen Fyn Arena og Odense Congress Center, og både glæden og ambitionerne hos den odenseanske eventarrangør er store.

“Vi er virkelig glade for at skulle drive og udvikle ODINCON de kommende år. Interessen for esport er eksploderet de seneste år, og sidste år så vi en masse af det potentiale, som en esportsfestival har.

Vi er sikre på, at der stadig er masser af udviklingspotentiale for ODINCON, og vores ambition er, at esportsfestivalen bliver endnu bedre og større end sidste år,” siger Enrico Augustinus, direktør i Odense Sport & Event i en pressemeddelelse.

Et event for hele byen

Esportsfestivalen ODINCON består udover af sæsonfinalen i Counter Strike også af en LAN-turnering, hvor deltagerne skal kæmpe i de største esportsdicipliner, en EXPO med alt det nyeste indenfor gaminggear samt en esportskonference.

Hos Odense Sport & Event forventer man, at ODINCON og sæsonfinalen kan trække 30.000 dagsgæster til Odense i de dage, hvor festivalen varer – blandt andet ved at sprede esportsfestivalen ud over byen.

“Vi arbejder med flere tiltag, som skal gøre ODINCON endnu bedre. Et af tiltagene er, at esportsfestivalen skal være en event for hele byen, og derfor vil aktiviteterne blive spredt mere ud, så esportsfans får endnu flere grunde til at komme til Odense til december,” siger Enrico Augustinus.

Foto: Odense Kommune

En million dollars i præmiepuljen

Sæsonfinalen i ESL’s Pro League CS:GO kommer til at bestå af de 16 bedste hold fra hele verden, og der er én million dollars i præmiepuljen. Hos den tyske esportsarrangør ESL Gaming glæder man sig over igen at skulle afholde Counter Strike-finalen i Odense, ligesom man er glade for de store ambitioner hos Odense Sport & Event.

“Vi glæder os til at bringe Pro League-finalerne tilbage til Odense efter sidste års store succes, hvor danskerne viste deres passion for CS:GO. Tusindvis af fans heppede på deres yndlingshold i en udsolgt Sparekassen Fyn Arena, og allerede dengang vidste vi, at vi gerne ville komme tilbage,” siger Ulrich Schulze, Senior Vice President fra ESL Gaming.

Billetter til sæsonfinalerne i ESL’s Pro League CS:GO sættes til salg allerede torsdag 7. juni, og de kan købes her.

Del artikel