MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forvirring i genåbningsplan: Hvornår må fitnesscentrene åbne?

Af Stine Kjølby Christensen

En genåbningsplan er omsider blevet præsenteret fra regeringens side, og vi kan inden for den næste måneds tid se frem til en gensyn med flere af samfundets brancher.

Den 21. april kan byens caféer og restauranter eksempelvis få lov at genåbne med udeservering, mens vi den 6. maj kan byde velkommen til diverse kulturtilbud.

Én vigtig branche er der dog fortsat stor usikkerhed omkring: Nemlig fitnessbranchen.

Indtil videre er der nemlig meldt to datoer ud for “indendørs idræt”, og det skaber forvirring.

Ifølge den aftale, der er indgået mellem regeringen og Folketingets partier, bliver fitnesscentrene sat i samme kategori med øvrige indendørs idræt for personer over 18 år – og her fremgår det, at disse kan åbne den 6. maj.

Muligvis en senere åbning

Den 6. maj bliver dog den tidligst mulige dato for en genåbning af fitnesscentrene. For i aftalen står der ligeledes:

“Hvilke konkrete sportsgrene der er omfattet, og hvilke smitteforebyggende tiltag der skal tages, forhandles af aftalepartierne på baggrund af et fagligt oplæg fra myndighederne.”

Det vil sige, at myndighederne før den 6. maj skal tage stilling til, hvilke sektorer, der får lov at genåbne først i maj. De resterende får nemlig – efter planen – først lov til at genåbne 21. maj.

“I tredje omgang d. 21. maj 2021 åbnes – med coronapas – resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser.” står der i aftalen.

Vi må altså væbne os med tålmodighed i forhold til en endelig dato for, hvornår vi kan komme ned og pumpe jern igen. Be strong!

Del artikel

Andre læser også