Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fynbus melder ud: Så mange kørte med letbanen de første 9 dage

Af Christina Frederiksen
Foto: Odense Letbane
Foto: Odense Letbane

Der var overvældende interesse for at køre med Odense Letbane de første ni dage fra den åbnede 28. maj.

Fra åbningsdagen og frem til søndag 5. juni havde Odense Letbane et estimeret passagertal på i alt 307.000.

De i alt ni dage dækker over letbanens opstart, hvor der i hele perioden var gratis kørsel – og således ingen af de rejsekortdata, som under normale forhold anvendes til at beregne passagertal.

I stedet er tallene for opstartsperioden beregnet via manuelle optællinger, som analysebureauet Epinion har foretaget på vegne af Odense Letbane.

Periodens højeste tal var mandag 30. maj med anslået godt 43.000 passagerer samt 31. maj med knap 42.000 passagerer.

“Jeg glæder mig først og fremmest over, at overvældende mange mennesker benyttede letbanens gratisperiode til at afprøve byens nye transportmulighed.

Vi så fyldte tog dagen igennem hen over hele ugen, og jeg er overbevist om, at rigtigt mange, som vi ikke sædvanligvis ser i den kollektive trafik, har benyttet chancen til én eller flere ture,” siger Dan Ravn, adm. direktør ved Odense Letbane.

“Det er klart, at opstarten ikke giver et retvisende billede i forhold til den videre drift. Ud over det gratis tilbud hører det med, at nyhedens interesse har tiltrukket mange, og de enkelte passagerer har nok også kørt længere ture, end vi vil se under normale forhold.

Men det rokker ikke ved det overordnede billede af, at odenseanerne har taget rigtigt godt imod letbanen, og det er vi meget glade for,” understreger Dan Ravn.

Kø efter rejsekort

En anden målestok for letbanens opstart er udstedelsen af rejsekort – den primære billet til letbane og øvrig kollektiv trafik. I hele juni afvikler FynBus og Odense Letbane en kampagne med udstedelse af gratis rejsekort ved personlig henvendelse hos FynBus’ kundecenter i Odense Banegård Center.

Fra 30. maj og frem til midten af juni har kundecentret udstedt godt 2.300 nye rejsekort og har dagligt oplevet lange køer i åbningstiden. Et oprindeligt estimat på 2.000 udstedte kort i kampagneperioden er nu fordoblet til 4.000.

“FynBus fortæller os, at mange kort udleveres til personer, som aldrig tidligere har haft rejsekort – og for manges vedkommende slet ikke er brugere af den kollektive trafik. Også dét ser jeg som et tidligt tegn på, at letbanen har potentiale til at påvirke mange menneskers rejsevaner, så flere med tiden vil tænke kollektivt som en naturlig del af det daglige rejsemønster,” siger Dan Ravn.

Passagertal for perioden fra 6. juni og frem – efter gratisdagenes ophør – forventes til rådighed sidst i juli, når rejsekortdata foreligger.

Del artikel

Andre læser også