MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt nyt til vinelskere: Få din egen vinkælder med nyt koncept

Af Redaktionen

Har du altid drømt om at få din egen vinkælder og blive en del af et vinfællesskab, så er der godt nyt til dig.

Tre fynske erhvervsmænd og vinelskere er nemlig gået sammen om at skabe det ultimative vinparadis for sociale vinentusiaster.

Sammen har de stiftet Vinlauget Grand og brugt to millioner kroner på at omdanne et beskyttelsesrum 10 meter under jorden til en sublim vinkælder.

Beskyttelsesrummet ligger under den 100 år gamle Grand Cykelfabrik i Nørre Aaby og er 500 kvadratmeter stort. I vinkælderen er der vinbibliotek, opholdslokaler, køkken, toiletter og plads til 50.000 flasker vellagret vin.

Det er Brian Gade der, sammen med vinvennerne Martin Olesen og Jesper Engsig Christensen, står bag Vinlauget Grand.

Foto: Vinlauget Grand

Privat vinkælder og socialt fællesskab

Vinlauget Grand er skabt på baggrund af en passion for vin, og den passion har medlemmerne mulighed for at dyrke både alene og i fællesskab med hinanden. Hvert medlem får sin egen private, aflåste vinkælder med plads til minimum 250 vinflasker, hvor man kan lagre sine vine og følge vinenes udvikling over en årrække.

Selvom man har sit eget private rum, er der gode muligheder for at dyrke sin interesse med de andre medlemmer og indgå i netværk med andre vininteresserede. Medlemmerne kan mødes i fælleslokalerne, og de kan kommunikere over en digital platform, så hvis man ønsker at bytte sin vin eller være i godt selskab, når man åbner den flaske, man har gået og kigget på i mange år, er der gode muligheder for det.

Derudover byder Vinlauget Grand løbende sine medlemmer på arrangementer, oplevelser, vinsmagninger og middage, for som Brian Gade siger:

”Det er et bærende element, at vi sammen deler vores interesse for vin og vinens verden.”

Foto: Vinlauget Grand

Alle kan være med

Du behøver ikke være den store vinkender for at være med. Du skal bare have interesse for vin og have lyst til at udforske vinens verden. I vinlauget er læring og nye oplevelser med vin nemlig en høj prioritet. Derfor har de allieret sig med flere professionelle samarbejdspartnere, der er klar til at bidrage med deres specialer og rådgivning.

Du kan for eksempel blive vejledt om, hvordan du bedst lagrer din vin, hvilke vine du skal købe, og hvordan du skal sammensætte din vinsamling.

Foto: Vinlauget Grand

Åbner dørene for offentligheden 26. april

Vil du se, om vinfællesskabet og vinkælderen er noget for dig, kan du komme forbi torsdag den 26. april, hvor Vinlauget Grand slår dørene op for offentligheden med arrangementet Family & Friends. Du bliver vist rundt i den 100 år gamle historiske bygning og får serveret tapas. Alle er velkomne.

Gl. Grandvej 4
5580 Nørre Aaby

Seneste nyt