Godt nyt til vinelskere: Få din egen vinkælder med nyt koncept

Skrevet af: Redaktionen

Har du altid drømt om at få din egen vinkælder og blive en del af et vinfællesskab, så er der godt nyt til dig.

Tre fynske erhvervsmænd og vinelskere er nemlig gået sammen om at skabe det ultimative vinparadis for sociale vinentusiaster.

Sammen har de stiftet Vinlauget Grand og brugt to millioner kroner på at omdanne et beskyttelsesrum 10 meter under jorden til en sublim vinkælder.

Beskyttelsesrummet ligger under den 100 år gamle Grand Cykelfabrik i Nørre Aaby og er 500 kvadratmeter stort. I vinkælderen er der vinbibliotek, opholdslokaler, køkken, toiletter og plads til 50.000 flasker vellagret vin.

Det er Brian Gade der, sammen med vinvennerne Martin Olesen og Jesper Engsig Christensen, står bag Vinlauget Grand.

Foto: Vinlauget Grand

Privat vinkælder og socialt fællesskab

Vinlauget Grand er skabt på baggrund af en passion for vin, og den passion har medlemmerne mulighed for at dyrke både alene og i fællesskab med hinanden. Hvert medlem får sin egen private, aflåste vinkælder med plads til minimum 250 vinflasker, hvor man kan lagre sine vine og følge vinenes udvikling over en årrække.

Selvom man har sit eget private rum, er der gode muligheder for at dyrke sin interesse med de andre medlemmer og indgå i netværk med andre vininteresserede. Medlemmerne kan mødes i fælleslokalerne, og de kan kommunikere over en digital platform, så hvis man ønsker at bytte sin vin eller være i godt selskab, når man åbner den flaske, man har gået og kigget på i mange år, er der gode muligheder for det.

Derudover byder Vinlauget Grand løbende sine medlemmer på arrangementer, oplevelser, vinsmagninger og middage, for som Brian Gade siger:

”Det er et bærende element, at vi sammen deler vores interesse for vin og vinens verden.”

Foto: Vinlauget Grand

Alle kan være med

Du behøver ikke være den store vinkender for at være med. Du skal bare have interesse for vin og have lyst til at udforske vinens verden. I vinlauget er læring og nye oplevelser med vin nemlig en høj prioritet. Derfor har de allieret sig med flere professionelle samarbejdspartnere, der er klar til at bidrage med deres specialer og rådgivning.

Du kan for eksempel blive vejledt om, hvordan du bedst lagrer din vin, hvilke vine du skal købe, og hvordan du skal sammensætte din vinsamling.

Foto: Vinlauget Grand

Åbner dørene for offentligheden 26. april

Vil du se, om vinfællesskabet og vinkælderen er noget for dig, kan du komme forbi torsdag den 26. april, hvor Vinlauget Grand slår dørene op for offentligheden med arrangementet Family & Friends. Du bliver vist rundt i den 100 år gamle historiske bygning og får serveret tapas. Alle er velkomne.

Gl. Grandvej 4
5580 Nørre Aaby

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00