Grand Opening i weekenden: Hipstory åbner cool møbelbutik i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra lørdag d. 11. januar kan vi her i Odense se frem til en ny spændende butik, hvor man kan se og købe håndlavede møbler.

Her åbner vintage-møbelbutikken Hipstory showroom i Odense med en stor Grand Opening med rabatter på de attraktive møbler, gratis goodiebags og fri iskaffe fra Nordic Ice Coffee.

Hipstory åbner deres nye møbelunivers lørdag fra 12 til 16 på Havnegade 100.

Bag Hipstory står en af Odenses succesfulde iværksættere Simon William Bukdahl Brask, der allerede har andre butikker og showrooms på Frederiksberg og Vejle.

Hipstorys mål er, at elegante og lækre møbler ikke kun skal være for få mennesker med masser af penge. Hipstorys møbler skal nemlig sælges til priser alle kan komme i nærheden af.

“Vores borde, reoler og andre møbler er unikke på den måde, at de fleste er håndlavede fra vores eget værksted i Kerteminde.

Men Hipstorys møbler koster ikke en formue. Vi fokuserer på at holde priserne så langt nede, at alle kan være med,” siger Simon William Bukdahl Brask til MigogOdense.

Men Hipstory og Simon William Bukdahl Brask aldrig går aldrig på kompromis med kvaliteten, fortæller han.

Mange af hans møbler er lavet af svensk træ eller ovntørret egetræ. Hipstorys møbler skal også være eksklusive i små skiftende udvalg – men til overraskende lave priser.

Lokalt producerede møbler alle kan købe

Simon William Bukdahl Brask går langt for at holde priserne nede.

“Rigtig mange af vores møbler bliver håndlavet i Kerteminde. Det vi køber andre steder i verden, køber vi altid i små udvalg for at skabe eksklusivitet og have mulighed for ofte at have nye spænende møbler at sælge.

Derfor har vi også lagt vores nye showroom på en adresse lidt længere ude på havnen og uden for byen for at kunne holde vores udgifter nede på andre måder,” forklarer han og tilføjer.

“For mig handler det dybest set om, at lækre møbler skal være til at komme i nærheden af også for ikke mindst unge mennesker, der ikke lige står og har 50.000 kr. til et nyt bord.

Lavere priser behøver slet ikke at være ensbetydende med en tur til IKEA for at købe et masseproduceret bord. Det er det vi gerne vil forandre med Hipstory.”

Den lidt længere tur til det nye show room er dog en oplevelser i sig selv, siger Simon William Bukdahl Brask.

Han fortæller, at showroom’et er placeret i det gamle havnemiljø med rå mursten, betongulve og borde stillet flot op i hvad der ligner små hestestalde.

Stor succes siden 2015 – nu større udvalg end nogensinde 

Det er gået rigtig hurtig for Simon William Bukdahl Brask siden han åbnede den første Hipstory i 2015.

Efterspørgslen efter alt fra spisebordsstole i velour til de flotte sildebensborde er stor. Derfor glæder han sig også til at vise Hipstory frem for odenseanerne i de nye rammer på havnen.

“Der bliver et bedre og større udvalg end nogensinde før med en fin blanding af moderne møbler, håndlavede møbler og nøje udvalgte genbrugsfund,” siger han.

Hipstory vil fast have åbent hver lørdag og søndag fra 12 til 16.

Men der er særlig god grund til at møde op lørdag. Udover iskaffen fra Nordic Ice Coffee er der også 15 procent rabat og gooddiebags til de første 40.

Hvad: Grand Opening Hipstory
Hvor: Havnegade 100, 5000 Odense C
Hvornår: Lørdag d. 11. januar kl. 12.00
Se mere til Hipstory her

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.

Når du er sulten for sjov: Kom til kæmpe åbningsfest i KiMS Outlet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: KIMS
Foto: KIMS

Når du er sulten for sjov.

Reklame-sloganet over dem alle, behøver næppe nogen nærmere introduktion, og det gør figuren bag heller ikke.

Chipskongen Jørgen har været en fast del af KiMs – og danskernes sendeflade – siden 1998, og her 22 år senere er han klar til at gå på pension.

Nu får du mulighed for at sige farvel og tak til Jørgen, når den nye KiMs Outlet slår dørene op i Odense til en stor åbningsfest fredag den 31. januar fra kl. 14.00 til 20.00.

KiMs Outlet går de ind for “undgå snackspild”, så her finder du sprøde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Sprøde tilbud og smagsprøver

Når Chipskongen er involveret, går tingene sjældent stille for sig, og åbningen af outlet-butikken er ingen undtagelse.

Efter butikkens indvielse kl. 14.00, kan man mellem 14.00-15.00 få taget billeder med Jørgen og hilse på ham en sidste gang før hans pension er en realitet.

Derudover vil der være sprøde tilbud, sjove konkurrencer og masser af smagsprøver på chips og nødder.

Læs mere her.

Hvad: Åbningsfest i KiMs Outlet

Hvor: Ejlskovsgade 13, 5000 Odense

Hvornår: 31. januar, kl. 14.00-20.00

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00