Gratis hindbærsnitter: Arkaden Food Market fylder 1 år

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Tophoejen.dk
Foto: Tophoejen.dk

Lørdag d. 8. december er det præcis et år siden, at Arkaden Food Market slog dørene op og blev en del af odenseanernes bevidsthed.

Dette bliver fejret på bedste fødselsdagsmanér, hvor der fra klokken 11- 23 bliver afholdt konkurrencer og underholdning for både store og små.

I dagens anledning bliver der dog ikke uddelt kagemand – i stedet er der gratis hindbærsnitter til de første 100 fødselsdagsgæster.

Et begivenhedsrigt år

Arkaden har i lang tid været et kendt sted for Odenses borgere, men efter flere år med tomme lokaler var Arkaden ikke et sted, folk snakkede om mere og lokalerne var nærmest blevet glemt.

I 2016 fik tre unge mænd fra hhv. Odense og Aarhus øjnene op for, hvilket potentiale der lå i Arkadens lokaler. De mente, at Odense manglede et madmarked, hvor der blev serveret mad fra hele verden.

Det blev startskuddet til en kæmpe renovation af Arkadens tomme og forladte lokaler.

Fredag d. 8. december 2017 blev dagen, hvor Arkaden Food Market stod færdig og klar til Odenses borgere, og der var fra start en stor interesse for det nye madmarked.

Fejres til den helt store guldmedalje

Lørdag d. 8. december skal Arkadens første fødselsdag fejres til den helt store guldmedalje.

De første timer vil der være ”børnefødselsdag”, hvor ungerne kan konkurrere i forskellige discipliner som Arkadenmesterskabet i snørrebåndsspisning og guldmøntegætteri samt få ansigtsmaling.

Dagen byder ydermere på konkurrencer for de voksne, hvor den helt store konkurrence er om en bil i seks måneder, der allerede nu er muligt at deltage i.

I løbet af aftenen vil der også være happy hour samt livemusik og underholdning.

“Vores første år har været helt utroligt! Vi har oplevet enorm, stor opbakning om vores boder, vores mange events, som vi har afholdt i løbet af året, og om hele konceptet.

Der var heller ingen tvivl om, at vi ville holde en stor fødselsdagsfest, da den store opbakning har betydet enormt meget for os,” siger Jacob Christer Larsen, indehaver af Arkaden Food Market.

Du kan læse mere om fødselsdagen her.

Kan ryge over 20 grader i næste uge: Så vildt bliver påskevejret

Skrevet af: Redaktionen

Okay, indrømmet.

Det her bliver måske den vanskeligste påske, vi har oplevet i Danmark i årtier – ja måske nogensinde.

Mens politiet og regeringen appellerer til, at vi holder os mest muligt hjemme, så er påskevejret tilsyneladende ude på at drille os.

For TV2 Vejrets seneste prognoser varsler om en noget lun påske.

Det starter allerede på mandag, når et højtryk rammer Danmark. Her er der lidt uenighed mellem DMI og TV2 Vejret omkring temperaturerne her i Odense.

For her vurderer man hos TV2, at det ganske vist vil føles lunt, men det bliver ikke over 15 grader.

DMI er derimod ude og melde om helt op til 20 grader. Ja, faktisk mener man, at den kan ryge over de magiske 20.

Vejret de kommende dage
Kilde DMI

 

Det er til at græde over

Kigger man så på selve påskedagene, så er det nærmest før, at man triller nogle tårer, når nu omstændighederne er som de er.

Langfredag d. 10. april melder TV2 Vejret nemlig 17 grader og sol. Det samme gør sig gældende lørdag d. 11. april med 18. grader. Påskedag rammer også de 18 grader.

2. påskedag som indtil videre er sidste dag i Danmarks nedlukning er på 19 grader, mens man så vurderer, at tirsdag d. 14. april bliver det 20 grader.

Helt så optimistisk er DMI dog ikke. Men de er dog pænt på linje med TV2 Vejret omkring påskedagene, hvor de lidt mere forsigtigt skyder på omkring de 16-17 grader og sol.

Her er TV2 Vejrets bud på påskevejret

Påskevejret Kilde TV2 Vejret

 

Her er DMIs bud på påskevejret

Påskevejret
Kilde DMI

 

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.