Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dommen er klar: Fængsel og udvisning for groft overfald

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

De fleste kan nok huske det meget voldsomme overfald på en mandlig pædagogmedhjælper i juni 2020 på en parkeringsplads i Fyrreparken i Vollsmose i Odense.

Den nu 27-årige mand blev overfaldet af fem overfaldsmænd og udover at blive slået, sparket og trampet på sit hoved, blev han også stukket to gange med en kniv.

Manden, der bor i Vollsmose, havde forinden anmeldt én af mændene for et overfald med en peberspray på det opholdssted, hvor han arbejdede, men kort før overfaldet skulle for retten blev han passet op og overfaldet igen, mens han var på vej for at aflevere sin 4-årige datter i børnehave.

Dette skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Idømt fængsel og udvisning

Nu er dommen så klar.

De fem yngre mænd i alderen 18-23 år er tilsammen blevet idømt 10 1/2 års fængsel for groft overfald. Tre af de fem er desuden blevet udvist af Danmark for bestandigt, og en mand er idømt advarsel om udvisning.

”Det er altid alvorligt, når et vidne bliver overfaldet, og det er en skærpende omstændighed, at det er en offentlig ansat person.

Ydermere skete det i mandens fritid, mens han var sammen med sin lille datter. Derfor er jeg meget tilfreds med dommen, fordi den sender et klart og tydeligt signal om, at det nytter noget at vælge retssystemet til, fordi der bliver lyttet og handlet konsekvent mod strafbare handlinger,” siger anklager Daniel Dokkedahl fra Fyns Politi.

Således var dommene:

  • 22-årig mand idømt 3½ års fængsel og udvisning for bestandig. Han er dømt for at føre kniven mod forurettede og anses for at være hovedmanden i overfaldet.
  • 18-årig mand idømt 3 års fængsel og udvisning i 6 år. I dommen indgår overfaldet på pædagogmedhjælperen i den institution, hvor han arbejdede.
  • 22-årig mand idømt 2½ års fængsel og udvisning for bestandig
  • 19-årig mand idømt 1½ fængsel
  • 23-årig mand idømt 1 års fængsel samt advarsel om udvisning.

De tre førstnævnte ankede på stedet deres dom. De blev alle tre ført tilbage til varetægtsfængsel efter dommen.

Del artikel

Andre læser også