Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Happening i Odense: Send en hilsen som åbnes om 100 år

Af Michael Qureshi

Fredag den 13. september kan du på Vestergade i Odense gemme en hilsen, et livsmotto eller en lille sjov ejendel – som først vil pakket ud igen om 100 år – mens du nyder en dejlig kop gratis kaffe.

Det sker i forbindelse med International Testamentedag, hvor Det Gode Testamente sætter fokus på muligheden for at tage stilling til, hvad du ønsker at efterlade, når du ikke er her længere.

Hvad efterlader du, når du ikke er her mere? Det har de færreste danskere taget stilling til.

Det vil Kræftens Bekæmpelse, Dyrenes Beskyttelse, Folkekirkens Nødhjælp og de øvrige 32 velgørende organisationer, som står bag Det Gode Testamente, nu hjælpe danskerne med at lave om på.

I forbindelse med International Testamentedag fredag den 13. september har du på Vestergade ved Ove Sprogøes Plads i Odense C. mulighed for at sende en tanke til de kommende generationer ved at gemme en personlig hilsen eller godt råd i en tidskapsel, som først vil blive pakket ud igen om 100 år.

For få danskere tænker over aftryk

På dagen vil Det Gode Testamente desuden stå klar til at fortælle meget mere om, hvordan man opretter et testamente, og hvilke muligheder der er for at sætte et aftryk på verden med velgørende donationer, når man ikke længere er her.

Der vil ligeledes stå en advokat til rådighed for spørgsmål og rådgivning til, hvordan du kan oprette et testamente, ligesom alle besøgende vil blive budt på dejlig varm kaffe.

“Der er desværre for få danskere, som tager stilling til, hvilket aftryk de gerne vil sætte på verden, når de ikke længere er her. Og det kan vi godt forstå.

Testamenter er for de fleste noget, der er tungt og svært at forholde sig til. Et testamente skal dog ses som en mulighed for at bestemme, hvilken betydning ens efterliv skal have – og det håber vi at flere og flere vil få øjnene op for.

Vi vil i hvert fald rigtig gerne være med til at sætte gang i de tanker hos folk. Det gør vi med et hyggeligt arrangement i forbindelse med International Testamentedag den 13. september,” fortæller Dorte Hee, projektleder hos Det Gode Testamente.

Det er Odense Bys Museer, der vil opbevare de værdifulde tidskapsler, som på dagen vil blive lavet, så de om 100 år kan være til glæde for byens kommende generationer.

Du kan gemme en hilsen til kommende generationer og møde Det Gode Testamente den 13. september fra kl. 15-17 på Vestergade ved Ove Sprogøes Plads i Odense C. Læs mere her

 

Del artikel

Andre læser også