MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt hen i skoven: Vilde naturoplevelser i vente for odenseanerne

Af Christina Frederiksen
Foto: Jesper Edvardsen
Foto: Jesper Edvardsen

Den Danske Naturfond har købt Hesbjerg Skov ti kilometer fra Odense centrum. Naturen skal have frit spil, og det betyder bedre levesteder til skovens vilde dyr og planter og flere naturoplevelser til alle i Odense og omegn.  Grundlaget for samarbejdet er, at naturen og biodiversiteten skal have førsteprioritet sammen med de gode naturoplevelser.

Hesbjerg Skov ligger 10 km vest for Odense centrum og er på 170 hektar eller 340 fodboldbaner. Den har været til salg siden sidste sommer. Nu kan alle nyde en gåtur, mens naturen vender tilbage, for skoven bliver åben for offentlig adgang hele året.

”Vi i Odense Kommune er begejstrede over at samarbejde om Den Danske Naturfonds nye og største engagement på Fyn. Overtagelsen af Hesbjerg Skov og samarbejdet om udvikling af naturen flugter med kommunens handleplan for natur og biodiversitet, hvor flere indsatser netop ligger i Hesbjerg Skov. Jeg glæder mig til samarbejdet med Naturfonden om at forbedre og løfte biodiversiteten i skoven, hvor borgerne vil få bedre rekreative muligheder og flere vil få glæde af oplevelser med motion og natur,” siger Søren Windell, som er by- og kulturrådmand i Odense Kommune.

Vandrestier og shelters

Også rådmand Tim Vermund fra Odense Kommunes Klima- og Miljøforvaltning glæder sig over samarbejdet med Naturfonden. Den nye forvaltning får senere på året opgaven med blandt andet at øge biodiversiteten i Odense Kommune.

”Danmark mangler skov, hvor naturen bestemmer. Kun omkring tre procent af de danske skove er sikret som fristeder for naturen, hvor der ikke er intensiv produktion, fældes træ og sker anden kommerciel udnyttelse. Det er skidt for den danske natur. God naturskov er nemlig levested for flest arter vilde dyr og planter. Også Fyn mangler gode og store naturområder, hvor natur bare er natur,” siger Tim Vermund.

Naturfonden og Odense Kommune samarbejder både om at genoprette naturen og skabe helt nye oplevelser i naturen. Der bliver nye vandrestier, udsigtsbænke, hvor man kan nyde sin kaffe og livet og nye shelters at overnatte i.

Del artikel

Andre læser også