Lækker menu flere steder: Her kan du holde Mortens Aften i Odense

Af Simone Vestergaard

Vi nærmer os den tid på året.

Julen kommer langsomt snigende – og om mindre end to måneder sidder vi og spiser and og flæskesteg med hele molevitten, til op over begge ører.

Men først er det Mortens Aften og det skal, traditionen tro, fejres.

Mortens Aften er forbundet med hygge og andesteg, til trods for, at den kære Morten Bisp i sin tid gemte sig i en gåsegård.

Det er en tradition som rigtig mange familier fejrer, og som primært forbindes med stegt and, kartofler, sovs og rødkål.

Vi har søgt rundt og fundet otte restauranter i Odense, som lørdag d. 10. november inviterer indenfor til Mortens Aften.

Her serveres and i forskellige udstrækninger, samt andre appetitvækkende retter.

Vi har samlet et overblik over restauranternes menuer her:

Klosterkroen, Lille Gråbrødrestræde 2

Forret: Kroens hjemmelavede Gravad laks, med rygeost creme, syltede rødløg, sprød rugbrød og rævesauce
Hovedret: Rosastegt andebryst, hvide og brunede kartofler, god sovs, hjemmelavet rødkål
Dessert: Kroens traditionelle ris ala mande med lun kirsebærsauce

2 retter for 249 kr.
3 retter for 299 kr.

Læs mere her. 

Fangel Kro & Hotel, Fangelvej 55

Menuen er:
– Andesteg fra Allégården på Nordfyn med brunede og hvide kartofler samt andesky sauce, dertil hjemmelavet rødkål, svesker, 1⁄2 æble og surt
– Ris a la mande med lun kirsebærsauce

Pris pr. kuvert 318 kr. (min. 2 personer)

Læs mere her. 

Druen & Bønnen, Vestergade 15

Forret: Krabbe bisque med porcheret torsk, sprøde chips af jordskok og persilleolie
Hovedret: Confit af andelår med sauté af rødkål, æble og svampe hertil glaseret kartoffel og andesauce (2. servering af rosastegt andebryst)
Dessert: Gammeldaws ævlekage

Pris pr. person 250 kr. 

Læs mere her. 

Restaurant Pasfall, Brandts Passage 31

Menuen er:
– Snacks & bobler
– Grillet kammusling, sauce nage & spinat
– Syltet laks grillet som asian style
– Letrøget andebryst, confit af andelår, svampe & løg
– Chokodrøm, vanilje. Syltede bær & chokois
– Vinmenu tilpasset til retterne

Pris pr. person 995 kr. (børn under 12 år 1/2 pris)

Læs mere her. 

Restaurant Under Lindetræet, Ramsherred 2

Under Lindetræets snacks: Tre forskellige snacks
Vesterhavstorsk: Variation af jordskokker
Mortens And: Confiteret andelår, glaserede løg, hjemmelavet rødkål og andesauce
Ingrid Marie æbler: Vanilje, mandler og marcipan

Pris pr. person 425 kr. 

Læs mere her.

Restaurant Skovbakken, Sdr. Boulevard 314

 Menuen er:
– Gravad laks m. sennepsdressing
– Gl. dag´s Andesteg m. ½ æbler m. gele, brunede og hvide kartofler, pom. chips, rødkål, asier samt skysauce
– Parfait Cherry Heering m. kirsebærgarniture og chokoladedekoration

2 retter 298 kr.
3 retter 368 kr. 

Læs mere her. 

Restaurant Grand, Jernbanegade 18

Menuen er:
– Andesteg med klassisk garniture bestående af brune og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sauce og surt
– En vidunderlig æbledessert.
– Kaffe og Restaurants Grands hjemmebagte småkager.

Pris pr. person 375 kr. 

Læs mere her. 

Restaurant Cro’n, Dronningensgade 29

Forret: Lille klassisk rejecocktail
Hovedret: Traditionel Dansk Mortens and
serveret med hjemmelavet rødkål, brunede & hvide kartofler, æble med ribsgele og sovs af stegesky
Dessert: Hjemmerørt ris a l’amande, serveret med lun Fynsk kirsebærsovs
eller Cro’ns gammeldaws æblekage med letpisket flødeskum

Hovedret 199 kr. pr. person
2 retter 249 kr. pr. person
3 retter 299 kr. pr. person

Læs mere her.