Hitter på Tinderbox: Gastrotekets flæskestegssandwich rives væk

Gastroteket på Tinderbox
Gastroteket på Tinderbox

Det blev en bragende succes, da Gastroteket sidste år præsenterede det sulte Tinderbox-publikum for sin nytænkning af den klassiske flæskestegssandwich.

I år vender den umådeligt populære festivalspise tilbage til Tusindårsskoven, og det har været en flyvende start her på festivalens førstedag.

Gastroteket kan passende sende en varm tanke til Uffe Holm, den ene af årets to konferenciers, der inden præsentationen af Gogol Bordello gav udtryk for sin begejstring, da han fra scenen sendte kæmpe roser afsted mod de frivillige i Gastrotekets festivalkøkken.

Men begejstringen spores også ude på pladsen, hvor der igen i år bliver spist med stor vellyst.

Fantastisk modtagelse blandt publikum

”Publikum tager supergodt imod den! Efter sidste år var der mange, der kom ind i restauranten og spurgte efter den, fordi de ikke nåede at få den,” fortæller Lena Bech Rasmussen, der er medindehaver af Gastroteket og selv står bag disken.

Man har i år ingredienser med til 8500 sandwiches – 1000 flere end sidste år.

Lena Bech Rasmussen er glad for modtagelsen og har et bud på, hvor det er, sandwichen skiller sig ud.

”Den er udviklet af vores kokke, og det er sådan en blanding af de forskellige smage, hvor man både har sødt, surt og salt, så det giver den her perfekte balance.”

Sandwichen er ikke oplagt, hvis man er på kur, men der er til gengæld garanti for, at man kan feste videre på fuld mave, når man har sat en til livs.

”Jeg ved ikke, om man kan sige, at den er sund, men der er jo spidskål i, og det er blandet op med sennepsmayo, og så er der noget ribbenssteg i, syltede rødløg, noget flæskesvær, og så er der en stor bolle. Folk bliver meget mætte af den,” siger Lena Bech Rasmussen.

Et opgør med den traditionelle festivalmad

At det lige blev flæskestegssandwich, der kom på Gastrotekets menukort er ikke tilfældigt, for man ville ikke bare servere den sædvanlige festivalmad.

Tinderbox’ madprofil var også med i overvejelserne, da valget faldt på, hvad der vel godt kan betegnes som en dansk nationalret.

”Det syntes vi bare, at det var det rigtige for Gastroteket. I stedet for at lave burgere, eller noget andet traditionelt – franske hotdogs eller sådan noget.”

Flæskestegssandwichen skulle dog nytænkes lidt, inden den blev præsenteret for publikum sidste år.

”Vi har gjort den lidt til vores egen, blandt andet ved at bruge spidskål i stedet for rødkål og syltede agurker. Så den er ikke helt traditionel.”

Sandwichen er – trods sin store popularitet – ikke kommet på menukortet i Gastrotekets restaurant i Nørregade.

”Og det skal den heller ikke! Det skal være, når der er de der særlige lejligheder,” forklarer Lena Bech Rasmussen. Når man ikke at smage den i løbet af de næste tre dage, må man altså vente et helt år.

Derfor er det bare med at finde ned til Gastroteket og få købt en flæskestegssandwich. Jeres udsendte kan i hvert fald skrive under på, at den er præcis lige så god, som Uffe Holm gav udtryk fra på Rød Scene tidligere i dag!

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019