Hitter på Tinderbox: Gastrotekets flæskestegssandwich rives væk

Gastroteket på Tinderbox
Gastroteket på Tinderbox

Det blev en bragende succes, da Gastroteket sidste år præsenterede det sulte Tinderbox-publikum for sin nytænkning af den klassiske flæskestegssandwich.

I år vender den umådeligt populære festivalspise tilbage til Tusindårsskoven, og det har været en flyvende start her på festivalens førstedag.

Gastroteket kan passende sende en varm tanke til Uffe Holm, den ene af årets to konferenciers, der inden præsentationen af Gogol Bordello gav udtryk for sin begejstring, da han fra scenen sendte kæmpe roser afsted mod de frivillige i Gastrotekets festivalkøkken.

Men begejstringen spores også ude på pladsen, hvor der igen i år bliver spist med stor vellyst.

Fantastisk modtagelse blandt publikum

”Publikum tager supergodt imod den! Efter sidste år var der mange, der kom ind i restauranten og spurgte efter den, fordi de ikke nåede at få den,” fortæller Lena Bech Rasmussen, der er medindehaver af Gastroteket og selv står bag disken.

Man har i år ingredienser med til 8500 sandwiches – 1000 flere end sidste år.

Lena Bech Rasmussen er glad for modtagelsen og har et bud på, hvor det er, sandwichen skiller sig ud.

”Den er udviklet af vores kokke, og det er sådan en blanding af de forskellige smage, hvor man både har sødt, surt og salt, så det giver den her perfekte balance.”

Sandwichen er ikke oplagt, hvis man er på kur, men der er til gengæld garanti for, at man kan feste videre på fuld mave, når man har sat en til livs.

”Jeg ved ikke, om man kan sige, at den er sund, men der er jo spidskål i, og det er blandet op med sennepsmayo, og så er der noget ribbenssteg i, syltede rødløg, noget flæskesvær, og så er der en stor bolle. Folk bliver meget mætte af den,” siger Lena Bech Rasmussen.

Et opgør med den traditionelle festivalmad

At det lige blev flæskestegssandwich, der kom på Gastrotekets menukort er ikke tilfældigt, for man ville ikke bare servere den sædvanlige festivalmad.

Tinderbox’ madprofil var også med i overvejelserne, da valget faldt på, hvad der vel godt kan betegnes som en dansk nationalret.

”Det syntes vi bare, at det var det rigtige for Gastroteket. I stedet for at lave burgere, eller noget andet traditionelt – franske hotdogs eller sådan noget.”

Flæskestegssandwichen skulle dog nytænkes lidt, inden den blev præsenteret for publikum sidste år.

”Vi har gjort den lidt til vores egen, blandt andet ved at bruge spidskål i stedet for rødkål og syltede agurker. Så den er ikke helt traditionel.”

Sandwichen er – trods sin store popularitet – ikke kommet på menukortet i Gastrotekets restaurant i Nørregade.

”Og det skal den heller ikke! Det skal være, når der er de der særlige lejligheder,” forklarer Lena Bech Rasmussen. Når man ikke at smage den i løbet af de næste tre dage, må man altså vente et helt år.

Derfor er det bare med at finde ned til Gastroteket og få købt en flæskestegssandwich. Jeres udsendte kan i hvert fald skrive under på, at den er præcis lige så god, som Uffe Holm gav udtryk fra på Rød Scene tidligere i dag!

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.