Hvorfor skal jeg flytte til Odense?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Måske du skal til at læse, men de ikke udbyder den uddannelse, som du gerne vil have i den by du kommer fra? Så er det tid til at undersøge, hvor du så skal hen i landet. Storbyerne udbyder som oftest noget forskelligt, men stadigt med et stort udvalg de fleste steder. De mest anvendte uddannelsesbyer er København, Århus eller Odense. Hvilken skal du så vælge? Læs med herunder og se, hvorfor Odense er et godt valg.

Charmerende

Århus har et utal af studerende og København står aldrig stille. Det kan være nogle af grundende til, at folk fravælger disse byer. I Odense er der ligeledes mange studerende, men ikke så mange, at du udelukkende støder ind i mennesker mellem 20 og 30 år. Odense sover, men alligevel er der enormt mange muligheder for at opsøge et godt natteliv, men også mange seværdigheder. Byen er derigennem rolig, smuk og charmerende med sine flotte å-systemer og bindingshuse.

Mange uddannelsesmuligheder

I Odense er der ligeledes mange uddannelsesmuligheder. Der er SDU, universitetet, hvor de fleste fag kan læses. Desuden er der erhvervsskolerne og UCL. UCL dækker over en lang række professionsuddannelser. Uddannelsesstederne ligger ikke langt fra hinanden og derved er det muligt, at kunne besøge de forskellige fredagsbarer og på den måde lære en masse nye mennesker at kende på tværs af uddannelserne.

Billige huslejer

I de store byer er der oftest en dyr husleje, som de færreste kan komme i nærheden af, hvis de bor alene. Derfor er Odense en god mulighed for dig, som ønsker at bo alene. Du kan finde fine kollegieværelser og studieboliger, men det er også muligt at finde en privatejet lejlighed, som du kan betale dig fra. Så tænker du sikkert, at det blot er muligt udenfor bymidten, men her skuffer Odense heller ikke. Dog kan indskud være dyre, som I fleste lejligheder, så måske du skal tage et lån for at kunne starte dine boligdrømme? Hvis dette er tilfældet, så se dine lånemuligheder og start en god tilværelse i Odense.

Landets centrum

Alt afhængig, hvor i landet du kommer fra, så har du formentligt en vennekreds, som du efterlader. De flytter måske også andre steder hen i landet for at studere. Derfor er det fantastisk at være bosat i Odense. Her er du i landet midte og der er ikke langt til nogle. Der går direkte togforbindelse både til Esbjerg, Århus og København. Og ingen af rejserne er besynderligt lange. Turen fra Århus til København kan synes lang, så det er du jo netop fri for, hvis du bosætter dig i smukke Odense.

Et hav af hyggelige steder

Som du læste i starten af denne artikel, så rummer Odense en masse charme. Det gælder også rundt på byens restauranter, barer og cafeer. Der er en masse at vælge imellem og mange finder du i hygge passager og sidegader. Disse skaber en helt unik stemning, hvor dæmpet belysning og hygge er de centrale nøgleord her. Der er også cafeer, placeret ved åen, så du kan nyde en kop kaffe i smukke omgivelser med luft og liv omkring dig.

 

Politiet varsler: Klar til skolestart med landsdækkende indsats

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rådet for Sikker Trafik
Foto: Rådet for Sikker Trafik

Politiet landet over gennemfører i ugerne 33, 34 og 35 målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart, hvor mange tusinde børn har første skoledag, hvilket betyder at mange små, nye og urutinerede trafikanter bevæger sig rundt i trafikken.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag.

Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne.

For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år”, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Nogle bilister har for travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole. De udviser ikke hensyn over for andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole.

Derfor vil politiet igen i år ved anvendelse af manuelle kontroller og Automatisk Trafik Kontrol sætte ind for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksyndere.

Politiindsatserne vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på:

bilernes hastighed

om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele

om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele

skolepatruljernes arbejde, og

forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Forældrenes indsats

Der er heldigvis få børn, der kommer til skade i trafikken, og det skyldes blandt andet at forældrene er gode til at passe på deres børn, når de skal ud på vejene, hvor forældrenes indsats betyder meget.

Sammen med Rådet for Sikker Trafik anbefaler Rigspolitiet følgende:

Træn skolevejen til fods

Vælg en sikker rute. Det er den rute, hvor I skal krydse vejen færrest gange, og hvor der er mindst trafik.

Gå ruten mange gange sammen og aftal enkle regler for, hvad barnet skal gøre de forskellige steder.

Gentag reglerne, I har øvet før: Stop ved kantstenen, se dig for til begge sider, tjek at bilerne stopper, før du går over for grønt.

Lær dit barn at lægge mobiltelefonen væk, når I går i trafikken. Og vær selv et godt eksempel.

Træn skolevejen på cykel

Selv om dit barn ikke er klar til at cykle alene endnu, kan I bruge skolevejen til at cykle sammen, hvis trafikken er egnet til det – og dit barn er klar. Det er dig, der bedst kan vurdere det.

Vælg en sikker cykelrute, hvor I skal krydse vejen færrest gange og hvor der er cykelsti.

Lad dit barn køre inderst eller forrest – så kan du holde øje med det.

Sig til i god tid, før I skal dreje.

Lær dit barn at give tegn, når I skal dreje eller stoppe.

Stop og se jer godt for, før I krydser en vej. Husk, dit barn har brug for længere tid end dig til at sætte i gang. Nogle steder skal I måske trække over.

Husk cykelhjelmen. Den bedste måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm, er hvis du selv gør det.

Transporterer du dine børn i bil, når de skal til og fra skole skal du blandt andet:

Vær opmærksom og udvis hensyn over for de andre trafikkanter på vejen.

Vær opmærksom og udvis agtpågivenhed over for de mange nye og usikre trafikkanter.

Sørg for at dine børn og du selv er fastspændt.

Overhold hastighedsgrænsen.

Koncentrer dig om at køre bil, når du kører bil.

Respekter skiltningen omkring skolerne, indkørsel forbudt og parkeringsforbud m.m.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i Odense viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster.

Filmen vises både lørdag den 15/8 klokken 16.30, og søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Markant udmelding: Statsministeren vil udskyde genåbning af nattelivet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Mange festglade fynboer havde formentlig set frem til genåbningens fase 4, hvor det oprindeligt var planlagt, at genåbningen af nattelivet skulle begynde her i august.

Men statsminister Mette Frederiksen er bekymret over udviklingen i coronasmitten i hele landet, og det fik hende til tasterne på Facebook i går aftes med en længere opdatering om hele situationen.

Her kræver hun blandt andet mere tålmodighed med genåbningen – blandt andet med genåbningen af nattelivet.

“Oprindeligt var planen at begynde en åbning – også af de dele her i august. Det er regeringens holdning, at det skal udskydes,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Udsættelse kræver økonomisk hjælp

Hvis genåbningen af nattelivet udsættes, kræver det, økonomisk hjælp frem til 1. januar 2021 til både spillesteder, natteliv og turistbranchen. Det mener Dansk Erhverv.

“Det er i vores alles interesse, at virksomheder og arbejdspladser kommer gennem krisen,” siger Brian Mikkelsen til EB.dk

Også Dansk Industri mener, at fortsatte hjælpepakker til natteliv og spillesteder er vigtig, hvis genåbningen udskydes.

Det siger direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.

“Vi har forståelse for, at eksempelvis natklubber og tilsvarende virksomheder i den nuværende situation må afvente en yderligere genåbning for alles skyld,” siger han.

Det er på onsdag, at Folketingets partier og forhandler om den videre genåbning.

“Når brancher er lukket ned, vil der selvfølgelig stadig være brug for hjælpepakker. Det forhandler vi også,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Du kan læse hele hendes opdatering her: