Hvorfor skal jeg flytte til Odense?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Måske du skal til at læse, men de ikke udbyder den uddannelse, som du gerne vil have i den by du kommer fra? Så er det tid til at undersøge, hvor du så skal hen i landet. Storbyerne udbyder som oftest noget forskelligt, men stadigt med et stort udvalg de fleste steder. De mest anvendte uddannelsesbyer er København, Århus eller Odense. Hvilken skal du så vælge? Læs med herunder og se, hvorfor Odense er et godt valg.

Charmerende

Århus har et utal af studerende og København står aldrig stille. Det kan være nogle af grundende til, at folk fravælger disse byer. I Odense er der ligeledes mange studerende, men ikke så mange, at du udelukkende støder ind i mennesker mellem 20 og 30 år. Odense sover, men alligevel er der enormt mange muligheder for at opsøge et godt natteliv, men også mange seværdigheder. Byen er derigennem rolig, smuk og charmerende med sine flotte å-systemer og bindingshuse.

Mange uddannelsesmuligheder

I Odense er der ligeledes mange uddannelsesmuligheder. Der er SDU, universitetet, hvor de fleste fag kan læses. Desuden er der erhvervsskolerne og UCL. UCL dækker over en lang række professionsuddannelser. Uddannelsesstederne ligger ikke langt fra hinanden og derved er det muligt, at kunne besøge de forskellige fredagsbarer og på den måde lære en masse nye mennesker at kende på tværs af uddannelserne.

Billige huslejer

I de store byer er der oftest en dyr husleje, som de færreste kan komme i nærheden af, hvis de bor alene. Derfor er Odense en god mulighed for dig, som ønsker at bo alene. Du kan finde fine kollegieværelser og studieboliger, men det er også muligt at finde en privatejet lejlighed, som du kan betale dig fra. Så tænker du sikkert, at det blot er muligt udenfor bymidten, men her skuffer Odense heller ikke. Dog kan indskud være dyre, som I fleste lejligheder, så måske du skal tage et lån for at kunne starte dine boligdrømme? Hvis dette er tilfældet, så se dine lånemuligheder og start en god tilværelse i Odense.

Landets centrum

Alt afhængig, hvor i landet du kommer fra, så har du formentligt en vennekreds, som du efterlader. De flytter måske også andre steder hen i landet for at studere. Derfor er det fantastisk at være bosat i Odense. Her er du i landet midte og der er ikke langt til nogle. Der går direkte togforbindelse både til Esbjerg, Århus og København. Og ingen af rejserne er besynderligt lange. Turen fra Århus til København kan synes lang, så det er du jo netop fri for, hvis du bosætter dig i smukke Odense.

Et hav af hyggelige steder

Som du læste i starten af denne artikel, så rummer Odense en masse charme. Det gælder også rundt på byens restauranter, barer og cafeer. Der er en masse at vælge imellem og mange finder du i hygge passager og sidegader. Disse skaber en helt unik stemning, hvor dæmpet belysning og hygge er de centrale nøgleord her. Der er også cafeer, placeret ved åen, så du kan nyde en kop kaffe i smukke omgivelser med luft og liv omkring dig.

 

Masser af retro- og loppefund: Kom til kæmpe loppemarked i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Det store loppemarked i Storms Pakhus er altid et tilløbsstykke i Odense.

Hvert eneste år trækker tusinder ned til Odense Havn for at gøre retro- og loppefund.

Inden sæsonen slår om og loppemarkedet kan rykke udenfor, afholdes det kæmpestore genbrugs- og retromarked inde i pakhuset.

Det bliver mere præcist den kommende weekend, søndag den 2. februar kl. 11.00.

Ryd ud i skabet

Der bliver masser af stande på det store genbrugs- og retromarked, og man kommer helt sikkert til at finde noget retroguld.

Skulle man selv sidde derhjemme og trænge til at få ryddet ud i skabet eller af børnenes legetøj, så kan man også booke en stand til Odense Loppemarked.

Det sidste indendørs loppemarked bliver den 1. marts.

Læs mere her.

Hvad: Odense Loppemarked i Storms Pakhus

Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Hvornår: 2. februar, kl. 11.00

Burgere, bajere og football: Kom til Super Bowl-event i Arkaden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste weekend kan vi endnu engang se frem til en af verdens største sportsbegivenheder, når den 54. udgave af Super Bowl finder sted på Hard Rock Stadium i Florida.

Den amerikanske nationalsport tiltrækker stadig flere og flere fans kloden rundt, og er du én af dem, behøver du heldigvis ikke tage hele vejen til Guds eget land for at opleve den helt rette stemning.

Arkaden Street Food afholder et brag af en Super Bowl-event og inviterer alle interesserede til en fantastisk aften/nat med burgere, bajere og chicken tenders i bedste amerikanske stil.

catch dine kammerater og tackle din vej ned til Arkaden til en aften fyldt med amerikansk fodbold.

Storskærm og mad hele natten

Arkaden sender direkte fra Hard Rock Stadium i Miami hele aftenen og natten, inkl. optakt, show og finale-kampen, som står mellem legendariske San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs.

Eventet starter søndag aften klokken 22.00 og fortsætter ind til den lyse morgen.

Du kan enten købe en entré-billet til 59 kr eller en menu-billet, som inkluderer en street food menu samt en amerikansk øl eller Coca Cola.

Med en menu-billet til 159 kr kan du enten vælge mellem en af LET’S B FRANK burgere med Frank’s fritter og dip eller HARALD’S BURGER.

Er du mere til kylling, kan du for 139 kr få chicken tenders med pomfritter, dip og coleslaw fra Chicken’n Chips.

Bliver du ekstra snackish i løbet af natten, holder de tre boder heldigvis åben.

Vildt half-time show

Udover en stor sportslig oplevelse er Super Bowl også kendetegnet ved de vildeste pauseshows.

I år kan vi se frem til underholdning fra både Jennifer Lopez og Shakira – og får du selv lyst til at ryste hofterne lidt til showet, forestiller vi os, at det også er tilladt.

Læs mere her.

Hvad: Super Bowl på Arkaden Street Food
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: Søndag 2. februar, kl. 22:00 – mandag den 3. februar, kl. 04:30

Flaskerne skal tømmes: Lørups Vinstue inviterer til Sjatfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Lørups Vinstue
Foto: Lørups Vinstue

Sidste år kunne det legendariske værtshus Lørups Vinstue fejre fødseldag efter 83 fornemme år i Odense.

Alderen har selvsagt sat sine tegn på den gamle beværtning, og ejerne har derfor besluttet, at det er tid til et ansigtsløft.

Vinstuen lukkes derfor ned et par uger i februar til renovation, men før håndværkerne kommer, beder ejerne om hjælp med at tømme deres fustager og flasker til en såkaldt “sjatfest.”

Festen foregår lørdag den 1. februar fra dørene åbner kl. 10.00 til lukningen kl. 03.00 næste morgen, og der 20% på drikkevarer hele dagen.

Som enhver anden lørdag er der også musik denne lørdag, hvor flyglet spiller fra kl. 11.00 til 13.00 om formiddagen.

Tilbage den 21. februar

Stamgæster og andre festlige sjæle behøver ikke savne Lørups Vinstue i lang tid.

Beværtningen vender stærkt tilbage fredag den 21. februar og har allerede en masse aktiviteter planlagt.

Man kan bl.a. nyde livemusik hver lørdag, deltage i Lørups Quizzen i marts eller være med i “Rundt om flyglet” den 3. torsdag i måneden.

Læs mere om Sjatfesten her.

Hvad: Sjatfest på Lørups Vinstue

Hvor: Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5, 5000 Odense

Hvornår: 1. februar, kl. 10.00-03.00