Hvorfor skal jeg flytte til Odense?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Måske du skal til at læse, men de ikke udbyder den uddannelse, som du gerne vil have i den by du kommer fra? Så er det tid til at undersøge, hvor du så skal hen i landet. Storbyerne udbyder som oftest noget forskelligt, men stadigt med et stort udvalg de fleste steder. De mest anvendte uddannelsesbyer er København, Århus eller Odense. Hvilken skal du så vælge? Læs med herunder og se, hvorfor Odense er et godt valg.

Charmerende

Århus har et utal af studerende og København står aldrig stille. Det kan være nogle af grundende til, at folk fravælger disse byer. I Odense er der ligeledes mange studerende, men ikke så mange, at du udelukkende støder ind i mennesker mellem 20 og 30 år. Odense sover, men alligevel er der enormt mange muligheder for at opsøge et godt natteliv, men også mange seværdigheder. Byen er derigennem rolig, smuk og charmerende med sine flotte å-systemer og bindingshuse.

Mange uddannelsesmuligheder

I Odense er der ligeledes mange uddannelsesmuligheder. Der er SDU, universitetet, hvor de fleste fag kan læses. Desuden er der erhvervsskolerne og UCL. UCL dækker over en lang række professionsuddannelser. Uddannelsesstederne ligger ikke langt fra hinanden og derved er det muligt, at kunne besøge de forskellige fredagsbarer og på den måde lære en masse nye mennesker at kende på tværs af uddannelserne.

Billige huslejer

I de store byer er der oftest en dyr husleje, som de færreste kan komme i nærheden af, hvis de bor alene. Derfor er Odense en god mulighed for dig, som ønsker at bo alene. Du kan finde fine kollegieværelser og studieboliger, men det er også muligt at finde en privatejet lejlighed, som du kan betale dig fra. Så tænker du sikkert, at det blot er muligt udenfor bymidten, men her skuffer Odense heller ikke. Dog kan indskud være dyre, som I fleste lejligheder, så måske du skal tage et lån for at kunne starte dine boligdrømme? Hvis dette er tilfældet, så se dine lånemuligheder og start en god tilværelse i Odense.

Landets centrum

Alt afhængig, hvor i landet du kommer fra, så har du formentligt en vennekreds, som du efterlader. De flytter måske også andre steder hen i landet for at studere. Derfor er det fantastisk at være bosat i Odense. Her er du i landet midte og der er ikke langt til nogle. Der går direkte togforbindelse både til Esbjerg, Århus og København. Og ingen af rejserne er besynderligt lange. Turen fra Århus til København kan synes lang, så det er du jo netop fri for, hvis du bosætter dig i smukke Odense.

Et hav af hyggelige steder

Som du læste i starten af denne artikel, så rummer Odense en masse charme. Det gælder også rundt på byens restauranter, barer og cafeer. Der er en masse at vælge imellem og mange finder du i hygge passager og sidegader. Disse skaber en helt unik stemning, hvor dæmpet belysning og hygge er de centrale nøgleord her. Der er også cafeer, placeret ved åen, så du kan nyde en kop kaffe i smukke omgivelser med luft og liv omkring dig.

 

Gratis levering i Odense og helt ned til 4 kuverter: Smageriet sørger for årets påskefrokost

Skrevet af: Michael Qureshi

Havde du også set frem til årets påskehygge med alle dem, du holder allermest af?

Det kan faktisk stadig lade sig gøre at sætte en skøn påskefrokost på menukortet.

Og samtidig bestille maden udefra.

Smageriets kokke har nemlig udviklet en påskefrokost, der, som noget helt nyt, nu kan bestilles helt ned fra 4 kuverter.

@testfamilien / Smageriet

9 velsmagende anretninger

Påskefrokosten består af 9 velsmagende anretninger  – 7 kolde og 2 lune – lavet med kærlighed – se menuen nederst i artiklen.

Man kunne jo også forære gode venner eller familie den indbydende påskefrokost som en gave, nu man ikke fysisk kan mødes i år.

Den perfekte mulighed for at få hygget og spist sig glade sammen – hver for sig.

Gratis levering

Smageriet har gratis levering i og omkring Odense, Aarhus og København – ved bestilling inden d. 13/4

Og husk, du kan bestille helt ned fra 4 kuverter.

Menuen skal blot bestilles 2 dage før levering.

Det får du med:

✔️ Gammeldags modnet sild med cremefraiche, løg & kapers

✔️ Æg med mayo, karse, krebsehaler og citronperler

✔️ Babyspinat med melon, agurk, salatost, ristede hasselnødder og rosepeber

✔️ Røget laks med rygeostcreme og rugbrødschips

✔️ Roastbeef med remoulade, syltede grønne tomater og rodfrugtchips

✔️ Brownie med karamelcrunch

✔️ Vesterhavsost med syltede valnødder

✔️ Hertil tarteletter med høns og paneret rødspættefilet med remoulade og citron

De to lune retter leveres kolde, og skal blot have en let opvarmning.

Hvad: Smageriets påskefrokost fra 4 kuverter
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Leveres fra den 30. marts t.om. 14. juni. Skal blot bestilles 2 dage før levering
Hvor meget: 199 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.
Gratis levering kan ikke kombineres med øvrige rabatter.

Nye tal offentliggjort: Så mange er indlagt med Corona-virus på Fyn

Skrevet af: Redaktionen

Er man interesseret i at kende udviklingen på spredningen af corona-virussen i Danmark, så kan man hver dag holde øje med Statens Serum Institut, der løbende udgiver overvågningsrapporter.

Her er den seneste blevet frigivet lidt over klokken 13.00 tirsdag eftermiddag, og vi tager endnu engang et dyk ned i tallene for Fyn.

Du kan selv følge med her.

Der er pt 4.978 bekræftede tilfælde af corona-smittede i Danmark. Det er 331 flere på det seneste døgn.

Antal døde er 203, hvilket er 16 flere end i går.

Der er i dag 472 indlagte, hvilket på landsplan er faldet med 5%.

Stabile tal på Fyn

I Region Syddanmark som hører under Fyn er antallet af indlagte faldet med 3% på et enkelt døgn.

I dag er der 71 indlagte i Syddanmark, hvoraf 22 er på intensiv og 22 i respirator.

Syddanmark ligger pænt stabilt, hvor tallene dagligt svinger lidt op og ned, men den seneste tid er tallene faldet en smule.

Landets samlede dødstal er nu på 203 personer. Opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19-infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Antallet af dødsfald har været nedadgående inden for de sidste par dage, så man kan krydse fingre, for at denne kurve fortsætter i den rigtige retning.

Du kan selv se tallene herunder fra Statens Serum Institut.

Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut
Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut

Politiet om påskeindkøb: Udnyt de forlængede åbningstider

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For at undgå kødannelser og mange mennesker samles på et sted anbefaler politiet, at man gør brug af dagligvarebutikkernes forlængende åbningstider hen over påsken.

De store dagligvarebutikker har ekstraordinært fået mulighed for at holde åbent flere dage end sædvanligt i påsken.

Det sker for at sprede kundernes besøg ud over længere tid og dermed skabe mere plads mellem kunderne. På den måde mindsker man risikoen for smittespredning af coronavirus/covid19.

”Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen”, siger Rispolitiets Kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.

Disse gode råd gælder selvfølgelig også, hvis du planlægger at tage i plantecenter eller byggemarked i påsken.

”Et smil er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Det gælder også, selvom man står et par meter fra hinanden”, siger Anders Frandsen.