Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hyggeligt babystrik til gåturen

Af Redaktionen

Annonce

Der findes ikke noget hyggeligere end hjemmelavet, blødt babystrik til dit barn. Det kan få ventetiden til at gå i de lange uger, hvor man venter spændt på babyen. Det nuttede babytøj i ministørrelse giver sommerfugle i maven af forventning.

Dog vokser en baby hurtigt, og man skal derfor også løbende strikke en del, for at få noget i alle størrelser. Det er godt med noget blødt alpakauld, så babyen holder sig varm på gåturen.

Om det er til dit eget barn eller barnebarn, eller til et andet nyt familiemedlem eller en god venindes baby, er hjemmestrik sådan en hyggelig ting både at lave og få.

Læs videre nedenfor og få gode ideer til babystrik.

Babystrik alle afskygninger

Der er meget at vælge i mellem, fordi babystrik er enormt udbredt. Der findes en masse opskrifter i bøger og blade, og særligt på nettet er der et udvalg af gratis opskrifter. Du kan derfor få inspiration til dit næste strikkeprojekt. Du kan undersøge, hvad andre har gjort, hvilke farver og mønstre de har valgt, og se billeder af det endelig strik.

Du kan starte med at få en smule inspiration herunder, hvor der står et par enkelte ideer til hyggeligt strik til babyen.

Barnevognstæppe

Et klassisk babystrik, som er let at gå til, er barnevognstæppet. Et tykt tæppe over dynen sørger for lidt ekstra varme og tyngde, så den heller ikke blæser væk. Desuden holder tæppet også diverse skidt og snavs væk fra dynen, når du eksempelvis er ude at gå en tur i byen eller parken. Derudover pynter det enormt smukt, og du kan selv vælge hvilke farver, der skal være.

Rangler, bamser og legetøj

Hvis du er en ferm strikker og gerne vil have en udfordring, kan du strikke diverse rangler, tøjdyr, uroer, barnevognskæder m.m. til babyen. Hjemmestrikket legetøj er noget helt særligt, som man ikke kan købe sig til.

Du kan også selv vælge materialer og fyld, så du er sikker på, der ikke er brugt forskellige kemikalier. Desuden kan du på samme måde som tæppet selv vælge farver. Der kan være et begrænset farveskema, når det kommer til babyting, mens dit eget babystrik har flere muligheder.

Huer og vanter

Du kan også vælge lidt mindre projekter af babystrik såsom huer, vanter eller sokker. Det er vigtigt at holde babyen varm, særligt i vintermånederne. De små fødder og hænder må ikke blive glemt.

De helt små ting tager ikke så lang tid at færdigøre, og i en travl hverdag er det dejligt at have et strikkeprojekt, som er overkommeligt.

Tag babyen med på tur

Når du har strikket diverse babystrik, og dit barn nu er klar og parat, kan du gå en dejlig lang tur forbi Eventyrhaven eller langs Odense å. Dit barn har det varmt i sin hjemmestrikkede hue, vanter og heldragt. Tæppet pynter fint i barnevognen og kæden med små strikkede dyr underholder babyen, mens den ligger trygt under dynen. Du kan nyde gåturen på Odenses smukkeste steder og stræder, og beundre både omgivelserne og dit eget hjemmestrik. 

Del artikel

Andre læser også