Hyggeligt babystrik til gåturen

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Der findes ikke noget hyggeligere end hjemmelavet, blødt babystrik til dit barn. Det kan få ventetiden til at gå i de lange uger, hvor man venter spændt på babyen. Det nuttede babytøj i ministørrelse giver sommerfugle i maven af forventning.

Dog vokser en baby hurtigt, og man skal derfor også løbende strikke en del, for at få noget i alle størrelser. Det er godt med noget blødt alpakauld, så babyen holder sig varm på gåturen.

Om det er til dit eget barn eller barnebarn, eller til et andet nyt familiemedlem eller en god venindes baby, er hjemmestrik sådan en hyggelig ting både at lave og få.

Læs videre nedenfor og få gode ideer til babystrik.

Babystrik alle afskygninger

Der er meget at vælge i mellem, fordi babystrik er enormt udbredt. Der findes en masse opskrifter i bøger og blade, og særligt på nettet er der et udvalg af gratis opskrifter. Du kan derfor få inspiration til dit næste strikkeprojekt. Du kan undersøge, hvad andre har gjort, hvilke farver og mønstre de har valgt, og se billeder af det endelig strik.

Du kan starte med at få en smule inspiration herunder, hvor der står et par enkelte ideer til hyggeligt strik til babyen.

Barnevognstæppe

Et klassisk babystrik, som er let at gå til, er barnevognstæppet. Et tykt tæppe over dynen sørger for lidt ekstra varme og tyngde, så den heller ikke blæser væk. Desuden holder tæppet også diverse skidt og snavs væk fra dynen, når du eksempelvis er ude at gå en tur i byen eller parken. Derudover pynter det enormt smukt, og du kan selv vælge hvilke farver, der skal være.

Rangler, bamser og legetøj

Hvis du er en ferm strikker og gerne vil have en udfordring, kan du strikke diverse rangler, tøjdyr, uroer, barnevognskæder m.m. til babyen. Hjemmestrikket legetøj er noget helt særligt, som man ikke kan købe sig til.

Du kan også selv vælge materialer og fyld, så du er sikker på, der ikke er brugt forskellige kemikalier. Desuden kan du på samme måde som tæppet selv vælge farver. Der kan være et begrænset farveskema, når det kommer til babyting, mens dit eget babystrik har flere muligheder.

Huer og vanter

Du kan også vælge lidt mindre projekter af babystrik såsom huer, vanter eller sokker. Det er vigtigt at holde babyen varm, særligt i vintermånederne. De små fødder og hænder må ikke blive glemt.

De helt små ting tager ikke så lang tid at færdigøre, og i en travl hverdag er det dejligt at have et strikkeprojekt, som er overkommeligt.

Tag babyen med på tur

Når du har strikket diverse babystrik, og dit barn nu er klar og parat, kan du gå en dejlig lang tur forbi Eventyrhaven eller langs Odense å. Dit barn har det varmt i sin hjemmestrikkede hue, vanter og heldragt. Tæppet pynter fint i barnevognen og kæden med små strikkede dyr underholder babyen, mens den ligger trygt under dynen. Du kan nyde gåturen på Odenses smukkeste steder og stræder, og beundre både omgivelserne og dit eget hjemmestrik. 

Nye tal offentliggjort: Så mange er indlagt med Corona-virus på Fyn

Skrevet af: Redaktionen

Er man interesseret i at kende udviklingen på spredningen af corona-virussen i Danmark, så kan man hver dag holde øje med Statens Serum Institut, der løbende udgiver overvågningsrapporter.

Her er den seneste blevet frigivet lidt over klokken 13.00 tirsdag eftermiddag, og vi tager endnu engang et dyk ned i tallene for Fyn.

Du kan selv følge med her.

Der er pt 4.978 bekræftede tilfælde af corona-smittede i Danmark. Det er 331 flere på det seneste døgn.

Antal døde er 203, hvilket er 16 flere end i går.

Der er i dag 472 indlagte, hvilket på landsplan er faldet med 5%.

Stabile tal på Fyn

I Region Syddanmark som hører under Fyn er antallet af indlagte faldet med 3% på et enkelt døgn.

I dag er der 71 indlagte i Syddanmark, hvoraf 22 er på intensiv og 22 i respirator.

Syddanmark ligger pænt stabilt, hvor tallene dagligt svinger lidt op og ned, men den seneste tid er tallene faldet en smule.

Landets samlede dødstal er nu på 203 personer. Opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19-infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Antallet af dødsfald har været nedadgående inden for de sidste par dage, så man kan krydse fingre, for at denne kurve fortsætter i den rigtige retning.

Du kan selv se tallene herunder fra Statens Serum Institut.

Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut
Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut

Politiet om påskeindkøb: Udnyt de forlængede åbningstider

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For at undgå kødannelser og mange mennesker samles på et sted anbefaler politiet, at man gør brug af dagligvarebutikkernes forlængende åbningstider hen over påsken.

De store dagligvarebutikker har ekstraordinært fået mulighed for at holde åbent flere dage end sædvanligt i påsken.

Det sker for at sprede kundernes besøg ud over længere tid og dermed skabe mere plads mellem kunderne. På den måde mindsker man risikoen for smittespredning af coronavirus/covid19.

”Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen”, siger Rispolitiets Kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.

Disse gode råd gælder selvfølgelig også, hvis du planlægger at tage i plantecenter eller byggemarked i påsken.

”Et smil er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Det gælder også, selvom man står et par meter fra hinanden”, siger Anders Frandsen.

Smadrede biler på stribe: Vandmelon-terrorister raserede Odense i weekenden

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det har (desværre) ikke været en stille weekend i Odenses gader.

Det fremgår af Fyns Politis seneste døgnrapport.

Her er intet mindre end seks personbiler noteret under “hærværk” – hvoraf alle seks havde været udsat for hærværk af en noget vandet karakter.

Døgnrapporten har nemlig noteret sig, at bilerne var blevet udsat for angreb med … vandmeloner.

“Bagrude sås knust med vandmelon. Rester af vandmelon var spredt i bilen op til forrude.” skriver de om en grøn Chevrolet Spark, der mellem lørdag og søndag var parkeret på Rødegårdsvej.

Glasskår over det hele

Det samme gjorde sig gældende med fem andre biler, der havde fået buler forskellige steder:

“Bule venstre side af bagklap til bagagerum. Der var af rester af vandmelon på stedet.” (Skt. Jørgens Gade)

“Hærværk ved kast af vandmelon gennem bagrude på personbil.” (Østerbæksvej)

“Vandmelon kastet mod bagenden af bilen. Der var kommet en bule i bilen og baglygten var beskadiget og der sad rester af vandmelonen på bagenden af bilen.” (Østerbæksvej)

“Bagruden knust med en vandmelon. Der var glasskår over det hele, og alle sæder, løse autosæder og instrumentbræt m.m. var indsmurt i vandmelon. Desuden var der ridser på bagsmæk og skader på bagagesmæk.”  (Øksnebjergvej)

“Der var kastet en vandmelon på bilens bagsmækken og havde forårsaget en større bule.” (Lisesmindevej)

Hvornår hærværket er sket, kan politiet ikke fastslå med sikkerhed; men i et forholdsvist stor tidsrum et sted mellem lørdag og søndag.

Der er altså tale om et par aggressive vandmelon-terrorister, der raserede Odenses gader i weekenden.

Har du oplysninger, bedes du kontakte politiet på 114.