Hyggeligt babystrik til gåturen

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Der findes ikke noget hyggeligere end hjemmelavet, blødt babystrik til dit barn. Det kan få ventetiden til at gå i de lange uger, hvor man venter spændt på babyen. Det nuttede babytøj i ministørrelse giver sommerfugle i maven af forventning.

Dog vokser en baby hurtigt, og man skal derfor også løbende strikke en del, for at få noget i alle størrelser. Det er godt med noget blødt alpakauld, så babyen holder sig varm på gåturen.

Om det er til dit eget barn eller barnebarn, eller til et andet nyt familiemedlem eller en god venindes baby, er hjemmestrik sådan en hyggelig ting både at lave og få.

Læs videre nedenfor og få gode ideer til babystrik.

Babystrik alle afskygninger

Der er meget at vælge i mellem, fordi babystrik er enormt udbredt. Der findes en masse opskrifter i bøger og blade, og særligt på nettet er der et udvalg af gratis opskrifter. Du kan derfor få inspiration til dit næste strikkeprojekt. Du kan undersøge, hvad andre har gjort, hvilke farver og mønstre de har valgt, og se billeder af det endelig strik.

Du kan starte med at få en smule inspiration herunder, hvor der står et par enkelte ideer til hyggeligt strik til babyen.

Barnevognstæppe

Et klassisk babystrik, som er let at gå til, er barnevognstæppet. Et tykt tæppe over dynen sørger for lidt ekstra varme og tyngde, så den heller ikke blæser væk. Desuden holder tæppet også diverse skidt og snavs væk fra dynen, når du eksempelvis er ude at gå en tur i byen eller parken. Derudover pynter det enormt smukt, og du kan selv vælge hvilke farver, der skal være.

Rangler, bamser og legetøj

Hvis du er en ferm strikker og gerne vil have en udfordring, kan du strikke diverse rangler, tøjdyr, uroer, barnevognskæder m.m. til babyen. Hjemmestrikket legetøj er noget helt særligt, som man ikke kan købe sig til.

Du kan også selv vælge materialer og fyld, så du er sikker på, der ikke er brugt forskellige kemikalier. Desuden kan du på samme måde som tæppet selv vælge farver. Der kan være et begrænset farveskema, når det kommer til babyting, mens dit eget babystrik har flere muligheder.

Huer og vanter

Du kan også vælge lidt mindre projekter af babystrik såsom huer, vanter eller sokker. Det er vigtigt at holde babyen varm, særligt i vintermånederne. De små fødder og hænder må ikke blive glemt.

De helt små ting tager ikke så lang tid at færdigøre, og i en travl hverdag er det dejligt at have et strikkeprojekt, som er overkommeligt.

Tag babyen med på tur

Når du har strikket diverse babystrik, og dit barn nu er klar og parat, kan du gå en dejlig lang tur forbi Eventyrhaven eller langs Odense å. Dit barn har det varmt i sin hjemmestrikkede hue, vanter og heldragt. Tæppet pynter fint i barnevognen og kæden med små strikkede dyr underholder babyen, mens den ligger trygt under dynen. Du kan nyde gåturen på Odenses smukkeste steder og stræder, og beundre både omgivelserne og dit eget hjemmestrik. 

Masser af retro- og loppefund: Kom til kæmpe loppemarked i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Det store loppemarked i Storms Pakhus er altid et tilløbsstykke i Odense.

Hvert eneste år trækker tusinder ned til Odense Havn for at gøre retro- og loppefund.

Inden sæsonen slår om og loppemarkedet kan rykke udenfor, afholdes det kæmpestore genbrugs- og retromarked inde i pakhuset.

Det bliver mere præcist den kommende weekend, søndag den 2. februar kl. 11.00.

Ryd ud i skabet

Der bliver masser af stande på det store genbrugs- og retromarked, og man kommer helt sikkert til at finde noget retroguld.

Skulle man selv sidde derhjemme og trænge til at få ryddet ud i skabet eller af børnenes legetøj, så kan man også booke en stand til Odense Loppemarked.

Det sidste indendørs loppemarked bliver den 1. marts.

Læs mere her.

Hvad: Odense Loppemarked i Storms Pakhus

Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Hvornår: 2. februar, kl. 11.00

Burgere, bajere og football: Kom til Super Bowl-event i Arkaden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste weekend kan vi endnu engang se frem til en af verdens største sportsbegivenheder, når den 54. udgave af Super Bowl finder sted på Hard Rock Stadium i Florida.

Den amerikanske nationalsport tiltrækker stadig flere og flere fans kloden rundt, og er du én af dem, behøver du heldigvis ikke tage hele vejen til Guds eget land for at opleve den helt rette stemning.

Arkaden Street Food afholder et brag af en Super Bowl-event og inviterer alle interesserede til en fantastisk aften/nat med burgere, bajere og chicken tenders i bedste amerikanske stil.

catch dine kammerater og tackle din vej ned til Arkaden til en aften fyldt med amerikansk fodbold.

Storskærm og mad hele natten

Arkaden sender direkte fra Hard Rock Stadium i Miami hele aftenen og natten, inkl. optakt, show og finale-kampen, som står mellem legendariske San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs.

Eventet starter søndag aften klokken 22.00 og fortsætter ind til den lyse morgen.

Du kan enten købe en entré-billet til 59 kr eller en menu-billet, som inkluderer en street food menu samt en amerikansk øl eller Coca Cola.

Med en menu-billet til 159 kr kan du enten vælge mellem en af LET’S B FRANK burgere med Frank’s fritter og dip eller HARALD’S BURGER.

Er du mere til kylling, kan du for 139 kr få chicken tenders med pomfritter, dip og coleslaw fra Chicken’n Chips.

Bliver du ekstra snackish i løbet af natten, holder de tre boder heldigvis åben.

Vildt half-time show

Udover en stor sportslig oplevelse er Super Bowl også kendetegnet ved de vildeste pauseshows.

I år kan vi se frem til underholdning fra både Jennifer Lopez og Shakira – og får du selv lyst til at ryste hofterne lidt til showet, forestiller vi os, at det også er tilladt.

Læs mere her.

Hvad: Super Bowl på Arkaden Street Food
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: Søndag 2. februar, kl. 22:00 – mandag den 3. februar, kl. 04:30

Flaskerne skal tømmes: Lørups Vinstue inviterer til Sjatfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Lørups Vinstue
Foto: Lørups Vinstue

Sidste år kunne det legendariske værtshus Lørups Vinstue fejre fødseldag efter 83 fornemme år i Odense.

Alderen har selvsagt sat sine tegn på den gamle beværtning, og ejerne har derfor besluttet, at det er tid til et ansigtsløft.

Vinstuen lukkes derfor ned et par uger i februar til renovation, men før håndværkerne kommer, beder ejerne om hjælp med at tømme deres fustager og flasker til en såkaldt “sjatfest.”

Festen foregår lørdag den 1. februar fra dørene åbner kl. 10.00 til lukningen kl. 03.00 næste morgen, og der 20% på drikkevarer hele dagen.

Som enhver anden lørdag er der også musik denne lørdag, hvor flyglet spiller fra kl. 11.00 til 13.00 om formiddagen.

Tilbage den 21. februar

Stamgæster og andre festlige sjæle behøver ikke savne Lørups Vinstue i lang tid.

Beværtningen vender stærkt tilbage fredag den 21. februar og har allerede en masse aktiviteter planlagt.

Man kan bl.a. nyde livemusik hver lørdag, deltage i Lørups Quizzen i marts eller være med i “Rundt om flyglet” den 3. torsdag i måneden.

Læs mere om Sjatfesten her.

Hvad: Sjatfest på Lørups Vinstue

Hvor: Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5, 5000 Odense

Hvornår: 1. februar, kl. 10.00-03.00