Hyggeligt babystrik til gåturen

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Der findes ikke noget hyggeligere end hjemmelavet, blødt babystrik til dit barn. Det kan få ventetiden til at gå i de lange uger, hvor man venter spændt på babyen. Det nuttede babytøj i ministørrelse giver sommerfugle i maven af forventning.

Dog vokser en baby hurtigt, og man skal derfor også løbende strikke en del, for at få noget i alle størrelser. Det er godt med noget blødt alpakauld, så babyen holder sig varm på gåturen.

Om det er til dit eget barn eller barnebarn, eller til et andet nyt familiemedlem eller en god venindes baby, er hjemmestrik sådan en hyggelig ting både at lave og få.

Læs videre nedenfor og få gode ideer til babystrik.

Babystrik alle afskygninger

Der er meget at vælge i mellem, fordi babystrik er enormt udbredt. Der findes en masse opskrifter i bøger og blade, og særligt på nettet er der et udvalg af gratis opskrifter. Du kan derfor få inspiration til dit næste strikkeprojekt. Du kan undersøge, hvad andre har gjort, hvilke farver og mønstre de har valgt, og se billeder af det endelig strik.

Du kan starte med at få en smule inspiration herunder, hvor der står et par enkelte ideer til hyggeligt strik til babyen.

Barnevognstæppe

Et klassisk babystrik, som er let at gå til, er barnevognstæppet. Et tykt tæppe over dynen sørger for lidt ekstra varme og tyngde, så den heller ikke blæser væk. Desuden holder tæppet også diverse skidt og snavs væk fra dynen, når du eksempelvis er ude at gå en tur i byen eller parken. Derudover pynter det enormt smukt, og du kan selv vælge hvilke farver, der skal være.

Rangler, bamser og legetøj

Hvis du er en ferm strikker og gerne vil have en udfordring, kan du strikke diverse rangler, tøjdyr, uroer, barnevognskæder m.m. til babyen. Hjemmestrikket legetøj er noget helt særligt, som man ikke kan købe sig til.

Du kan også selv vælge materialer og fyld, så du er sikker på, der ikke er brugt forskellige kemikalier. Desuden kan du på samme måde som tæppet selv vælge farver. Der kan være et begrænset farveskema, når det kommer til babyting, mens dit eget babystrik har flere muligheder.

Huer og vanter

Du kan også vælge lidt mindre projekter af babystrik såsom huer, vanter eller sokker. Det er vigtigt at holde babyen varm, særligt i vintermånederne. De små fødder og hænder må ikke blive glemt.

De helt små ting tager ikke så lang tid at færdigøre, og i en travl hverdag er det dejligt at have et strikkeprojekt, som er overkommeligt.

Tag babyen med på tur

Når du har strikket diverse babystrik, og dit barn nu er klar og parat, kan du gå en dejlig lang tur forbi Eventyrhaven eller langs Odense å. Dit barn har det varmt i sin hjemmestrikkede hue, vanter og heldragt. Tæppet pynter fint i barnevognen og kæden med små strikkede dyr underholder babyen, mens den ligger trygt under dynen. Du kan nyde gåturen på Odenses smukkeste steder og stræder, og beundre både omgivelserne og dit eget hjemmestrik. 

Politiet varsler: Klar til skolestart med landsdækkende indsats

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rådet for Sikker Trafik
Foto: Rådet for Sikker Trafik

Politiet landet over gennemfører i ugerne 33, 34 og 35 målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart, hvor mange tusinde børn har første skoledag, hvilket betyder at mange små, nye og urutinerede trafikanter bevæger sig rundt i trafikken.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

”Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag.

Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt, som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn eller som undlader at respektere diverse forbudsskilte ved skolerne.

For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år”, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Nogle bilister har for travlt med at bringe deres egne børn sikkert i skole. De udviser ikke hensyn over for andres børn, der som fodgængere eller cyklister er på vej til skole.

Derfor vil politiet igen i år ved anvendelse af manuelle kontroller og Automatisk Trafik Kontrol sætte ind for at medvirke til sikring af skolevejen og skride ind over for trafiksyndere.

Politiindsatserne vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på:

bilernes hastighed

om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele

om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele

skolepatruljernes arbejde, og

forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Forældrenes indsats

Der er heldigvis få børn, der kommer til skade i trafikken, og det skyldes blandt andet at forældrene er gode til at passe på deres børn, når de skal ud på vejene, hvor forældrenes indsats betyder meget.

Sammen med Rådet for Sikker Trafik anbefaler Rigspolitiet følgende:

Træn skolevejen til fods

Vælg en sikker rute. Det er den rute, hvor I skal krydse vejen færrest gange, og hvor der er mindst trafik.

Gå ruten mange gange sammen og aftal enkle regler for, hvad barnet skal gøre de forskellige steder.

Gentag reglerne, I har øvet før: Stop ved kantstenen, se dig for til begge sider, tjek at bilerne stopper, før du går over for grønt.

Lær dit barn at lægge mobiltelefonen væk, når I går i trafikken. Og vær selv et godt eksempel.

Træn skolevejen på cykel

Selv om dit barn ikke er klar til at cykle alene endnu, kan I bruge skolevejen til at cykle sammen, hvis trafikken er egnet til det – og dit barn er klar. Det er dig, der bedst kan vurdere det.

Vælg en sikker cykelrute, hvor I skal krydse vejen færrest gange og hvor der er cykelsti.

Lad dit barn køre inderst eller forrest – så kan du holde øje med det.

Sig til i god tid, før I skal dreje.

Lær dit barn at give tegn, når I skal dreje eller stoppe.

Stop og se jer godt for, før I krydser en vej. Husk, dit barn har brug for længere tid end dig til at sætte i gang. Nogle steder skal I måske trække over.

Husk cykelhjelmen. Den bedste måde at få dit barn til at bruge cykelhjelm, er hvis du selv gør det.

Transporterer du dine børn i bil, når de skal til og fra skole skal du blandt andet:

Vær opmærksom og udvis hensyn over for de andre trafikkanter på vejen.

Vær opmærksom og udvis agtpågivenhed over for de mange nye og usikre trafikkanter.

Sørg for at dine børn og du selv er fastspændt.

Overhold hastighedsgrænsen.

Koncentrer dig om at køre bil, når du kører bil.

Respekter skiltningen omkring skolerne, indkørsel forbudt og parkeringsforbud m.m.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i Odense viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster.

Filmen vises både lørdag den 15/8 klokken 16.30, og søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Markant udmelding: Statsministeren vil udskyde genåbning af nattelivet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Mange festglade fynboer havde formentlig set frem til genåbningens fase 4, hvor det oprindeligt var planlagt, at genåbningen af nattelivet skulle begynde her i august.

Men statsminister Mette Frederiksen er bekymret over udviklingen i coronasmitten i hele landet, og det fik hende til tasterne på Facebook i går aftes med en længere opdatering om hele situationen.

Her kræver hun blandt andet mere tålmodighed med genåbningen – blandt andet med genåbningen af nattelivet.

“Oprindeligt var planen at begynde en åbning – også af de dele her i august. Det er regeringens holdning, at det skal udskydes,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Udsættelse kræver økonomisk hjælp

Hvis genåbningen af nattelivet udsættes, kræver det, økonomisk hjælp frem til 1. januar 2021 til både spillesteder, natteliv og turistbranchen. Det mener Dansk Erhverv.

“Det er i vores alles interesse, at virksomheder og arbejdspladser kommer gennem krisen,” siger Brian Mikkelsen til EB.dk

Også Dansk Industri mener, at fortsatte hjælpepakker til natteliv og spillesteder er vigtig, hvis genåbningen udskydes.

Det siger direktør i Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.

“Vi har forståelse for, at eksempelvis natklubber og tilsvarende virksomheder i den nuværende situation må afvente en yderligere genåbning for alles skyld,” siger han.

Det er på onsdag, at Folketingets partier og forhandler om den videre genåbning.

“Når brancher er lukket ned, vil der selvfølgelig stadig være brug for hjælpepakker. Det forhandler vi også,” skriver Mette Frederiksen på Facebook.

Du kan læse hele hendes opdatering her: