Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

IKEA vækker opsigt: Sælger vintage-møbler til den originale pris i Odense

Af Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

IKEA Danmark har indsamlet 76 af deres unikke designikoner med rødder helt tilbage til 1960’erne.

Med initiativet Green Friday – Vintage Sale vil IKEA på Black Friday slå et slag for genbrug og cirkularitet, når heldige danskere får mulighed for at købe en af de udgåede klassikere til den originale udbudspris.

Husker du VILBERT stolen designet af Verner Panton, STABIL stolen designet af Karin Mobring eller måske MOMENT spisebordet designet af Niels Gammelgaard?

IKEA har gennem tiden leveret unikke designmøbler til kunderne, og selvom mange af klassikerne for længst er udsolgt fra IKEAs hylder, får en række kunder nu mulighed for at blive den heldige ejer af de udgåede møbler med rødder helt tilbage til 1960’erne.

Det skriver man i en pressemeddelelse.

PR-foto

Til den originale pris

IKEA vil nemlig gerne lade deres gamle klassikere vække glæde i nye hjem. Det sker gennem IKEA Green Friday – Vintage Sale, hvor der er indsamlet 76 af IKEAs mest unikke designikoner, der alle er brugte og udgået af sortiment.

De fem varehuse i Danmark modtager hver 14-16 vintagemøbler, som gennem lodtrækning giver kunder mulighed for at få fingrene i en af klassikerne. Og det er sågar til den originale pris fra, da møblerne i sin tid kom på markedet.

Initiativet fra IKEA skal ifølge bæredygtighedschef i IKEA Danmark Monica Keaney vise, at gammelt og brugt kan være lige så godt som nyt og funklende. Og så skal det være med til at skubbe på en udvikling mod et mere cirkulært forbrug blandt danskerne.

“Måden vi forbruger på er ved at ændre sig, og vi vil gerne inspirere vores kunder til at holde længere på tingene, genbruge eller gensælge.

Vi stoler på kvaliteten af vores produkter og vi vil gerne fremvise at genbrug kan være guld. Det er også derfor, at vi nu har hentet nogle af vores største klassikere hjem.

Med vores Green Friday – Vintage Sale vil vi sætte fokus på, at værdien af brugte ting kan være lige så stor som ved nye ting. Og så er det selvfølgelig også sjovt og værdifuldt, at kunder får muligheden for at få adgang til nogle unikke designklassikerne,” siger Monica Keaney.

Går imod strømmen på årets største forbrugsdag


Green Friday – Vintage Sale finder sted fredag den 26. november – dagen for årets største forbrugsfest Black Friday – i alle fem IKEA varehuse i Danmark.

Dermed markerer IKEA sig igen i år med en alternativ tilgang til Black Friday, som viser, at en god handel ikke behøver at kræve forbrug af nye produkter.

“Vi vil i igen i år benytte den sidste fredag i november til at slå et slag for et mere cirkulært forbrugsmønster på Black Friday, og vi er sikre på, at vi med vores Green Friday – Vintage Sale-initiativ med brugte designklassikere netop kan inspirere vores kunder til anderledes forbrug,” siger kommunikationsdirektør i IKEA Christian Mouroux og tilføjer:

De fem IKEA varehuse afholder tre lodtrækninger i løbet af fredag den 26. November 2021. Se tider for Odense her

Ud over de brugte designikoner vil der selvfølgelig også være masser af andre genbrugsmøbler til en god pris at finde i dit IKEA varehus.

Året rundt køber IKEA nemlig danskernes brugte møbler tilbage, så de kan få nyt liv og bringe glæde i nye hjem.

Del artikel

Andre læser også