Iværksætter i Odense? Få de bedste sparringspartnere

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det kan være noget af en jungle at starte egen virksomhed. Der er mange ting, der skal gøres og holdes styr på. Odense er en oplagt by at starte virksomhed i, men der kan også være mange skjulte fælder. Her får du overblikket over, hvor du skal starte, og hvem der er en god ide at alliere sig med.

Start stille op

Når du er i gang med at stifte virksomhed og starte den op, er det vigtigt at have godt styr på din forretning, dit koncept og din strategi fra start af. Det er vigtigt at komme godt omkring, inden du vælger at gå i luften.

Mange kan blive fristede til at komme hurtigt i gang og hurtigt lancere og begynde at tage imod kunder, men hvis du ikke har forberedt alle de vigtige aspekter, kan det ende med at blive en ulempe at lancere hurtigt.

Forestil dig, at du tænker på at komme hurtigt ud på markedet, så du kan begynde at tjene penge, men du har hverken styr på din specifikke strategi, dine systemer, din hjemmeside, og hvordan du vil håndtere dine kunder og servicere dem bedst muligt.

Når du så måske har fået nogle kunder ind i folden, kan de blive skræmt af, du virker uforberedt, forvirret og ustruktureret. Det vil øge risikoen for, at de vælger at stoppe samarbejdet, og derfor er det altså ikke en gevinst, at du hurtigt fik kunder ind, når de vælger at slutte inden for kort tid igen.

Din digitale tilstedeværelse spiller en rolle

Noget af det allervigtigste, når du skal lancere og gøre din virksomhed klar til det virkelig forretningsliv, hvad enten det er inden for IT, erhvervslivet eller noget helt tredje, så skal du have styr på din digitale tilstedeværelse.

Mange danskere er online, og det betyder, at vi søger efter information online, finder produkter online og laver køb online. Det er altså ikke til at komme udenom, at du skal have en funktionel, brugervenlig og attraktiv hjemmeside fra start af, så dine kunder kan finde dig på deres digitale tjenester.

Det er ikke nok bare at have en hjemmeside. Den skal også appellere til din målgruppe, og dine besøgende skal kunne se, hvad du kan tilbyde dem lige med det samme. Derfor er det virkelig vigtigt at prioritere noget af dit budget til hjemmesiden.

Hvis dine egne kompetencer ikke er inden for web, kan du kontakte dette webbureau i Odense, som kan hjælpe dig med den bedst mulige digitale start på dit forretningseventyr.

Tænk internationalt fra start

Hvis du har store ambitioner for din virksomhed, er det også en god ide allerede fra start af at tænke, om der er mulighed for at ekspandere internationalt.

Måske sælger du et produkt eller en ydelse, som er meget nem at få ind på andre udenlandske markeder. Ofte kræver det bare, at du kan servicere dine kunder på deres modersmål eller tilretter dine ydelser til et internationalt perspektiv.

Det er meget vigtigt at tale sproget i det pågældende land, du vil sælge i, og derfor kan du alliere dig med et kompetent oversættelsesbureau, så du kan appellere direkte til dine fremtidige kunder.

Kom på en af verdens førende markedspladser

Hvis du sælger produkter, kan det være svært at komme ind i de store fysiske butikker. Ofte er det kun de store og veletablerede mærker, der får plads der, og der er altså meget tidsspild med at forhandle med disse store huse.

En god ide er at starte med at sælge online og bygge dit brand op, så du er bedre stillet i den fysiske verden på længere sigt.

Amazon er en kæmpe salgskanal, der åbner op for det meste af verden. Hvis du vil have hjælp og sparring til at komme i gang, anbefales det at bruge en Amazon specialist, så du ved, at du har gang i det helt rigtige.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00