Jazzgalla på First Hotel Grand: Gallafest som i 1930’erne

Skrevet af: Redaktionen

Annonce

Puds danseskoene og find gallakjolen frem.

Lørdag den 21. april åbner Grand Hotel dørene for en ægte jazzgallafest, som dem man kunne opleve i 1930’erne, og der er ikke sparet på noget, når Grand Hotel disker op med en klassisk fransk femretters menu og jazzmusik i første klasse udført af Benjamin Koppel Jazz Galla.

Grand Hotel har en enestående arkitektur, som indbyder til at blive brugt, og deres lokaler er intet mindre end ideelle til et arrangement af denne kaliber.

Gallafest som i 30’erne

Når man hører ordene ’Jazz Galla’, henledes tankerne på The Great Gatsby og 30’ernes swingjazz med glitrende dansekjoler og tuxedos. Og det er netop den stemning, som Grand Hotels jazzgallafest gerne skulle skabe.

”Vi går efter en jazzklub-stemning, som man kunne have oplevet i jazzens storhedstid. Den der stemning, som man ser i gangsterfilmene, der foregår i 30’erne: Lokaler med dæmpet belysning, hvor man både kan være individuel gæst, men hvor man også oplever at være sammen om noget,” siger Lui Jensen, som er Hoteldirektør på Grand Hotel i Odense og tilføjer:

”Det skal gerne både være intimt, hyggeligt og nede på jorden, men også med plads til fest og mulighed for at svinge stængerne til noget lækkert jazz.”

Musikken har afgørende betydning for en god jazzgallaaften. Derfor har Grand Hotel inviteret Benjamin Koppel Jazz Galla, som garanterer en glamourøs og sprudlende aften.

Benjamin Koppel Jazz Galla byder på nogle af verdenshistoriens største hits fortolket af Kaya Brüel, Bobo Moreno og Marie Carmen Koppel i svingende jazzudgaver.

Igennem musikken hylder de både levende og døde legender som Madonna, Prince og Michael Jackson i anledningen af de excentriske kunstneres 60 års fødselsdag.

”Med et ensemble som Benjamin Koppel Jazz Galla kan det jo kun gå godt. De er nogle af landets største stemmer og bedste entertainere, når det kommer til jazz, så jeg overlader trygt aftenens underholdning i deres hænder,” siger Lui Jensen.

Tilbage til rødderne

Grand Hotel har ligget i Odense i over 120 år, og har gennem tiden været et særligt samlingspunkt for odenseanerne.

”Folk fra de ældre generationer i Odense husker Grand Hotel som et sted, hvor der var dans og gallafest. Derfor giver det rigtig god mening for os at lave en jazzgallafest og genoplive noget af alt den magi, som hotellet rummer,” siger Lui Jensen.

Hotellets arkitektur og historie gør det til en ideel bygning til en ægte jazzgalla. Man kan kun forestille sig, hvordan det har været på Grand Hotel i 1930’erne, for det er svært at formidle følelser og stemninger gennem historiebøger.

”Når jeg går rundt på hotellet eller ser det udefra, så forestiller jeg mig, hvordan det har været at bygge sådan en bygning for 120 år siden. Jeg føler virkelig en ydmyghed og en ære i at få nøglerne til sådan et hotel. De har jo bygget et samlingssted, som har haft en vigtig rolle i borgerskabet i Odense, hvor man for eksempel mødtes, inden man gik i teateret,” siger Lui Jensen.

Maden

Menuen til Jazz Gallaen skal gerne matche musikken. Derfor laver Restaurant Grand en overdådig femretters fransk menu til gallafesten:

Forret
Kammusling med stenbiderrogn, asparges, skum og æble

Mellemret
Terrin af kalvekæber og brisler med rabarber, løgskaller og jordskokker

Hovedret
Oksemørbrad med grønne asparges, gulerod, spinat og ærteskud

Ost
Tre franske oste med pæremarmelade, rosmarin, knækbrød og nødder

Dessert
Espresso, chokolade, rabarber, granite

Ved bestilling af 4+ billetter serveres der uden beregning en velkomstcocktail.

Prisen er 820 kr. per person

Bestil din billet til arrangementer her.

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her