Jazzgalla på First Hotel Grand: Gallafest som i 1930’erne

Skrevet af: Redaktionen

Annonce

Puds danseskoene og find gallakjolen frem.

Lørdag den 21. april åbner Grand Hotel dørene for en ægte jazzgallafest, som dem man kunne opleve i 1930’erne, og der er ikke sparet på noget, når Grand Hotel disker op med en klassisk fransk femretters menu og jazzmusik i første klasse udført af Benjamin Koppel Jazz Galla.

Grand Hotel har en enestående arkitektur, som indbyder til at blive brugt, og deres lokaler er intet mindre end ideelle til et arrangement af denne kaliber.

Gallafest som i 30’erne

Når man hører ordene ’Jazz Galla’, henledes tankerne på The Great Gatsby og 30’ernes swingjazz med glitrende dansekjoler og tuxedos. Og det er netop den stemning, som Grand Hotels jazzgallafest gerne skulle skabe.

”Vi går efter en jazzklub-stemning, som man kunne have oplevet i jazzens storhedstid. Den der stemning, som man ser i gangsterfilmene, der foregår i 30’erne: Lokaler med dæmpet belysning, hvor man både kan være individuel gæst, men hvor man også oplever at være sammen om noget,” siger Lui Jensen, som er Hoteldirektør på Grand Hotel i Odense og tilføjer:

”Det skal gerne både være intimt, hyggeligt og nede på jorden, men også med plads til fest og mulighed for at svinge stængerne til noget lækkert jazz.”

Musikken har afgørende betydning for en god jazzgallaaften. Derfor har Grand Hotel inviteret Benjamin Koppel Jazz Galla, som garanterer en glamourøs og sprudlende aften.

Benjamin Koppel Jazz Galla byder på nogle af verdenshistoriens største hits fortolket af Kaya Brüel, Bobo Moreno og Marie Carmen Koppel i svingende jazzudgaver.

Igennem musikken hylder de både levende og døde legender som Madonna, Prince og Michael Jackson i anledningen af de excentriske kunstneres 60 års fødselsdag.

”Med et ensemble som Benjamin Koppel Jazz Galla kan det jo kun gå godt. De er nogle af landets største stemmer og bedste entertainere, når det kommer til jazz, så jeg overlader trygt aftenens underholdning i deres hænder,” siger Lui Jensen.

Tilbage til rødderne

Grand Hotel har ligget i Odense i over 120 år, og har gennem tiden været et særligt samlingspunkt for odenseanerne.

”Folk fra de ældre generationer i Odense husker Grand Hotel som et sted, hvor der var dans og gallafest. Derfor giver det rigtig god mening for os at lave en jazzgallafest og genoplive noget af alt den magi, som hotellet rummer,” siger Lui Jensen.

Hotellets arkitektur og historie gør det til en ideel bygning til en ægte jazzgalla. Man kan kun forestille sig, hvordan det har været på Grand Hotel i 1930’erne, for det er svært at formidle følelser og stemninger gennem historiebøger.

”Når jeg går rundt på hotellet eller ser det udefra, så forestiller jeg mig, hvordan det har været at bygge sådan en bygning for 120 år siden. Jeg føler virkelig en ydmyghed og en ære i at få nøglerne til sådan et hotel. De har jo bygget et samlingssted, som har haft en vigtig rolle i borgerskabet i Odense, hvor man for eksempel mødtes, inden man gik i teateret,” siger Lui Jensen.

Maden

Menuen til Jazz Gallaen skal gerne matche musikken. Derfor laver Restaurant Grand en overdådig femretters fransk menu til gallafesten:

Forret
Kammusling med stenbiderrogn, asparges, skum og æble

Mellemret
Terrin af kalvekæber og brisler med rabarber, løgskaller og jordskokker

Hovedret
Oksemørbrad med grønne asparges, gulerod, spinat og ærteskud

Ost
Tre franske oste med pæremarmelade, rosmarin, knækbrød og nødder

Dessert
Espresso, chokolade, rabarber, granite

Ved bestilling af 4+ billetter serveres der uden beregning en velkomstcocktail.

Prisen er 820 kr. per person

Bestil din billet til arrangementer her.