Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe pris uddeles på søndag: De kæmper om Schiøtzprisen

Af Michael Qureshi
Arkivfoto fra tidligere udgave af Schiøtz Prisen.
Arkivfoto fra tidligere udgave af Schiøtz Prisen.

For femte år i træk hylder SPIS! Odense Food Festival, Albani Fonden og Albani det unikke gastronomiske håndværk og de fynske fødevarer til kokkekonkurrencen, Schiøtzprisen.

Det er Fyns største kokkepris. Konkurrencen finder sted på søndag den 13. september på Anarkist Beer & Food Lab, som kulminationen på en uges madfestival til SPIS! Odense Food Festival 2020.

En hyldest til det fynske

Schiøtzprisen er en ambitiøs kokkekonkurrence for professionelle kokke og kokkeelever, skabt i et samarbejde mellem SPIS! Odense Food Festival og Albani med ønske om, at præmiere kokkes evner til at fortolke det fynske terroir med størst mulig velsmag og kreativitet, samtidig med at der leges med at bruge øl i maden.

Deltagernes retter bedømmes af dommerne ud fra kriterierne smag, håndværk, innovation og kreativitet, visuel præsentation samt evnen til at formidle den fynske fortælling gennem råvarerne.

Kokkene præsenteres for en råvarebuffet med alt det bedste fra fynske leverandører og producenter, inklusive 6 specialøl fra Albani og Schiøtz.

De øl, som er tilgængelige for deltagerne i år er; Schiøtz Gylden IPA, Albani Brown Ale, Schiøtz Bohemian Pils, Schiøtz Dybsort Porter, Anarkist European Haze, Schiøtz Nordisk Hvede og Albani Mosaic IPA.

“Øl og mad er kærester og kan noget helt særligt sammen, – både når øl drikkes til et måltid og når det indgår i måltidet som en ingrediens”, siger Jesper Larsen, øl-sommelier og Nordic Marketing Manager fra Royal Unibrew.

Ambitiøse finalister

“Det bliver en række af landets dygtigste kokke, der skal dyste mod hinanden om at blive den bedste fortolker af fynske råvarer til Schiøtzprisen 2020.

Konkurrencen plejer virkelig at være spændende, og samtidig synes jeg at man bliver meget inspireret,” siger Tine Gudrun Petersen fra SPIS! Odense Food Festival.

Fra Fyn deltager Bjarke Jeppesen og Tommy Jespersen fra Restaurant Hesselet, samt Peter Leth og Niklas Holse fra Falsled Kro.

De får kamp til stregen, når Emil Rask Bahr og Frederik Pedersen fra Sdr. Bjert Kro, og Mette Dahlgaard Jensen og Daniele Vincent Nielsen fra Gemyse i København, skal kæmpe om dommernes gunst.

Det bliver spændende at se om førstepladsen igen i år går til en fynbo, eller om æren går til en af de andre finalister.

Et begejstret dommerpanel

Det kyndige dommerpanel, som skal vurdere finalisternes retter til Schiøtzprisen 2020, er nogle af branchens mest kyndige eksperter, som alle trækker på rig erfaring inden for forskellige genrer i gastronomiens verden.

Dommerpanelets medlemmer består af gastrofysiker Louise Beck Brønnum, madredaktør og vinskribent Morten Vilsbæk, kok og gastronomisk ildsjæl Klavs Styrbæk og professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, Ole G. Mouritsen.

Journalist, Jacob Rytz, er igen i år vært ved Schiøtzprisen og guider publikum sikkert gennem dagen med spændende interviews med finalisterne, dommerne og fynske leverandører og producenter.

Det, de alle kæmper om

Udover æren som årets vinder af Schiøtzprisen 2020, er der en stor præmie i udsigt for vinderen. De anerkendes med en stor pengepræmie fra Albani på 30.000 kroner samt et smukt håndlavet trofæ fra Kærbygård Snedkeri.

2. og 3. pladsen kan se frem til at modtage en pengepræmie på henholdsvis 10.000 kr. og 5.000 kroner fra Albani.

Schiøtzprisen 2020 finder sted hos Anarkist – Beer & Food Lab søndag den 13. september fra

11.00-15.30. Arrangementet er i første omgang forbeholdt sponsorer og deltagere grundet Covid-19.

Del artikel

Andre læser også