Kendt café får nye ejere: Skal tilbage til sin storhedstid

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Café Cuckoo's Nest.
Café Cuckoo's Nest.

Den kendte odenseanske café, Café Cuckoo’s Nest, har fået nye ejere.

Det er Mirsad Halilovic og Caglar Koycu, som siden juni 2016 har drevet caféen Marcello’s i Kongensgade.

De har overtaget caféen ved indgangen til Brandts Klædefabrik fra Xiao Hui Yan, som efter blot 10 måneder som ejer har solgt caféen og er tilbage på Oriental Barbecue House & Running Sushi i Slotsgade.

“Jeg er født og opvokset i Odense og har stort set altid drømt om at eje Cuckoo’s Nest. Nu opstod muligheden, og så var det bare med at slå til,” siger Caglar Koycu, der sammen med sin partner driver otte andre caféer og restauranter i hele landet og snart åbner en ny i Holstebro.

Første gastronomiske tiltag er en grillbuffet

“Først og fremmest skal vi bringe caféen tilbage til den popularitet, den havde tidligere. Vi vil både hæve omsætning og stemning, så i første omgang har vi haft fokus på at få flere gæster om aftenen.

Derfor har vi udskiftet menukortet og indført en grillbuffet fra klokken 17.30-21, hvor man kan få otte slags kød og varme retter og tre slags sovs, forretter og salater, og jeg synes faktisk allerede, at vi kan se, at der er kommet mere gang i den,” siger Caglar Koycu, der ikke vil revolutionere en af Odenses ældste caféer:

“Vi har respekt for historien, så caféen heder stadig Cuckoo’s Nest, og vi har også bibeholdt det populære cafékoncept.”

Brug for ny energi

Café Cuckoo’s Nest åbnede helt tilbage i 1992 og er med sine 25 år en af de ældste caféer i Odense. Omkring årtusindskiftet gik stedets første ejer konkurs, og caféen blev overtaget af Eddie Mahalatti, som drev den videre i små 17 år, inden han for ti måneder siden solgte den til Xiao Hui Yan.

Nu er det så makkerparret Halilovic og Koycu, der skal puste nyt liv i den nærmest ikoniske café:

“Cuckoo’s Nest er en fantastisk café, men den har brug for noget ny energi. Det har vi i første omgang givet den ved at ændre i menuen, men der kommer helt sikkert flere ændringer. Vi har været i branchen i mange år efterhånden, så nu vil vi lige bruge de næste par måneder på at vurdere, hvad der skal til, men stedet trænger også til en ny indretning,” siger Caglar Koycu og tilføjer:

“Hverken beliggenheden eller størrelsen egner sig til at lave en rentabel natklub, og desuden er der mange andre i Odense, der er rigtig gode til det, så vi skal vende det til en positiv forretning på andre måder. Vi har jo også selskabslokalerne ovenpå, og det er da ikke utænkeligt, at vi udvikler et nyt koncept, der passer til dem.”

Café Cuckoo’s Nest
Vestergade 73
5000 Odense C