Kendt café får nye ejere: Skal tilbage til sin storhedstid

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Café Cuckoo's Nest.
Café Cuckoo's Nest.

Den kendte odenseanske café, Café Cuckoo’s Nest, har fået nye ejere.

Det er Mirsad Halilovic og Caglar Koycu, som siden juni 2016 har drevet caféen Marcello’s i Kongensgade.

De har overtaget caféen ved indgangen til Brandts Klædefabrik fra Xiao Hui Yan, som efter blot 10 måneder som ejer har solgt caféen og er tilbage på Oriental Barbecue House & Running Sushi i Slotsgade.

“Jeg er født og opvokset i Odense og har stort set altid drømt om at eje Cuckoo’s Nest. Nu opstod muligheden, og så var det bare med at slå til,” siger Caglar Koycu, der sammen med sin partner driver otte andre caféer og restauranter i hele landet og snart åbner en ny i Holstebro.

Første gastronomiske tiltag er en grillbuffet

“Først og fremmest skal vi bringe caféen tilbage til den popularitet, den havde tidligere. Vi vil både hæve omsætning og stemning, så i første omgang har vi haft fokus på at få flere gæster om aftenen.

Derfor har vi udskiftet menukortet og indført en grillbuffet fra klokken 17.30-21, hvor man kan få otte slags kød og varme retter og tre slags sovs, forretter og salater, og jeg synes faktisk allerede, at vi kan se, at der er kommet mere gang i den,” siger Caglar Koycu, der ikke vil revolutionere en af Odenses ældste caféer:

“Vi har respekt for historien, så caféen heder stadig Cuckoo’s Nest, og vi har også bibeholdt det populære cafékoncept.”

Brug for ny energi

Café Cuckoo’s Nest åbnede helt tilbage i 1992 og er med sine 25 år en af de ældste caféer i Odense. Omkring årtusindskiftet gik stedets første ejer konkurs, og caféen blev overtaget af Eddie Mahalatti, som drev den videre i små 17 år, inden han for ti måneder siden solgte den til Xiao Hui Yan.

Nu er det så makkerparret Halilovic og Koycu, der skal puste nyt liv i den nærmest ikoniske café:

“Cuckoo’s Nest er en fantastisk café, men den har brug for noget ny energi. Det har vi i første omgang givet den ved at ændre i menuen, men der kommer helt sikkert flere ændringer. Vi har været i branchen i mange år efterhånden, så nu vil vi lige bruge de næste par måneder på at vurdere, hvad der skal til, men stedet trænger også til en ny indretning,” siger Caglar Koycu og tilføjer:

“Hverken beliggenheden eller størrelsen egner sig til at lave en rentabel natklub, og desuden er der mange andre i Odense, der er rigtig gode til det, så vi skal vende det til en positiv forretning på andre måder. Vi har jo også selskabslokalerne ovenpå, og det er da ikke utænkeligt, at vi udvikler et nyt koncept, der passer til dem.”

Café Cuckoo’s Nest
Vestergade 73
5000 Odense C

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019