Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fire års fødselsdag skal fejres: Få 14 dages gratis klatring i Odense

Af Stine Kjølby Christensen

Boulders i Odense fejrer fire års fødselsdag. Derfor tilbyder Danmarks største bouldering-klub nu gratis klatring, så alle kan komme ud og prøve den nyeste olympiske disciplin – bouldering.

Bøjede knæ, hoftevrid og nogle temmelig stærke fingre. Det er nogle af ingredienserne, når der skal klatres bouldering. En sport som odenseanerne har kunnet dyrke i nu fire år hos Boulders Odense. Den fireårs fødselsdag bliver frem til 14. august fejret med tændt grill og fri træning i klatrehallen på Wichmannsgade.

“Fire år lyder ikke af meget, men Odense har taget utroligt godt imod vores klatrekoncept, siden vi startede op.

Derfor vil vi gerne give lidt igen, ved at lade odenseanerne prøve kræfter med væggen, både med fri entre og gratis skoleje i 14 dage,” siger Kristoffer Lykke Jensen, som er afdelingsleder i Odense Boulders og tilføjer:

“Bouldering er desuden kommet til OL og løber over skærmen i disse dage, men uden dansk deltagelse.

Så det kunne da også være sjovt, hvis vi kunne inspirere nogle uopdagede talenter til at komme forbi og dyrke en fed sport med os. Odense er jo kendt for eventyr, så et klatreeventyr med potentielt en ny olympisk mester er helt i byens ånd.”

Funktionel træning for alle

Olympiske drømme er måske ikke for alle, og derfor er det ikke kun potentielle eliteatleter, som Boulders i Odense vil have på væggene. Sporten udmærker sig nemlig ved, at der er succesoplevelser for alle allerede efter første omgang.

“Den største udfordring, vi oplever ved bouldering, er det begrænsede kendskab til sporten. Der tror jeg, at optagelsen på det olympiske program kommer til at gøre vidundere; og når folk så kommer herud for at prøve det, vil langt de fleste opleve at gå fra nul til 100 på rigtig kort tid. Det kræver kun et par klatresko, og så vil man, allerede anden gang man er her, erfare, at selv nybegyndere kan bevæge sig en sværhedsgrad op,” siger Kristoffer Lykke Jensen og tilføjer:

– Det gør sporten utroligt tilgængelig og belønnende, samtidig med, at det legende element i at klatre for mange er en god motivation. Klatring er desuden en funktionel træning, hvor man kan se udviklingen i både styrke og teknik.

Frie sko, fri klatring – og fri grill

Boulders i Odense kan bryste sig af at have en meget bred medlemstrup, hvor de yngste er fra fem år og op til 50 år. Den store spredning er med til at sikre det miljø, som mange af klatrerne kan trække på, når de bliver udfordret.

“Vi er ikke som et traditionelt fitnesscenter, hvor man tager hørebøffer på og knokler sine sæt igennem.

Vores medlemmer taler sammen på tværs og hjælper gerne hinanden til at lure tricket på ruterne. Det gør det virkelig fedt som leder at se, når folk giver det en skalle, hjælper hinanden og knytter bånd på tværs,” siger Kristoffer Lykke Jensen.

Bouldering er friklatring uden seler og sikkerhedsliner. Men højden er ikke afgørende.

Denne type klatring er en sport for både krop og hjerne, hvor udfordringen ligger i at finde den bedste vej rundt på væggene, der simulerer klippeblokke – deraf det engelske navn, bouldering.

Boulders Odense på Wichmannsgade 11 i Odense C inviterer fra 1. til 14. august på fri træning og klatresko mod tilmelding til et nyhedsbrev. I samme periode tænder klubben også op i grillen, så du kun skal tage maden med.

Boulders.dk er en dansk fitness-klatrekæde med centre i Aarhus, Odense og København, som siden 2009 har været med til at præge klatring og bouldering på den danske scene. Med ugentlige opdateringer af klatreruter på fem sværhedsgrader er der udfordringer for både nye som

Del artikel

Andre læser også