Kom helt tæt på en turbulent karriere: Henrik Qvortrup holder spændende foredrag

Skrevet af: Redaktionen

Odense-firmaet 2C Entertainment er efterhånden ved at bygge en stor portefølje af kendte foredragsholdere op.

Nu er endnu et foredrag på plads med den kendte journalist Henrik Qvortrup.

Kom til et spændende foredrag med en af landets mest kendte og omstridte journalister d. 26. marts på Sinatur Hotel Storebælt tæt på Odense.

Qvortrup tager dig med på en tour de force gennem dansk journalistik og politik.

Uden at skåne sig selv giver Henrik Qvortrup en medrivende beretning om sin karriere, der har budt på store op- såvel som nedture.

Fik smagt sin egen medicin

Hvordan er det fra den ene dag til en anden at se sin professionelle tilværelse blive vendt på hovedet. Henrik fortæller uden selvynk, hvordan det i SE og HØR-sagen, var at smage sin egen medicin.

Gennem hele sin karriere har Henrik Qvortrup beskæftiget sig med dansk politik – dels som spindoktor, dels som journalist på Berlinske, Jyllands Posten, Ekstra Bladet, BT samt TV2.

CV´et indeholder også en længere periode som chefredaktør på SE og HØR, og det var i den egenskab, at han senere blev dømt for at skaffe sig adgang til de kendtes færden via deres kreditkortoplysninger.

Er landet i mediebranchen igen

I dag er Henrik Qvortrup tilknyttet Ekstra Bladet, han er vært på TV3, udgiver podcasten “BorgenUnplugged” og han har skrevet flere bøger – senest den anmelderroste “For enhver pris” om Løkkes tid som statsminister.

Kom med til dette personlige og politiske foredrag, som både bliver skarpt, underholdende og kontant!

Foredraget afholdes i smukke omgivelser på Sinatur Hotel Storebælt, og hvis du har lyst til et dejligt måltid mad inden foredraget, er dette også en mulighed.

Der serveres et stort koldt bord med forskelligt nordisk charcuteri fra den lokale slagter med alt det gode fra sylte krukkerne og forskellige danske økologiske oste, med hjemmelavet tilbehør, samt økologisk hjemmebagt brød.

Hvad: Henrik Qvortrup foredrag
Hvor: Sinatur Hotel Storebælt i Nyborg
Hvornår: 26. marts
Dørene til åbner klokken 19.00. Spisning starter klokken 18.00.

Book billetter her

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.