Cascada og 666: Kæmpe retrofest i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

I marts bliver der to kæmpe retrofester i Odense.

Den første hedder Basarm on Tour.

Det er et hæsblæsende club danse show i DOK5000. Her vil der være live acts og DJs i mere end seks timer, med et lineup med forskellige genrer inden for eurodance, trance og italo pop fra slut 90erne og start 00erne.

Her kan man glæde sig til at høre Cascada, Aligator, Barcode Brothers, 666 og Brooklyn Bounce.

Dagen efter er der så kæmpe 80’er fest – som de kalder Odenses største retrofest. Her ligger publikumskaren godt fordelt mellem 35-45 år, mens arrangementet dagen forinden er til det lidt yngre segment.

Mange af datidens hits bliver spillet på repeat den dag i dag.

Til Basarm on Tour og Retrofest får man i dén grad mulighed for, at få opfrisket de måske lettere støvede danseminder fra ungdommen.

Odenses største dansegulv

Lørdag d. 30. marts er scenen sat og diskokuglen fundet frem.

Det er andet år i træk, at DOK5000 slår dørene op til den store retrofest, med musik leveret af DJ og liveband.

Arrangør, Mesut Dursun fra total80er.dk, glæder sig til at give gæsterne et tilbageblik på ungdommen og en dansefest med god musik og kølige drinks.

“For mig handler det om at skabe god atmosfære, spille noget fed musik som gæsterne kan lide at danse til, og har en relation til.

På aftenen kommer både DJ Thomas “Disco” og livebandet, The Hitmen samt Julie fra Blå Øjne og spiller hendes hits fra 90erne.

Det bliver superfedt,” fortæller Mesut Dursun til MigogOdense.

Sidste år var dansegulvet fyldt op med 1450 festglade gæster, og Mesut forventer omkring det samme antal i år.

“Vi havde en helt overvældende start sidste år, og dette års billetsalg tyder på, at vi kommer op på mindst samme antal – måske flere.

Der er mange der bruger retrofesten som en slags reunion med gamle venner eller klassekammerater – en slags årlig ‘get together’.

Nogen går så hele vejen og kommer udklædt – andre møder op i fint tøj, men det vigtigste for mig er at man kommer som man har lyst.

Der er ingen dresscode, man skal bare have ja-hatten på,” forklarer han.

Inden aftenens festligheder, er der mulighed for at spise aftensmad på Café Kræz – en af samarbejdspartnerne på eventet.

Forkærlighed for 80er og 90er musik

Mesut Dursun startede den populære retrofest for seks år siden i Aarhus.

Nu kører den på andet år i Odense, og til efteråret kommer konceptet også til København – muligvis Esbjerg.

“Jeg har altid haft en stor lyst til at give folk en god og anderledes oplevelse. Når vi holdt privatfester hørte vi altid den slags musik, og min ven opfordrede mig til at lave en 80er fest. Det prøvede jeg, og så er det bare gået videre derfra.

Nu kører det på sjette år i Aarhus og andet år i Odense, og jeg er rigtig glad for, at folk har taget så godt i mod det. Det gør, at jeg kan videreføre konceptet til andre byer.” fortæller Mesut Dursun.

Du kan læse mere om Odenses største retrofest her.

Du kan læse mere om Basarm on Tour her.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link