Legendarisk aften i vente: Fart på billetsalget til Dizzy Mizz Lizzy i Jyske Bank Arena

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kent Rasmussen
Foto: Kent Rasmussen

Har du ikke sikret dig en billet endnu? Så skal du snart til tasterne, hvis du vil opleve Dizzy Mizz Lizzy i Jyske Bank Arena.

Rocken ruller gennem Odense lørdag den 11. april – og den står på helt nye numre og masser af nostalgi.

Arrangørerne meddeler, at der er godt fart på billetsalget, og man ikke skal vente alt for længe, hvis man vil sikre sig billet.

Jyske Bank Arena er det andet stop på bandets arena-tour, og billetsalget vidner om, at fynboerne glæder sig til at skråle med på klassikere som ”Silverflame”, ”Waterline”, ”Love is a Loser’s Game” og ”Rotator”.

Dizzy’s store klassikere får selskab af helt nye numre, når bandet udgiver en ny plade her i foråret. Allerede i slutningen af 2019 fik bandets fans en smagsprøve på, hvordan den nye skive er skåret med singlen ”California Rain”.

”Det smager lidt af metal. Singlen er dyster, tung – og super fed. Det er Dizzy, når de er bedst. Fed melodi, masser af guitar og genial vokal,” fortæller Kent Rasmussen, en af de mange fans, der glæder sig til at opleve Dizzy live i Jyske Bank Arena.

Foto: Kent Rasmussen

Suveræn support med tråd og 90’er sound

Med sig på tour som support har Dizzy Mizz Lizzy metalbandet Bersærk og det legendariske 90’er rockband Psyched Up Janis.

”Hele aftenen har faktisk et ret vildt line-up. Jeg glæder mig lige så meget til supporten som til Dizzy – det bliver episk,” siger Kent Rasmussen.

Den guitar-tunge aften garanterer, at Jyske Bank Arena kommer til at pulse af tråd. Det bliver en koncert, du ikke har lyst til at gå glip af.

Hvad: Koncert Dizzy Mizz Lizzy

Hvor: Jyske Bank Arena, Ørbækvej 350, 5220 Odense SØ

Hvornår: Lørdag den 11. april 2020

Køb billetter her

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.