Legender er tilbage: Nu kan du få æbleskiver med brunsvigersauce

Af Stine Kjølby Christensen

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør de hyggelige stunder, hvor man med god samvittighed kan mæske sig i julemad og godter.

En af de ting, der i særdeleshed hører julen til, er æbleskiverne – den danske delikatesse der klassisk nydes med flormelis og syltetøj.

Men forestil dig så en kombination af den berømte julespise og en snasket, sukkerrig brunsvigersauce … Præcis som vi fynboer kan lide det.

Lyder det lækkert? Så kan du godt glæde dig over at madboden Vofor Vafler i Storms Pakhus igen har fået dem på menuen.

Fynske kæmpe æbleskiver

Æbleskiverne laves selvfølgelig helt fra bunden af madbodens helt egen opskrift.

Æbleskiverne vendes og drejes på en god gammeldags æbleskivepande, før de bades i smør og kærlighed. De runde lækkerier er desuden ekstra store, så du skal ikke være bange for at gå sulten derfra.

På toppen pyntes bagværket med sne … eller flormelis … og selvfølgelig det fineste, flydende brune farin.

What’s not to like?