Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fik had-besked på Facebook: Nu svarer Morten igen med regnbueflødeboller

Af Stine Kjølby Christensen

En had-besked i facebook-indbakken fik chokolademager Morten Aagaard til at tænke over, hvordan han bedst kunne sætte fokus på LGBTQ-rettigheder og mangfoldighed.

Derfor sælger han i forbindelse med World Pride regnbueflødeboller til fordel for foreningen LAMBDA – LBGTQ på Fyn.

I disse dage fejres World Pride i Danmark, en mangfoldigheds-fest, hvor LGBTQ-personer fra hele verden kommer for at fejre diversitet og kærlighed.

Regnbuen er et globalt symbol på mangfoldighed, og selvom World Pride har til huse i København og Malmø, så bliver der masser af regnbueflag i Odense. I hvert fald hos Mortens Chokolade i Brandts Passage.

Hvis man vil have en flødebolle hos Mortens Chokolade, mens World Pride er i Danmark, så serveres den nemlig sammen med et farvestrålende regnbueflag.

“Netop mangfoldighed og retten til at være den man er, betyder meget for mig, og naturligvis er det en sag jeg har lyst til at bakke op om.

Selvom World Pride finder sted i København, så er det vigtigt at vise at Odense også er et godt sted at leve som LGBTQ-person, siger Morten Aagaard.

5 kr. til et godt formål

I Odense ligger foreningen LAMBDA – LGBTQ på Fyn, hvilket er et fristed, hvor der er plads til alle.

“Sådan et sted er vigtigt for en hver by, og noget alle bør støtte op om. Derfor donerer jeg 5 kr. pr. solgt regnbueflødebolle til LAMBDAs vigtige arbejde,” siger Morten Aagaard.

“Vi elsker den slags donationer. De betyder faktisk en del for os, både på grund af det økonomiske, men også fordi vi på den måde sammen kan tale ind i diversitet og mangfoldighed.

Jeg synes, det er så fedt, at der er Odense-virksomheder der begynder at tænke sådan nu,” siger Martin Knudsen, der er forperson i LAMBDA – LGBTQ på Fyn.

Fik had-besked på Facebook

Ifølge Morten Aagaard er der netop nu mere grund til at vise regnbueflaget end nogensinde før.

Under EM i fodbold fik Morten Aagaard selv at mærke hvordan stemningen omkring LGBTQ-personer og mangfoldighed i dele af Europa langsomt er ved at vende.

“I forbindelse med at UEFA forbød regnbueflaget på Allianz Arena i Tyskland, postede jeg et billede på facebook af en dansk fodbold-fan som fik frataget sit regnbueflag på ved kvartfinalen i Baku.

Det resulterede i, at jeg modtog en besked fra en fremmed person hvor der blot stod: ”Queers are the devil”. Min første reaktion var:

Hold da fest, hvorfor i alverden skriver et menneske, jeg ikke aner hvem er, sådan noget til mig. Det er voldsomt, selvom man bagefter trækker på skuldrene og tænker pyt,” siger Morten Aagaard.

“Rettigheder er ikke noget vi som samfund kan tage for givet. De kan tages fra os, hurtigere end vi fik dem.

Se på hvad der sker rundt om i verden i øjeblikket. I Ungarn bliver der indført lovgivning der forbyder alt materiale, som ”promoverer” homoseksualitet overfor børn.

I Polen har man indført ”LGBT-frie” zoner.

Ved EM i fodbold var regnbueflaget grund til en ophedet debat. Derfor skal vi hæve vores stemme og tage debatten for dem der ikke selv kan. Derfor sælger jeg regnbueflødeboller,” siger Morten Aagaard.

Flødeboller med holdning og en pointe

Fra den 12. til 22. August, hvor World Pride løber af stablen, er der regnbueflødeboller på disken hos Mortens Chokolade.

De er flødeboller med en holdning og en pointe.

“Jeg har tænker en del over, hvordan jeg skulle gribe hele regnbueflag og chokolade-idéen an.

Jeg er kommet frem til at en helt almindelig flødebolle med et regnbueflag på, er det perfekte symbol på det, jeg gerne vil fortælle: At under regnbueflaget er LGBTQ-personer helt almindelige.

Jeg håber, at denne her lille happening kan være med til at flere Odense-virksomheder tager stilling til spørgsmålet om diversitet og mangfoldighed.

Og at de måske også har lyst støtte LAMBDA og det vigtige arbejde de gør,” slutter Morten Aagaard.

Del artikel

Andre læser også