MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dyrepasser i Zoo i 47 år: Nu har Karsten fået en medalje af Dronningen

Af Simone Vestergaard
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

Fynske Karsten Hansen modtog torsdag den 20. december Dronningens Fortjenstmedalje for 47 års tro tjeneste som dyrepasser i Odense ZOO.

Efter 47 års som dyrepasser i Odense ZOO blev Karsten Hansen belønnet med Dronningens Fortjenstmedalje for prisværdig indsats og tro tjeneste.

Medaljen blev overrakt af Odense ZOOs direktør Bjarne Klausen.

Karsten Hansen blev pensioneret i november efter 47 års tro tjeneste

Fik drømmejobbet

Karsten Hansen blev ansat som dyrepasser i Odense ZOO i oktober 1971. Inden sin ansættelse var Karsten Hansen jævnligt på besøg i haven, hvor han gik og kiggede længselsfuldt efter dyrepasserne, når de passede dyrene.

En dag spurgte den daværende inspektør Herold Nielsen, om Karsten kunne bruge en rive – og det kunne Karsten. Siden da har han haft sit virke som dyrepasser i Odense ZOO.

Karsten Hansen er nummer to i Odense ZOOs historie til at modtage Dronningens Fortjenstmedalje. Den første medalje blev tildelt havens daværende inspektør Herold Nielsen.

Lånte bøger om søløvetræning

Karsten var blandt andet den første dyrepasser i Odense ZOO til at træne søløverne.

Dengang var der ikke nogen til at oplære ham, så han satte den lokale bibliotekar på en opgave og bad hende om at finde bøger fra udlandet, hvor han kunne læse om træning af søløver.

Karsten Hansen gik på efterløn i november 2018.

Dronningens Fortjenstmedalje i sølv kan tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme ansættelsesmyndighed i den offentlige sektor.

Seneste nyt