Meld dig ind i en fagforening nemt over nettet

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Er du ikke allerede medlem af en fagforening, kan det være svært at finde ud af hvordan og hvorledes du egentlig bliver medlem af en fagforening. Hvad du måske ikke ved, er hvor overraskende nemt det er, at blive medlem af en fagforening. Dog er der andre elementer som er vigtige at tage i betragtning, før du beslutter dig for at melde dig ind. Er du nysgerrig på at finde den perfekte fagforening, kan du i denne artikel finde råd der kan vejlede dig. Læs videre, og lær alle fordelene at kende, og meld dig ind i en fagforening.

Så nemt er det

Der sidder måske nogle derude, som gerne vil melde sig ind i en fagforening? Men som syntes det virker for besværligt? Dagene går så hurtigt, man tager på arbejde, og når man kommer hjem igen, skal der laves mad og gøres rent. Men faktisk er det ikke spor besværligt for dig at blive meldt ind i en fagforening. En hurtigt google søgning kan vise dig de fagforeninger som passer til dine behov. Alt afhængigt af hvilket erhverv du befinder dig i, er der fagforeninger som er specificerede til lige netop dit erhverv. De fleste fagforeninger tilbyder en online service, hvor du kan melde dig ind. Så næste gang du har fem minutter, kan du med et hurtigt internet, få researchet nettet for hvilken fagforening der passer til dine behov.

De kender dine rettigheder for dig

Hvorfor skal vi have en fagforening? I alle arbejdsmarkeder, er der forskellige muligheder og folk har derfor forskellige rettigheder. Dog er rigtig mange ikke klar over hvor meget de i bund og grund har ret til. Mange har blind tillid til, at deres lederskab ikke krydser deres rettigheder. Når man snakker om hvem der ved hvad man må og hvad man ikke må, er ens chef tit den første man tænker på. Rigtig mange stoler på, at der ikke er grund til mistillid. Dog kan man stadig ende i situationer, hvor ens mave fornemmelse føles forkert. Selv hvis du ved, at din arbejdsgiver altid er respektfuld overfor dig, kan der ske fejl. Om det er din arbejdsgivers intentioner, eller om der er sket et uheld ved en fejl, er en fagforening uundværlig. De går professionelt ind og forhandler dine rettigheder, så du ikke behøver at bliver personligt involveret. Derved kan du opretholde dit gode forhold til din leder og dine kollegaer.

Fejl i din løn?

Det er nemt at stole på at man får det rigtige udbetalt, dog viser tallene at det ikke altid er tilfældet. For nyligt udkom en undersøgelse der viste at hver anden har fejl i deres løn. Det kan hurtigt blive bøvlet at få et overblik over din lønseddel. En af de ting der er svære at vide, er hvornår du har tillæg for aften, weekend, eller overarbejde? Hvis du har en fagforening, klarer de alt det hårde arbejde for dig. De ved præcist hvad du skal have betalt, og de undersøger om din løn er korrekt. Skulle der være fejl i din løn, vil de også sørge for at du får det betalt tilbage.

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte på Fyn rammer mere stabilt niveau

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Mangedobles ikke

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Region Syddanmark heriblandt på Odense Universitetshospital stiger heldigvis heller ikke på samme eksplosive måde som i weekenden.

Her blev 13 personer på et døgn indlagt fra 28. marts til 29. marts, og derfor toppede Syddanmark hele landsstatistikken med fleste indlagte.

Siden er de faldet til et mere stabilt niveau.

Et lille fald det seneste døgn

Faktisk har man for første gang siden Corona-krisens indtog oplevet et fald af antal indlagte det seneste døgn med 5%.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Men som nævnt så er døde eller udskrevede patienter ikke erstattet af mange flere nye indlagte.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 79 indlagt med 22 på intensivafdelingen, heraf er alle 22 i respirator.

Mandag d. 30. marts var tallet 83 indlagte med 21 på intensiv og 19 i respirator.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Odense har DMI lige en prognose på 17 grader og sol på mandag. Onsdag peger prognoserne på, at termometeret passerer 18 grader.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogOdense, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Odense kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

 

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner vejrmæssigt rigtig god på over 18 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Fødselsdag i corona-tiden: H.C. Andersens fejres på SoMe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Dem der har haft fødselsdag i løbet af corona-tiden, kan vist snakke med om, hvor trist det er at undvære den fejring, man ellers er vant til.

Men hvis man tror, at situationen er en anden, hvis du er en verdensberømt digter – så kan du godt tro om igen.

H.C. Andersen, der d. 2. april havde inviteret odenseanerne til sin 215 års fødselsdag i sit barndomshjem, må også se sig slået af covid-19.

Ligesom alle andre kulturinstitutioner er Odense Bys Museer også voldsomt udfordret i øjeblikket og mange planlagte aktiviteter på aflyses på ubestemt tid – heriblandt H.C. Andersens traditionsbundne fødselsdag.

Men selvom man efterhånden er en ældre herre, der havde sin storhedstid længe før, at der var noget, der hed sociale medier – så skal man altså ikke snydes for en fejring.

Og det bliver netop på de sociale medier, fortæller Odense Bys Museer.

I digterens fodspor

Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige, levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.

“Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr.

Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag, fortæller vi det, som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand,” fortæller Lise Marie Nedergaard.

Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.