Meld dig ind i en fagforening nemt over nettet

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Er du ikke allerede medlem af en fagforening, kan det være svært at finde ud af hvordan og hvorledes du egentlig bliver medlem af en fagforening. Hvad du måske ikke ved, er hvor overraskende nemt det er, at blive medlem af en fagforening. Dog er der andre elementer som er vigtige at tage i betragtning, før du beslutter dig for at melde dig ind. Er du nysgerrig på at finde den perfekte fagforening, kan du i denne artikel finde råd der kan vejlede dig. Læs videre, og lær alle fordelene at kende, og meld dig ind i en fagforening.

Så nemt er det

Der sidder måske nogle derude, som gerne vil melde sig ind i en fagforening? Men som syntes det virker for besværligt? Dagene går så hurtigt, man tager på arbejde, og når man kommer hjem igen, skal der laves mad og gøres rent. Men faktisk er det ikke spor besværligt for dig at blive meldt ind i en fagforening. En hurtigt google søgning kan vise dig de fagforeninger som passer til dine behov. Alt afhængigt af hvilket erhverv du befinder dig i, er der fagforeninger som er specificerede til lige netop dit erhverv. De fleste fagforeninger tilbyder en online service, hvor du kan melde dig ind. Så næste gang du har fem minutter, kan du med et hurtigt internet, få researchet nettet for hvilken fagforening der passer til dine behov.

De kender dine rettigheder for dig

Hvorfor skal vi have en fagforening? I alle arbejdsmarkeder, er der forskellige muligheder og folk har derfor forskellige rettigheder. Dog er rigtig mange ikke klar over hvor meget de i bund og grund har ret til. Mange har blind tillid til, at deres lederskab ikke krydser deres rettigheder. Når man snakker om hvem der ved hvad man må og hvad man ikke må, er ens chef tit den første man tænker på. Rigtig mange stoler på, at der ikke er grund til mistillid. Dog kan man stadig ende i situationer, hvor ens mave fornemmelse føles forkert. Selv hvis du ved, at din arbejdsgiver altid er respektfuld overfor dig, kan der ske fejl. Om det er din arbejdsgivers intentioner, eller om der er sket et uheld ved en fejl, er en fagforening uundværlig. De går professionelt ind og forhandler dine rettigheder, så du ikke behøver at bliver personligt involveret. Derved kan du opretholde dit gode forhold til din leder og dine kollegaer.

Fejl i din løn?

Det er nemt at stole på at man får det rigtige udbetalt, dog viser tallene at det ikke altid er tilfældet. For nyligt udkom en undersøgelse der viste at hver anden har fejl i deres løn. Det kan hurtigt blive bøvlet at få et overblik over din lønseddel. En af de ting der er svære at vide, er hvornår du har tillæg for aften, weekend, eller overarbejde? Hvis du har en fagforening, klarer de alt det hårde arbejde for dig. De ved præcist hvad du skal have betalt, og de undersøger om din løn er korrekt. Skulle der være fejl i din løn, vil de også sørge for at du får det betalt tilbage.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.