Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Meld dig ind i en fagforening nemt over nettet

Af Redaktionen

Annonce

Er du ikke allerede medlem af en fagforening, kan det være svært at finde ud af hvordan og hvorledes du egentlig bliver medlem af en fagforening. Hvad du måske ikke ved, er hvor overraskende nemt det er, at blive medlem af en fagforening. Dog er der andre elementer som er vigtige at tage i betragtning, før du beslutter dig for at melde dig ind. Er du nysgerrig på at finde den perfekte fagforening, kan du i denne artikel finde råd der kan vejlede dig. Læs videre, og lær alle fordelene at kende, og meld dig ind i en fagforening.

Så nemt er det

Der sidder måske nogle derude, som gerne vil melde sig ind i en fagforening? Men som syntes det virker for besværligt? Dagene går så hurtigt, man tager på arbejde, og når man kommer hjem igen, skal der laves mad og gøres rent. Men faktisk er det ikke spor besværligt for dig at blive meldt ind i en fagforening. En hurtigt google søgning kan vise dig de fagforeninger som passer til dine behov. Alt afhængigt af hvilket erhverv du befinder dig i, er der fagforeninger som er specificerede til lige netop dit erhverv. De fleste fagforeninger tilbyder en online service, hvor du kan melde dig ind. Så næste gang du har fem minutter, kan du med et hurtigt internet, få researchet nettet for hvilken fagforening der passer til dine behov.

De kender dine rettigheder for dig

Hvorfor skal vi have en fagforening? I alle arbejdsmarkeder, er der forskellige muligheder og folk har derfor forskellige rettigheder. Dog er rigtig mange ikke klar over hvor meget de i bund og grund har ret til. Mange har blind tillid til, at deres lederskab ikke krydser deres rettigheder. Når man snakker om hvem der ved hvad man må og hvad man ikke må, er ens chef tit den første man tænker på. Rigtig mange stoler på, at der ikke er grund til mistillid. Dog kan man stadig ende i situationer, hvor ens mave fornemmelse føles forkert. Selv hvis du ved, at din arbejdsgiver altid er respektfuld overfor dig, kan der ske fejl. Om det er din arbejdsgivers intentioner, eller om der er sket et uheld ved en fejl, er en fagforening uundværlig. De går professionelt ind og forhandler dine rettigheder, så du ikke behøver at bliver personligt involveret. Derved kan du opretholde dit gode forhold til din leder og dine kollegaer.

Fejl i din løn?

Det er nemt at stole på at man får det rigtige udbetalt, dog viser tallene at det ikke altid er tilfældet. For nyligt udkom en undersøgelse der viste at hver anden har fejl i deres løn. Det kan hurtigt blive bøvlet at få et overblik over din lønseddel. En af de ting der er svære at vide, er hvornår du har tillæg for aften, weekend, eller overarbejde? Hvis du har en fagforening, klarer de alt det hårde arbejde for dig. De ved præcist hvad du skal have betalt, og de undersøger om din løn er korrekt. Skulle der være fejl i din løn, vil de også sørge for at du får det betalt tilbage.

Del artikel

Andre læser også