Mmoks lukker efter fire år i byen: Her er den triste forklaring

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Rico Rico Feldfoss - Feldfoss Visual Media
Foto: Rico Rico Feldfoss - Feldfoss Visual Media

Det kom som lidt af en bombe i restaurationsbranchen, da den kendte Odense-restaurant mmoks mandag eftermiddag meldte ud på Facebook, at de lukker og slukker.

Når årets sidste dag er omme, så eksisterer mmoks ikke længere som en af Odenses bedste restauranter.

Årsagen er ganske trist. Indehaver Mads Friis Nielsen har siden han var 16 år døjet med rygsøjlegigt.

I knap fire år har han knoklet i restauranten for at banke den op til en af Odenses bedste spiseoplevelser. Men nu kan kroppen ikke følge med mere, og det lytter Mads til.

Haft store smerter det seneste år

Det fortæller han mandag til MigogOdense;

“Livet går ikke altid, som man håber på, og hen over det seneste års tid har jeg haft store smerter i kroppen. Det har resulteret i, at jeg var nødt til at se indad og tænke på mig selv.

Jeg var nået til et punkt, hvor jeg skulle kigge på, hvad der var forsvarligt over for mig selv. Jeg er stadig kun 25 år, og jeg er nødt til at tænke i et større perspektiv,” fortæller Mads Friis Nielsen til MigogOdense.

Stikket skal trækkes ud fra 2019

Han lyder fattet over den tunge beslutning. Men fra 2019 skal stikket trækkes ud.

“Jeg er simpelthen nødt til at passe på mig selv og min krop, og selv om jeg har noget af det mest fantastiske personale, så betyder det bare noget at være der selv.

Så det gør ondt at træffe beslutningen, men det er den helt rigtige.

Da jeg startede mmoks vidste jeg, at det var betingelserne, og at jeg ville lytte til min krop.

Når vi lukker ned 1. januar 2019, så skal jeg passe på mig selv i en god periode,” forklarer Mads.

Lykkelig for mange gode oplevelser

Han er glad for det som mmoks har opnået på restaurant-scenen i Odense.

“Jeg er lykkelig for alle de gode oplevelser og de mange glade gæster vi har haft i restauranten.

Vi har oplevet en madscene i Odense, der har bevæget sig meget, og jeg synes også selv, at vi har været med til at skubbe på den udvikling,” forklarer han.

På Facebook skriver mmoks således;

“I kan dog godt vente lidt med at sætte gravøllene på køl. Vi slutter af med bravur, og i løbet af de næste måneder kan I se frem til Mortensaften, julefrokoster og en kæmpe nytårsfest.”

Mads Friis Nielsen håber også, at odenseanerne vil være med til at slutte mmoks-eventyret af på bedst mulig måde.

“Jeg sidder her og spiser personalemad med en 17 årig knægt, som startede i lære hos os sidste år. Det beviser, at har man viljen og lysten, så er alder ligegyldigt. Nu giver vi den fuld gas frem til vi lukker, og sørger for at slutte af med et brag,” slutter Mads Friis Nielsen.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.