ALT er hjemmelavet: Særlig chokoladebutik åbner midt i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Der er noget sødt på vej i Kongensgade 45.

Snart kommer adressen til at huse et helt nyt – og stort chokoladeværksted.

Fredag d. 22. marts slår Mortens Chokolade dørene op til en chokoladebutik fyldt med lækre, hjemmelavede fyldte chokolader, håndlavet fra eget værksted.

Indehaver Morten Aagaard har længe arbejdet på at udvikle nye smagsvarianter til produktion i værkstedet.

Her har både familie og venner været yderst behjælpelige med at give deres bud på, hvilke chokolader der fortjener en fremtidig plads i butikken.

Morten Aagaard laver håndlavet chokolade, hvor smagen – både den klassiske med marcipan, karamel og nougat samt de mere nyancerede og innovative smage som eksempelvis safran, kardemomme og citron, har det altoverskyggende fokus og forfines løbende.

“Jeg bruger lang tid på at finde de rigtige smagssammensætninger. Både i forhold til mængden af chokolade, men også hvilke smagsnuancer der går godt sammen.

Jeg elsker at arbejde med innovative og nye smage.

I julen lavede jeg eksempelvis fyldte chokolader med nisseøl – jeg konstaterede dog hurtigt, at det ikke var noget der skulle sættes i produktion, men så har jeg prøvet det.

Det er spændende at prøve kræfter med komponenter, der ikke nødvendigvis forbindes med chokolade,” fortæller Morten Aagaard, med et smil på læben.

Gratis foredrag om chokolade

Inden den store åbning af Mortens Chokoladebutik- og værksted, tilbyder han to gratis prøvesmagsnings-aftener. De finder sted d. 12. og 13. marts kl. 19.30.

Her vil Morten fortælle om chokoladen, og de tanker der ligger bag varianterne. Han vil også komme ind på, hvordan han arbejder med udviklingen af chokoladerne.

“Disse særlige aftener bliver en kombination af et foredrag og en smagning.

Her får gæsterne mulighed for at smage de enkelte komponenter. Fyldet alene, chokoladen alene og så det hele sammen.

Jeg laver også en præsentation af de forskellige og innovative smagsvarianter, jeg løbende udvikler på,” fortæller Morten.

Han fortsætter:

“Når butikken åbner bliver fordelingen således, at jeg hver dag producerer chokolade fra kl. 8-13 og fra kl. 13-18 står jeg i butikken og sælger det.

Det bedste ved at have egen butik er, at jeg selv kan bestemme hvor stort et antal, jeg laver af hver slags.

På den måde kan jeg følge med efterspørgslen, og producere efter behov.”

Udkommer med årlige kollektioner

Det er første gang Morten Aagaard åbner egen butik, og han har allerede nu helt klare planer for fremtiden.

Allerede ingen længe skal han lave en stor blomster-kollektion til H.C. Andersen Festivalen.

“I løbet af året kommer jeg til at udkomme med det jeg kalder kollektioner.

Det er lidt ligesom i modebranchen – der er også årlige kollektioner, og det har jeg fundet inspiration ud fra.

På nuværende tidspunkt arbejder jeg på at udvikle fyldte chokolader med rosmarin og olivenolie – smage som ikke nødvendigvis er klassiske chokoladesmage, men det er det der gør det hele lidt mere specielt.

Og på samme tid kreerer jeg nye smage til blomster-kollektionen til festivalen,” forklarer Morten.

Ved hver kollektion kommer der også en eller flere præsentations- og prøvesmagnings-aftener, og det glæder han sig meget til.

“Hver gang jeg laver en ny variant af fyldte chokolader, præsenterer jeg jo en del af min identitet, og man vil jo så gerne have, et kunderne finder de små mesterværker mindst ligeså smagfyldte som jeg selv gør.” afslutter Morten.

Du kan købe billet til prøvesmagnings-aftenerne i marts og læse meget mere om Mortens Chokolade her.

Hvad: Åbning af Mortens Chokolade
Hvor: Kongensgade 45, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 22. marts

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.