ALT er hjemmelavet: Særlig chokoladebutik åbner midt i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Der er noget sødt på vej i Kongensgade 45.

Snart kommer adressen til at huse et helt nyt – og stort chokoladeværksted.

Fredag d. 22. marts slår Mortens Chokolade dørene op til en chokoladebutik fyldt med lækre, hjemmelavede fyldte chokolader, håndlavet fra eget værksted.

Indehaver Morten Aagaard har længe arbejdet på at udvikle nye smagsvarianter til produktion i værkstedet.

Her har både familie og venner været yderst behjælpelige med at give deres bud på, hvilke chokolader der fortjener en fremtidig plads i butikken.

Morten Aagaard laver håndlavet chokolade, hvor smagen – både den klassiske med marcipan, karamel og nougat samt de mere nyancerede og innovative smage som eksempelvis safran, kardemomme og citron, har det altoverskyggende fokus og forfines løbende.

“Jeg bruger lang tid på at finde de rigtige smagssammensætninger. Både i forhold til mængden af chokolade, men også hvilke smagsnuancer der går godt sammen.

Jeg elsker at arbejde med innovative og nye smage.

I julen lavede jeg eksempelvis fyldte chokolader med nisseøl – jeg konstaterede dog hurtigt, at det ikke var noget der skulle sættes i produktion, men så har jeg prøvet det.

Det er spændende at prøve kræfter med komponenter, der ikke nødvendigvis forbindes med chokolade,” fortæller Morten Aagaard, med et smil på læben.

Gratis foredrag om chokolade

Inden den store åbning af Mortens Chokoladebutik- og værksted, tilbyder han to gratis prøvesmagsnings-aftener. De finder sted d. 12. og 13. marts kl. 19.30.

Her vil Morten fortælle om chokoladen, og de tanker der ligger bag varianterne. Han vil også komme ind på, hvordan han arbejder med udviklingen af chokoladerne.

“Disse særlige aftener bliver en kombination af et foredrag og en smagning.

Her får gæsterne mulighed for at smage de enkelte komponenter. Fyldet alene, chokoladen alene og så det hele sammen.

Jeg laver også en præsentation af de forskellige og innovative smagsvarianter, jeg løbende udvikler på,” fortæller Morten.

Han fortsætter:

“Når butikken åbner bliver fordelingen således, at jeg hver dag producerer chokolade fra kl. 8-13 og fra kl. 13-18 står jeg i butikken og sælger det.

Det bedste ved at have egen butik er, at jeg selv kan bestemme hvor stort et antal, jeg laver af hver slags.

På den måde kan jeg følge med efterspørgslen, og producere efter behov.”

Udkommer med årlige kollektioner

Det er første gang Morten Aagaard åbner egen butik, og han har allerede nu helt klare planer for fremtiden.

Allerede ingen længe skal han lave en stor blomster-kollektion til H.C. Andersen Festivalen.

“I løbet af året kommer jeg til at udkomme med det jeg kalder kollektioner.

Det er lidt ligesom i modebranchen – der er også årlige kollektioner, og det har jeg fundet inspiration ud fra.

På nuværende tidspunkt arbejder jeg på at udvikle fyldte chokolader med rosmarin og olivenolie – smage som ikke nødvendigvis er klassiske chokoladesmage, men det er det der gør det hele lidt mere specielt.

Og på samme tid kreerer jeg nye smage til blomster-kollektionen til festivalen,” forklarer Morten.

Ved hver kollektion kommer der også en eller flere præsentations- og prøvesmagnings-aftener, og det glæder han sig meget til.

“Hver gang jeg laver en ny variant af fyldte chokolader, præsenterer jeg jo en del af min identitet, og man vil jo så gerne have, et kunderne finder de små mesterværker mindst ligeså smagfyldte som jeg selv gør.” afslutter Morten.

Du kan købe billet til prøvesmagnings-aftenerne i marts og læse meget mere om Mortens Chokolade her.

Hvad: Åbning af Mortens Chokolade
Hvor: Kongensgade 45, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 22. marts