Musik – mad og events: Det kan du opleve i Odense i weekenden

Efterårsmørke, -kulde og -blæst er så småt ved at indtage Odense, men det er tilsyneladende ikke noget, der skræmmer vores mange ildsjæle og eventmagere.

Uge efter uge bliver odenseanere forkælet med det ene fede arrangement efter det andet, hvad enten man er til er ferniseringer, loppemarkeder, koncerter eller noget helt fjerde.

Ganske som vi plejer, giver vi jer her et overblik over nogle af weekendens mange begivenheder.

Der er både syrerock, rendyrket pop og improvisationskomik på programmet. Måske er du mere i humør til at nørde historie eller gå på jagt efter lækkert vintagetøj? Intet problem, Odense kan det hele. God weekend!

Musik

Fredag den 6. oktober kl. 19.30: Halfdanskerne på Bakkegården, Højby
Halfdanskerne har gjort det til deres metier at fortolke sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og en række andre folkekære sprogekvilibrister.

Det klarer de tre velspillende herrer I Halfdanskerne overordentlig godt på deres akustiske instrumenter, så er du glad for vores store digtere og kunne du tænke dig at høre deres sange fremført live, er det med at dukke op på Bakkegården.

Det koster 200 kr. i entré, og der er også mulighed for at købe mad på stedet. Der står kalvesteg på menuen, så både ører og gane kan blive forkælet. Læs mere her.

Fredag den 6. oktober kl. 21.00: Fribytterdrømme på Posten
Danmarks nye, fremadstormende syrerockstjerner gæster Odense, og hvis de spiller bare halvt så godt, som de plejer, er der garanti for en musikalsk oplevelse af de helt store. Fribytterdrømmes finder meget af sin musikalske inspiration i den psykedeliske rocks giganter – tænk The Doors og Pink Floyd. Teksterne er dog danske og i sig selv en oplevelse værd.

I foråret udgav det seks mand store orkester sit nyeste album ‘Superego’, der er produceret af Rune Rask fra Suspekt, og det er således med en efterhånden stærk diskografi, d’herrer indtager scenen.

Du kan finde billetter her.

Fredag den 6. oktober kl. 20.00: Denzal Sinclaire på Dexter
Er du til jazz, ved du godt, at det er på Dexter, det sker. Det er det også fredag aften, når den canadiske jazzvokalist Denzal Sinclaire optræder. Denzal Sinclaire er vidt og bredt anerkendt indenfor jazzverdenen for sine fortolkninger af en lang række ‘jazz standards’ og har optrådt på de største scener og talkshows med stor ros til følge.

Du kan læse mere om ham og finde billetter til koncerten ved klikke dig ind her.

Lørdag den 7. oktober kl. 21.00: Kellermensch på Posten
Albumaktuelle Kellermensch havde før deres nylige comeback med pladen “Goliath” ikke udgivet noget siden 2011, hvor de var på alles læber blev udråbt til dansk rocks store håb. I 2012 åbnede de sågar Orange Scene på Roskilde Festival, men siden har der været ro omkring bandet. Det ændrer sig nu, hvor den lørdag aften får en over nakken på Posten.

Det koster sølle 180 kr. i forsalg at komme ind og se det eksperimenterende rockband, der er noget af en oplevelse live. Læs mere om dem og få købt dine billetter gennem dette link.

Søndag den 8. oktober kl. 16.00: Joey Moe i ODEON
Er du til velproduceret og skarp pop, er det næsten et medlem af den danske kongefamilien, der besøger ODEON søndag eftermiddag. Ingen ringere end Joey Moe indtager scenen i Store Sal, og han behøver næppe nogen større introduktion, for du kender alle hans hits i forvejen: “Yo-yo”, “Jorden er giftig”, “Smukkest på en søndag”, og man kunne blive ved…

Billetter fås gennem Ticketmaster, og de koster 305 kr.

Event


Fredag den 6. oktober kl. 20.00: UHA Impro comedy på Teater 95B
UHA er mestre udi kunsten at improvisere, og denne aften underholder de publikum på Teater 95B med et såkaldt impro comedy show. Her er præmissen, at komikerne træder ind på scenen helt og aldeles uforberedte og med hjælp fra publikum får stablet et improviseret show på benene. Det er rasende underholdende, men Teater 95B holder til huse i ret små lokaler, så det kan godt betale sig at skynde sig at købe billet!

Det kan du gøre lige her. Det koster en flad hundredelap, med mindre du er studerende – så koster det nemlig kun 75 kr.

Lørdag den 7. oktober kl. 10.00: Odense Internationale Plademesse, Posten
For 63. gang afholdes der plademesse i byen, og lige fra starten i 1984 er det foregået på Posten. Således også i år, hvor vinylentusiaster fra nær og fjern stimler sammen om rariteter og pladelir. Der vil være 40 standholdere med nyt og gammelt, og i alt kan du forvente omkring 30.000 plader, skriver Posten. Der burde altså være gode muligheder for at finde lige dén plade, du har manglet i din samling – eller den plade, du ikke vidste manglede.

Det koster en tyver at komme ind, og du kan læse meget mere om eventet, der er arrangeret af foreningen med det passende navn Vinylmani, lige her.

Lørdag og søndag, begge dage fra 10-16: Hello Vintage Odense i DOK5000
Alletiders chance for at gøre et vintage tøjkup på Odense havn. Hello Vintage holder vintage-marked, og konceptet er genialt: Du betaler 40 kr. i entré, og derefter betaler du 200 kr. per kilo tøj, du køber.

Det hele er vintagetøj fra årtierne mellem 60’erne og 90’erne (begge selvfølgelig inklusive), så hvad enten du er til swing-nederdel eller et af de der hæslige campinghabitter, nogle af os bar på vores skolefotos, så burde der være gode muligheder for at få det med hjem.

Læs mere om markedet her.

For familien


Fredag den 6. oktober: Fodring af dyr i Odense ZOO
Vil du gerne have ungerne med ud i den friske luft, er fodring af de vilde dyr i zoologisk have et godt bud på en aktivitet. Der er masser af forskellige dyr, som man kan opleve blive fodret, så uanset om dit barn er vild med piratfisk, løver eller pingviner, er der gode chancer for at se de flotte dyr.

Fodringerne er gratis at deltage i, når der er betalt entré til ZOO. For voksne er den på 130 kr, og for børn 75 kr.

Du kan se en liste over fodringer på ZOO’s hjemmeside.

Lørdag den 7. oktober: Nyt udendørs lære- og legeområde på Danmarks Jernbanemuseum
Gå på opdagelse i det 8 meter høje vandtårn og et kæmpe damplokomotiv. Kravl ind i førerhuset og maskinen og se hvordan lokomotivet fungerer med fyrkasse og røgkammer. Prøv det nye minitogsanlæg, iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.

Entréen for børn er fra 35 kr. (medmindre de er under 5 år, så er det gratis), voksne skal betale fra 65 kr.

Læs mere om Danmarks Jernbanemuseum og dets mange aktiviteter her.

Shopping


Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret

Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket

Kultur og sport


Fredag den 6. oktober kl. 19.30: ‘Elskovsdrikken’ i Odense Koncerthus
En del mænd har gennem tiden sikkert drømt om at få fingrene i en drik, der gør dem uimodståelige overfor kvinder. Men er det nu også en god en idé, når den føres ud i livet? Det kan du få svar på, når den klassiske kærlighedskomedie ‘Elskovsdrikken’ opføres i Odense Koncertsal.

Find billetter her. Du kan læse mere om handlingen i operaen her.

Lørdag den 7. oktober kl. 13-15: ‘Pulling the wool over your eyes’ – fernisering, Byggehegnet
Det er ikke så tit, vi inkluderer events og kulturelle begivenheder i vores weekendguide uden helt at vide, hvad det er, der kommer til at foregå. Ikke desto mindre er det tilfældet her! Der er tale om en udsmykning at byggehegnet ved Torvegade, der er tale om billedkunst, og kunstneren bag er Jonas Kjeldgaard Sørensen. Og det handler om får. Derfra bliver det hele lidt mere ukonkret, men det lyder i hvert fald interessant!

Se, om du kan finde hoved og hale i, hvad der skal ske her – ellers må vi jo bare møde op og se, hvad det er for noget!

Søndag den 8. oktober kl. 13.30-14.30: Historien om Danmark: Grundloven, folket og magten, Møntergården
DR har haft stor succes med deres visualisering af danmarkshistorien. På Møntergården har man ladet sig inspirere. Det drejer sig selvfølgelig stadig om danmarkshistorie, men udgangspunktet er et mere lokalt, fynsk perspektiv. Kom ind og hør om Frederik VII og Odense Slot, og om hvordan demokratiet også fandt vej til Fyn i midten af 1800-tallet.

Der er gratis adgang for børn. Voksne skal lægge en halvtredser – til gengæld er der så gratis kaffe!

Giga-nyhed: Ed Sheeran kommer til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Til sommer 2019 giver verdensstjernen Ed Sheeran koncert i Danmark, og du kan møde ham lige her i Odense.

“Det er et scoop for Ed Sheeran-fans og et scoop for Odense, at Odense med et koncertområde som Tusindårsskoven kan tiltrække en musiker af Ed Sheerans kaliber.

Han er et etableret verdensnavn, og jeg er virkelig glad for, at dygtige folk har kunnet trække ham hertil.

Odense har udviklet sig til en rigtig stærk musikby med en etableret festival, store koncerter og en levende musikscene, og jeg har store forventninger til, at Ed Sheeran vil give os en fabelagtig oplevelse.”

Sådan lyder reaktionen fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på, at Ed Sheeran den 28. juli 2019 giver koncert i Tusindårsskoven i Odense.

Står bag kæmpehits

Den 27-årige popmusiker og singer-songwriter er manden bag kæmpehits som Thinking Out Loud, Shape of You og The A Team fra hans tre plader, hvoraf den seneste ‘Divide’ fra 2017 høstede en Grammy-pris for bedste ‘Pop Vocal Album’.

“Det er unikt, at Odense med Tusindårsskoven har et sted, som kan lægge scene til så stor en enkeltkoncert, som Ed Sheerans med garanti bliver.

Tusindårsskoven er ved at udvikle sig til hele Danmarks koncertscene. Skoven har allerede bevist, at den på bedste vis kan huse Tinderbox, en af landets største musikfestivaler, og nu kobler vi i den grad en gedigen enkeltkoncert på.

Det lover rigtig godt for fremtidige koncerter i Odense og for odenseanernes musikoplevelser,” siger Peter Rahbæk Juel.

Eneste i Danmark

Koncerten i Tusindårsskoven bliver Ed Sheerans eneste i Danmark, Sverige, Norge og Nordtyskland næste år.

Koncerten er en del af en Europa-turné, som Ed Sheeran indleder til maj 2019. Det er koncertarrangøren Down the Drain, som arranger Ed Sheerans koncert i Tusindårsskoven.

“Da muligheden for at få at lov til at lave en dansk koncert med Ed Sheeran opstod, var det helt naturligt for os at foreslå Tusindårsskoven og Odense som hjem for hans største danske koncert nogensinde.

Vi har fra Tinderbox virkelig gode erfaringer med at præsentere verdensnavne som Rammstein og Depeche Mode i de flotte omgivelser i godt samarbejde med Odense Kommune.

Så når verdens største popstjerne til juli går på scenen i Odense, bliver det med garanti et show, der får skoven til at se flottere ud end nogensinde før,” siger talsmand John Fogde.

Her kan du tjekke for billetter

Bond på en helt ny måde: Casino Royale som filmkoncert i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

James Bond har mange fans over hele verden, og filmene trækker altid mange fans i biografen.

Til november har odenseanerne mulighed for at opleve filmlegenden på en helt ny måde, når Casino Royale vises onsdag d. 7 november kl 19.30 i ODEON.

Mens filmen vises på det store lærred, leverer Odense Symfoniorkester, synkront med filmens scener, den legendariske Bond-musik af David Arnold.

Dagen før optræder Odense Symfoniorkester i Aalborg med Casino Royale opsætningen, så det er særdeles eftertragtet.

Den mest sete film i rækken

Det er Daniel Craig, der indtager rollen som agent 007 i Casino Royale, og faktisk var det hans første Bond-rolle i rækken, der vakte stor begejstring blandt fans og anmeldere.

Ud over Daniel Craig tæller rollelisten også de kendte skuespillere Eva Green, Judi Dench, Westworld-aktuelle Jeffrey Wright og ikke mindst de to danske stjerner Jesper Christensen som Mr. White og Mads Mikkelsen i rollen som Le Chiffre.

Dermed kan publikum glæde sig til at opleve en ægte Bond-klassiker i en storslået musikalsk atmosfære.

James Bond – Casino Royale er den 21. i rækken af den populære James Bond-serie, og var den mest sete film i de danske biografer i 2006 med 700.000 solgte billetter.

Det er Film Concerts Live!, der i samarbejde med EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM), Christopher Entertainment og ODEON præsenterer Casino Royale in Concert, der udgør første del i James Bond Concert Series.

Du kan læse mere om filmkoncerten her.

Møbelbutik åbner: Stor Happening i weekenden midt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På lørdag den 22. september vil 70 designerstole pryde Gråbrødre Plads i Odense, hvor forbipasserende kan sætte sig ned, nyde en gratis kop kaffe og stoppe tiden for en stund.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler åbner deres første butik med tidløst design i Odense – og stolene doneres efterfølgende til Frivilligcenter Odense.

Stop op, sæt dig ned og nyd nuet. Det er budskabet på lørdag.

Her vil 70 designerstole fra FDB Møbler blive opstillet fra 10-17, og forbipasserende blive opfordret til at sætte sig ned, stoppe tiden og nyde en gratis kop kaffe.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler i næste uge slår dørene op til deres første butik i Odense med tidløst design af store danske designere som Børge Mogensen, Poul M. Volther og Jørgen Bækmark mfl. – og ikke mindst alle de nye danske designskud, som FDB Møbler samarbejder med.

Foto: FDB Møbler

Det tidløse danske design kan opleves i FDB Møblers nye flagship store i Odense, der åbner fredag den 28. september i Kongensgade 37.

På åbningsdagen vil der være forfriskninger og gode tilbud, ligesom FDB Møbler på dagen vil fremvise et spændende kunstsamarbejde med billedkunstner Anders Bonnesen, der har fortolket én af de helt store designklassikere.

”Vi har et ønske om at “ignorere” tiden med vores design, der skal kunne holde i flere generationer; og på alle måder være tidløst.

På lørdag på Gråbrødre Plads opfordrer vi derfor folk til at ignorere tiden for en stund sammen med os og opleve nuet på én af vores stole – og få en forsmag på, hvad vores første butik i Odense byder på,” fortæller Ole Kiel, der er direktør for FDB Møbler.

Stolene doneres til Frivilligcenter Odense

Happeningen skal sætte fokus på, hvor vigtigt det er at stoppe op, nyde nuet og derved gøre øjeblikke i hverdagen tidløse.

Derfor er der på dagen også sørget for gratis kaffe, som kan nydes i eget selskab eller med den, der har slået sig ned på nabostolen.

Du kan blandt andet finde denne ikoniske Børge Mogensen-stol i den nye FDB Møbelbutik. Foto: FDB Møbler

Når dagen er slut vil de 70 stole fra FDB Møbler blive doneret til Frivilligcenter Odense, som er knudepunkt for frivillige sociale foreninger i Odense – foreninger der med omtanke, erfaring og gåpåmod støtter socialt udsatte borgere i at stoppe op i deres liv for at lade det tage en ny drejning.

“Det betyder meget for os, at Frivilligcenter Odense har haft lyst til at modtage stolene efter vores arrangement på Gråbrødre Plads, hvor de forhåbentligvis i mange generationer fremover vil kunne bidrage til at hjælpe socialt udsatte borgere i Odense” fortsætter Ole Kiel.

De 70 stole vil blive brugt til at opgradere rammerne for de frivillige sociale organisationer i Odense, der benytter Borgernes Hus til at hjælpe udsatte i byen.

Byens største ædedolke: Hvem kan slå rekord på sushi-restaurant i Odense?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kings Running Sushi
Foto: Kings Running Sushi

Kender du det med, at man oppe i hovedet kan spise mere, end maven reelt kan overkomme?

Buffet og mad ad libitum klinger godt i ørerne, men oftest må man kapitulere, når man har været oppe et par gange.

Men på sushi-restauranten Kings Running Sushi & Buffet i Albanigade i Odense C er der gået sport i at slå rekorder.

Især grupper af fyre er ellevilde for at kalde sig for Odenses største ædedolke. På Kings Running Sushi kan man hapse forskellige sushi-ruller ad libitum, mens de kører rundt om disken.

Nye rekordindehavere

Hvor de fleste nok nyder at kunne vælge lidt af hvert, når det kommer rullende, så går andre lidt anderledes helt vildt op i at slå rekorder. Faktisk er det på daglig basis, at rekorden for flest tallerkener på to og en halv time bliver forsøgt slået.

Forleden kunne man så se på Kings Running Sushi, at 4 personers rekorden blev slået af fire unge gutter. De kom igennem hele 231 tallerkener i tidsrummet, og dermed er de indehavere af den nuværende rekord.

Blot 11 dage forinden havde fire andre gutter kørt igennem 204 tallerkener, men deres rekord blev altså kortvarig.

Man kan også kæmpe om 2- og 3 personers rekorden, hvis man ikke lige kan samle et hold på fire. Tre drenge klarede forleden sig igennem 160 tallerkener.

Det store spørgsmål er så blot, hvornår rekorden overtages igen af nye ædedolke?

Smag på 300 forskellige portvine: Ny stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker vin, og vi elsker meget vin.

Således bliver mange hede drømme opfyldt, når Odense Portvinsfestival slår dørene op for første gang den 3. november.

20 stande med mere end 40 forskellige portvinsmærker og 200-300 forskellige portvine.

Det er, hvad der venter i Odeon.

Bag festivalen står de to odenseanske portvinsentusiaster Thomas K. Nielsen og Niels Strøjer, som begge har mange års erfaring med portvin.

Niels Strøjer blev således i juni i år optaget i portvinsbroderskabet Confraria do Vinho do Porto.

”Portvin er populært som aldrig før herhjemme – og det gælder blandt folk i alle aldre og begge køn.

Derfor synes vi, at Odense fortjener en stor messe med et bredt udbud af portvin, hvor man kan smage portvin i forskellige genrer og fra forskellige huse,” forklarer Niels Strøjer.

De to stiftere af Odense Portvinsmesse

Plads til flere portvinsfestivaler

At Odense allerede har en anden portvinsfestival, som finder sted i september i Vintapperstræde, vidner blot om portvinens popularitet.

De to arrangører er ikke i tvivl om, at der er plads til begge initiativer.

”Det er to meget forskellige koncepter, så vi er overbeviste om, at de to festivaler fint supplerer hinanden. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at interessen er stor nok til os begge,” siger Niels Strøjer.

På Odense Portvinsfestival er konceptet, at man køber adgangsbillet til en smagning af to timers varighed – enten i tidsrummet kl. 13-15 eller kl. 16-18.

Herefter vil gæsterne frit kunne få smagsprøver fra de 20 forskellige stande, som alle har et stort udvalg af portvin.

Producenter fra Portugal kommer også til Odense

Gæsterne bestemmer altså selv, hvilke typer og hvilke portvinsmærker, de vil smage – alt efter, hvad hjertet begærer.

Enkelte meget eksklusive portvine vil desuden kunne tilkøbes. Bag en del af standene vil ikke kun står importører fra hele landet, men også producenter fra Portugal.

Arrangørerne har allerede fået tilsagn fra adskillige repræsentanter fra portvinshusene, som vil være til stede og selv skænke ud til gæsterne.

Det gælder f.eks. mærket Blackett.

”Jeg glæder mig at komme til Odense og møde de danske portvinsentusiaster.

Vi mærker en stor interesse for portvin i Danmark, og det vil jeg gerne kvittere for ved selv at være til stede, så jeg kan snakke med gæsterne,” udtaler Pedro Carneiro fra Blackett.

Billetter til Odense Portvinsfestival kan købes gennem Odeons billetsystem eller på www.odenseportvinsfestival.dk