Musik – mad og events: Det kan du opleve i Odense i weekenden

Efterårsmørke, -kulde og -blæst er så småt ved at indtage Odense, men det er tilsyneladende ikke noget, der skræmmer vores mange ildsjæle og eventmagere.

Uge efter uge bliver odenseanere forkælet med det ene fede arrangement efter det andet, hvad enten man er til er ferniseringer, loppemarkeder, koncerter eller noget helt fjerde.

Ganske som vi plejer, giver vi jer her et overblik over nogle af weekendens mange begivenheder.

Der er både syrerock, rendyrket pop og improvisationskomik på programmet. Måske er du mere i humør til at nørde historie eller gå på jagt efter lækkert vintagetøj? Intet problem, Odense kan det hele. God weekend!

Musik

Fredag den 6. oktober kl. 19.30: Halfdanskerne på Bakkegården, Højby
Halfdanskerne har gjort det til deres metier at fortolke sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og en række andre folkekære sprogekvilibrister.

Det klarer de tre velspillende herrer I Halfdanskerne overordentlig godt på deres akustiske instrumenter, så er du glad for vores store digtere og kunne du tænke dig at høre deres sange fremført live, er det med at dukke op på Bakkegården.

Det koster 200 kr. i entré, og der er også mulighed for at købe mad på stedet. Der står kalvesteg på menuen, så både ører og gane kan blive forkælet. Læs mere her.

Fredag den 6. oktober kl. 21.00: Fribytterdrømme på Posten
Danmarks nye, fremadstormende syrerockstjerner gæster Odense, og hvis de spiller bare halvt så godt, som de plejer, er der garanti for en musikalsk oplevelse af de helt store. Fribytterdrømmes finder meget af sin musikalske inspiration i den psykedeliske rocks giganter – tænk The Doors og Pink Floyd. Teksterne er dog danske og i sig selv en oplevelse værd.

I foråret udgav det seks mand store orkester sit nyeste album ‘Superego’, der er produceret af Rune Rask fra Suspekt, og det er således med en efterhånden stærk diskografi, d’herrer indtager scenen.

Du kan finde billetter her.

Fredag den 6. oktober kl. 20.00: Denzal Sinclaire på Dexter
Er du til jazz, ved du godt, at det er på Dexter, det sker. Det er det også fredag aften, når den canadiske jazzvokalist Denzal Sinclaire optræder. Denzal Sinclaire er vidt og bredt anerkendt indenfor jazzverdenen for sine fortolkninger af en lang række ‘jazz standards’ og har optrådt på de største scener og talkshows med stor ros til følge.

Du kan læse mere om ham og finde billetter til koncerten ved klikke dig ind her.

Lørdag den 7. oktober kl. 21.00: Kellermensch på Posten
Albumaktuelle Kellermensch havde før deres nylige comeback med pladen “Goliath” ikke udgivet noget siden 2011, hvor de var på alles læber blev udråbt til dansk rocks store håb. I 2012 åbnede de sågar Orange Scene på Roskilde Festival, men siden har der været ro omkring bandet. Det ændrer sig nu, hvor den lørdag aften får en over nakken på Posten.

Det koster sølle 180 kr. i forsalg at komme ind og se det eksperimenterende rockband, der er noget af en oplevelse live. Læs mere om dem og få købt dine billetter gennem dette link.

Søndag den 8. oktober kl. 16.00: Joey Moe i ODEON
Er du til velproduceret og skarp pop, er det næsten et medlem af den danske kongefamilien, der besøger ODEON søndag eftermiddag. Ingen ringere end Joey Moe indtager scenen i Store Sal, og han behøver næppe nogen større introduktion, for du kender alle hans hits i forvejen: “Yo-yo”, “Jorden er giftig”, “Smukkest på en søndag”, og man kunne blive ved…

Billetter fås gennem Ticketmaster, og de koster 305 kr.

Event


Fredag den 6. oktober kl. 20.00: UHA Impro comedy på Teater 95B
UHA er mestre udi kunsten at improvisere, og denne aften underholder de publikum på Teater 95B med et såkaldt impro comedy show. Her er præmissen, at komikerne træder ind på scenen helt og aldeles uforberedte og med hjælp fra publikum får stablet et improviseret show på benene. Det er rasende underholdende, men Teater 95B holder til huse i ret små lokaler, så det kan godt betale sig at skynde sig at købe billet!

Det kan du gøre lige her. Det koster en flad hundredelap, med mindre du er studerende – så koster det nemlig kun 75 kr.

Lørdag den 7. oktober kl. 10.00: Odense Internationale Plademesse, Posten
For 63. gang afholdes der plademesse i byen, og lige fra starten i 1984 er det foregået på Posten. Således også i år, hvor vinylentusiaster fra nær og fjern stimler sammen om rariteter og pladelir. Der vil være 40 standholdere med nyt og gammelt, og i alt kan du forvente omkring 30.000 plader, skriver Posten. Der burde altså være gode muligheder for at finde lige dén plade, du har manglet i din samling – eller den plade, du ikke vidste manglede.

Det koster en tyver at komme ind, og du kan læse meget mere om eventet, der er arrangeret af foreningen med det passende navn Vinylmani, lige her.

Lørdag og søndag, begge dage fra 10-16: Hello Vintage Odense i DOK5000
Alletiders chance for at gøre et vintage tøjkup på Odense havn. Hello Vintage holder vintage-marked, og konceptet er genialt: Du betaler 40 kr. i entré, og derefter betaler du 200 kr. per kilo tøj, du køber.

Det hele er vintagetøj fra årtierne mellem 60’erne og 90’erne (begge selvfølgelig inklusive), så hvad enten du er til swing-nederdel eller et af de der hæslige campinghabitter, nogle af os bar på vores skolefotos, så burde der være gode muligheder for at få det med hjem.

Læs mere om markedet her.

For familien


Fredag den 6. oktober: Fodring af dyr i Odense ZOO
Vil du gerne have ungerne med ud i den friske luft, er fodring af de vilde dyr i zoologisk have et godt bud på en aktivitet. Der er masser af forskellige dyr, som man kan opleve blive fodret, så uanset om dit barn er vild med piratfisk, løver eller pingviner, er der gode chancer for at se de flotte dyr.

Fodringerne er gratis at deltage i, når der er betalt entré til ZOO. For voksne er den på 130 kr, og for børn 75 kr.

Du kan se en liste over fodringer på ZOO’s hjemmeside.

Lørdag den 7. oktober: Nyt udendørs lære- og legeområde på Danmarks Jernbanemuseum
Gå på opdagelse i det 8 meter høje vandtårn og et kæmpe damplokomotiv. Kravl ind i førerhuset og maskinen og se hvordan lokomotivet fungerer med fyrkasse og røgkammer. Prøv det nye minitogsanlæg, iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.

Entréen for børn er fra 35 kr. (medmindre de er under 5 år, så er det gratis), voksne skal betale fra 65 kr.

Læs mere om Danmarks Jernbanemuseum og dets mange aktiviteter her.

Shopping


Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret

Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket

Kultur og sport


Fredag den 6. oktober kl. 19.30: ‘Elskovsdrikken’ i Odense Koncerthus
En del mænd har gennem tiden sikkert drømt om at få fingrene i en drik, der gør dem uimodståelige overfor kvinder. Men er det nu også en god en idé, når den føres ud i livet? Det kan du få svar på, når den klassiske kærlighedskomedie ‘Elskovsdrikken’ opføres i Odense Koncertsal.

Find billetter her. Du kan læse mere om handlingen i operaen her.

Lørdag den 7. oktober kl. 13-15: ‘Pulling the wool over your eyes’ – fernisering, Byggehegnet
Det er ikke så tit, vi inkluderer events og kulturelle begivenheder i vores weekendguide uden helt at vide, hvad det er, der kommer til at foregå. Ikke desto mindre er det tilfældet her! Der er tale om en udsmykning at byggehegnet ved Torvegade, der er tale om billedkunst, og kunstneren bag er Jonas Kjeldgaard Sørensen. Og det handler om får. Derfra bliver det hele lidt mere ukonkret, men det lyder i hvert fald interessant!

Se, om du kan finde hoved og hale i, hvad der skal ske her – ellers må vi jo bare møde op og se, hvad det er for noget!

Søndag den 8. oktober kl. 13.30-14.30: Historien om Danmark: Grundloven, folket og magten, Møntergården
DR har haft stor succes med deres visualisering af danmarkshistorien. På Møntergården har man ladet sig inspirere. Det drejer sig selvfølgelig stadig om danmarkshistorie, men udgangspunktet er et mere lokalt, fynsk perspektiv. Kom ind og hør om Frederik VII og Odense Slot, og om hvordan demokratiet også fandt vej til Fyn i midten af 1800-tallet.

Der er gratis adgang for børn. Voksne skal lægge en halvtredser – til gengæld er der så gratis kaffe!

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.