MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musik – mad og events: Det kan du opleve i Odense i weekenden

Af Kasper Junge Wester

Efterårsmørke, -kulde og -blæst er så småt ved at indtage Odense, men det er tilsyneladende ikke noget, der skræmmer vores mange ildsjæle og eventmagere.

Uge efter uge bliver odenseanere forkælet med det ene fede arrangement efter det andet, hvad enten man er til er ferniseringer, loppemarkeder, koncerter eller noget helt fjerde.

Ganske som vi plejer, giver vi jer her et overblik over nogle af weekendens mange begivenheder.

Der er både syrerock, rendyrket pop og improvisationskomik på programmet. Måske er du mere i humør til at nørde historie eller gå på jagt efter lækkert vintagetøj? Intet problem, Odense kan det hele. God weekend!

Musik

Fredag den 6. oktober kl. 19.30: Halfdanskerne på Bakkegården, Højby
Halfdanskerne har gjort det til deres metier at fortolke sange af danske digtere som Halfdan Rasmussen, Benny Andersen og en række andre folkekære sprogekvilibrister.

Det klarer de tre velspillende herrer I Halfdanskerne overordentlig godt på deres akustiske instrumenter, så er du glad for vores store digtere og kunne du tænke dig at høre deres sange fremført live, er det med at dukke op på Bakkegården.

Det koster 200 kr. i entré, og der er også mulighed for at købe mad på stedet. Der står kalvesteg på menuen, så både ører og gane kan blive forkælet. Læs mere her.

Fredag den 6. oktober kl. 21.00: Fribytterdrømme på Posten
Danmarks nye, fremadstormende syrerockstjerner gæster Odense, og hvis de spiller bare halvt så godt, som de plejer, er der garanti for en musikalsk oplevelse af de helt store. Fribytterdrømmes finder meget af sin musikalske inspiration i den psykedeliske rocks giganter – tænk The Doors og Pink Floyd. Teksterne er dog danske og i sig selv en oplevelse værd.

I foråret udgav det seks mand store orkester sit nyeste album ‘Superego’, der er produceret af Rune Rask fra Suspekt, og det er således med en efterhånden stærk diskografi, d’herrer indtager scenen.

Du kan finde billetter her.

Fredag den 6. oktober kl. 20.00: Denzal Sinclaire på Dexter
Er du til jazz, ved du godt, at det er på Dexter, det sker. Det er det også fredag aften, når den canadiske jazzvokalist Denzal Sinclaire optræder. Denzal Sinclaire er vidt og bredt anerkendt indenfor jazzverdenen for sine fortolkninger af en lang række ‘jazz standards’ og har optrådt på de største scener og talkshows med stor ros til følge.

Du kan læse mere om ham og finde billetter til koncerten ved klikke dig ind her.

Lørdag den 7. oktober kl. 21.00: Kellermensch på Posten
Albumaktuelle Kellermensch havde før deres nylige comeback med pladen “Goliath” ikke udgivet noget siden 2011, hvor de var på alles læber blev udråbt til dansk rocks store håb. I 2012 åbnede de sågar Orange Scene på Roskilde Festival, men siden har der været ro omkring bandet. Det ændrer sig nu, hvor den lørdag aften får en over nakken på Posten.

Det koster sølle 180 kr. i forsalg at komme ind og se det eksperimenterende rockband, der er noget af en oplevelse live. Læs mere om dem og få købt dine billetter gennem dette link.

Søndag den 8. oktober kl. 16.00: Joey Moe i ODEON
Er du til velproduceret og skarp pop, er det næsten et medlem af den danske kongefamilien, der besøger ODEON søndag eftermiddag. Ingen ringere end Joey Moe indtager scenen i Store Sal, og han behøver næppe nogen større introduktion, for du kender alle hans hits i forvejen: “Yo-yo”, “Jorden er giftig”, “Smukkest på en søndag”, og man kunne blive ved…

Billetter fås gennem Ticketmaster, og de koster 305 kr.

Event


Fredag den 6. oktober kl. 20.00: UHA Impro comedy på Teater 95B
UHA er mestre udi kunsten at improvisere, og denne aften underholder de publikum på Teater 95B med et såkaldt impro comedy show. Her er præmissen, at komikerne træder ind på scenen helt og aldeles uforberedte og med hjælp fra publikum får stablet et improviseret show på benene. Det er rasende underholdende, men Teater 95B holder til huse i ret små lokaler, så det kan godt betale sig at skynde sig at købe billet!

Det kan du gøre lige her. Det koster en flad hundredelap, med mindre du er studerende – så koster det nemlig kun 75 kr.

Lørdag den 7. oktober kl. 10.00: Odense Internationale Plademesse, Posten
For 63. gang afholdes der plademesse i byen, og lige fra starten i 1984 er det foregået på Posten. Således også i år, hvor vinylentusiaster fra nær og fjern stimler sammen om rariteter og pladelir. Der vil være 40 standholdere med nyt og gammelt, og i alt kan du forvente omkring 30.000 plader, skriver Posten. Der burde altså være gode muligheder for at finde lige dén plade, du har manglet i din samling – eller den plade, du ikke vidste manglede.

Det koster en tyver at komme ind, og du kan læse meget mere om eventet, der er arrangeret af foreningen med det passende navn Vinylmani, lige her.

Lørdag og søndag, begge dage fra 10-16: Hello Vintage Odense i DOK5000
Alletiders chance for at gøre et vintage tøjkup på Odense havn. Hello Vintage holder vintage-marked, og konceptet er genialt: Du betaler 40 kr. i entré, og derefter betaler du 200 kr. per kilo tøj, du køber.

Det hele er vintagetøj fra årtierne mellem 60’erne og 90’erne (begge selvfølgelig inklusive), så hvad enten du er til swing-nederdel eller et af de der hæslige campinghabitter, nogle af os bar på vores skolefotos, så burde der være gode muligheder for at få det med hjem.

Læs mere om markedet her.

For familien


Fredag den 6. oktober: Fodring af dyr i Odense ZOO
Vil du gerne have ungerne med ud i den friske luft, er fodring af de vilde dyr i zoologisk have et godt bud på en aktivitet. Der er masser af forskellige dyr, som man kan opleve blive fodret, så uanset om dit barn er vild med piratfisk, løver eller pingviner, er der gode chancer for at se de flotte dyr.

Fodringerne er gratis at deltage i, når der er betalt entré til ZOO. For voksne er den på 130 kr, og for børn 75 kr.

Du kan se en liste over fodringer på ZOO’s hjemmeside.

Lørdag den 7. oktober: Nyt udendørs lære- og legeområde på Danmarks Jernbanemuseum
Gå på opdagelse i det 8 meter høje vandtårn og et kæmpe damplokomotiv. Kravl ind i førerhuset og maskinen og se hvordan lokomotivet fungerer med fyrkasse og røgkammer. Prøv det nye minitogsanlæg, iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse.

Entréen for børn er fra 35 kr. (medmindre de er under 5 år, så er det gratis), voksne skal betale fra 65 kr.

Læs mere om Danmarks Jernbanemuseum og dets mange aktiviteter her.

Shopping


Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret

Rosengårdcentret holder åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-17. Der kan dog være enkelte butikker, som holder søndagslukket

Kultur og sport


Fredag den 6. oktober kl. 19.30: ‘Elskovsdrikken’ i Odense Koncerthus
En del mænd har gennem tiden sikkert drømt om at få fingrene i en drik, der gør dem uimodståelige overfor kvinder. Men er det nu også en god en idé, når den føres ud i livet? Det kan du få svar på, når den klassiske kærlighedskomedie ‘Elskovsdrikken’ opføres i Odense Koncertsal.

Find billetter her. Du kan læse mere om handlingen i operaen her.

Lørdag den 7. oktober kl. 13-15: ‘Pulling the wool over your eyes’ – fernisering, Byggehegnet
Det er ikke så tit, vi inkluderer events og kulturelle begivenheder i vores weekendguide uden helt at vide, hvad det er, der kommer til at foregå. Ikke desto mindre er det tilfældet her! Der er tale om en udsmykning at byggehegnet ved Torvegade, der er tale om billedkunst, og kunstneren bag er Jonas Kjeldgaard Sørensen. Og det handler om får. Derfra bliver det hele lidt mere ukonkret, men det lyder i hvert fald interessant!

Se, om du kan finde hoved og hale i, hvad der skal ske her – ellers må vi jo bare møde op og se, hvad det er for noget!

Søndag den 8. oktober kl. 13.30-14.30: Historien om Danmark: Grundloven, folket og magten, Møntergården
DR har haft stor succes med deres visualisering af danmarkshistorien. På Møntergården har man ladet sig inspirere. Det drejer sig selvfølgelig stadig om danmarkshistorie, men udgangspunktet er et mere lokalt, fynsk perspektiv. Kom ind og hør om Frederik VII og Odense Slot, og om hvordan demokratiet også fandt vej til Fyn i midten af 1800-tallet.

Der er gratis adgang for børn. Voksne skal lægge en halvtredser – til gengæld er der så gratis kaffe!

Del artikel

Andre læser også