Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Notat i forhandlinger afsløret: Frisører og andre brancher kan genåbne uden sundhedsfare

Af Redaktionen
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Tirsdag eftermiddag holdt statsminister Mette Frederiksen et noget særpræget pressemøde, hvor det eneste nye var, at man ville forhandle om udvidelse af genåbning af Danmark.

De forhandlinger er lige nu i fuld gang med de øvrige politiske partier i Folketinget. Her afslører et notat fra Statens Serum Institut at eksempelvis frisører og andre liberale erhverv kan genåbne øjeblikkeligt uden den store sundhedsfare. Det skriver Berlingske onsdag aften.

Notatet er sendt til samtlige partiledere for at orientere dem om risikoen ved at genåbne forskellige brancher. Det gælder også eksempelvis tandlæger, fysioterapeuter og advokater i retten.

Alle blev påbudt at lukke helt ned for godt tre uger siden.

Antallet af indlagte vil fortsat være meget lavt

Berlingske skriver;

“Beregningerne fra SSI viser, at de liberale erhverv kan genåbnes uden problemer – antallet af indlagte vil fortsat være meget lavt – hvis blot danskerne holder afstand som vi er vænnet til før påske.

Hvis kun halvdelen af befolkningen holder afstand som vi nu er vænnet til, vil antallet af indlagte stige, men stadig langt fra dramatisk.”

Første analyse er klar – den om de liberale erhverv – næste skridt bliver cafeer og restauranter, hvor sundhedsmyndighederne skal regne på, hvad en åbning vil betyde, når der fortsat holdes afstand.

Den seneste tid har antallet af indlagte i Danmark landet over været faldende. I skrivende stund er 89 personer i hele landet indlagt på intensiv med Corona.

Til Ritzau siger De Radikales politiske leder Morten Østergaard om beregningerne;

“Hvis afsættet er, at man ud fra en vurdering af de her liberale erhverv siger 27.000 personer, synes jeg, at vi politisk hurtigst muligt skal beslutte at lade de små lukkede liberale erhvervsdrivende, frisører og andre, åbne.

Og i øvrigt se, om der er plads til, at også nogle af de uddannelsessøgende, højskole- og efterskoleelever og eventuelt domstolene, kan komme med i denne ombæring og så få slået et søm i det hurtigt,” siger han.

Del artikel

Andre læser også