MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu er det sæson for at forvandle din have med stilfulde højbede

Af Annoncør

Nu, hvor forårssolen snart er over os, og dagene begynder at blive længere, er der mange ting, du kan gøre i haven, så den bliver super flot i hele sommerhalvåret. En sikker måde er at anlægge nogle af de moderne højbede i cortenstål i haven. Det er både en stilfuld og praktisk løsning, der giver dig mulighed for at plante blomster eller dyrke grøntsager og krydderurter, på en måde, der tager sig flot og indbydende ud i enhver have.

Hvad er fordelene ved at bruge højbede

Ud over det visuelle indtryk, dine højbede giver, er der også en række andre fordele, når du skal have dine planter og blomster til at gro bedst muligt. Når du får løftet din muld fri fra jorden, giver du bedre dræning og mere luft til rødderne, der minimerer risikoen for visse typiske sygdomme og skadedyr, som findes i alle haver. Derudover gør den forøgede højde det let at arbejde med planterne, når du skal så, vande eller plukke din høst fra egen have til en skøn gang madlavning med et personligt touch.

Når solen rigtigt begynder at være at være mere til stede, kan højbedet også gøre jordtemperaturen varmere. Det gælder særligt, når dit højbede er lavet i stål, da det lettere kan overføre varmen fra solen til mulden i højbedet. Det giver dig en bedre vækst og en længere sæson, hvor du evt. kan have mere gavn af dine højbede som en lille hyggelig køkkenhave.

Sådan kommer du i gang med at etablere dine egne højbede derhjemme

Det første du skal gøre, er at bestemme dig for en god placering. Det må gerne være et sted med masser af lys, og hvor der er god adgang til vand. Du kan evt. også vælge højbede på hjul, så det er lettere at bringe dem tæt på et sted, der er vand, for at gøre det endnu lettere for dig selv. Højbede fås i mange størrelser og former – og nogle steder kan du endda få lavet dem i specialmål, så de passer helt perfekt til din have. Det kan faktisk godt svare sig, hvis du køber et bed i cortenstål, da de har en levetid på adskillige årtier. Så er der ingen grund til at gå på kompromis med at finde den helt perfekte størrelse.

Herefter skal du blot købe de rigtige højbede hjem, fylde dem med en god blanding af jord og plante de planter, grøntsager, krydderurter eller blomster, du gerne vil have. Husk at vande planterne jævnligt og sørg for at fjerne det ukrudt, der eventuelt måtte komme – så har du snart din helt egen stilfulde grønne oase, som du kan bruge præcis, som du vil.

Del artikel

Andre læser også