Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Plant dit eget træ: Odense får en mindeskov

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Plant et Træ
Foto: Plant et Træ

For to dage siden fik Odense sin egen Danmarkslund ved Hollufgård. Her har Odense Kommune udvalgt et areal på 5.100 m2 til organisationen Plant et Træ, som tidligere har etableret en Danmarkslund i Aarhus.

Fremover bliver det muligt at få plantet et træ til minde om personer, fødsler, konfirmationer, forlovelser, bryllupper, jubilæer eller en kær afdød slægtning i Danmarkslunden Odense ved herregården Hollufgård.

5.100 m2 til rådighed

Det er foreningen Plant et Træ, der står bag etableringen, og Odense Kommune stillede allerede i 2020 et areal på 5.100 m2 til rådighed for første etape af Danmarkslunden.

Området blev indviet ved et arrangement i søndags, hvor landsformand for Plant et Træ, Jens Døssing, bød velkommen til de fremmødte, før by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) plantede et af de i alt 30 nye træer, der blev de første i Danmarkslunden.

“Vi har brug for at mindes venner, familier eller store begivenheder, og Danmarkslunden bliver en virkelig smuk ramme om minderne. Med tiden vil der komme stadig flere træer og minder til, så det vil udvikle sig til et område, der er godt for klimaet, miljøet og os selv. Jeg er sikker på, at mange kommer til at sætte pris på en stille gåtur mellem træerne, og jeg ønsker Plant et Træ hjertelig velkommen til Odense,” sagde Christoffer Lilleholt.

I Danmarkslunden vil der blive plantet træer med cirka 12 meters mellemrum. De kommer altså til at stå som såkaldte “solitærtræer”, og der vil typisk blive plantet egetræer, som kan blive flere hundrede år gamle.

Interesserede kan læse mere og bestille et træ til Danmarkslunden på Plant et Træs hjemmeside.

Mere end 1,5 millioner træer siden 1988

Plant et Træ er en almennyttig ikke politisk organisation med H.K.H. Kronprinsen som protektor. Siden 1988 har organisationen plantet over 1,5 millioner træer i Danmark. Både enkelttræer, frugtplantager og læ- og skyggetræer ved børneinstitutioner, undervisningsskove, skoleskove, alléer og mindetræer i Danmarkslunden.

Nu kommer turen til Odense, og det glæder landsformand Jens Døssing.

“Det er en stor fornøjelse at mærke den interesse der har være til Danmarkslunden i Odense. Historisk mange mennesker har købt træer. Samtidig er vi også meget glade for den modtagelse Plant et Træ har oplevet fra Odense Kommune side.”

Du kan finde info på Plant et Træs hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også