MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nu kan du gå på trolde-jagt: Kæmpe trold er flyttet ind i Odense

Af Redaktionen
Trolden i Odense Foto: Dina Rosenkjær
Trolden i Odense Foto: Dina Rosenkjær

Odense har fået et nyt vartegn, og det er endda skabt af en berømt kunster opvokset i byen.

Thomas Dambo er blevet verdensberømt for sine gigantiske trætrolde, og nu har han lavet en i hjembyen.

Trolden har fået navnet Hans Hule Hånd, og det er nummer 69 i rækken af kæmpe trolde fra Dambo.

I 2016 slog han for alvor igennem med projektet De Seks Glemte Kæmper på Københavns vestegn.

Projektet er siden blevet set af millioner af mennesker fra hele verden og troldene er på adskillige lister over de mest spændende ting at opleve i nærheden af København.

Foto: Dina Rosenkjær

Man skal selv finde den

Nu er turen så kommet til Odense, hvor den store trold blev bygget færdig forleden. Hele tanken er, at det er en slags trolde-jagt, at man finder den nøjagtige lokation på trolden.

Så det vil vi ikke afsløre her i artiklen – men du får selvfølgelig en ledetråd. Godt gemt væk i skovterræn mellem Skibhuskvarteret og Stige Ø finder du ham.

Mange frivillige fra især Skibhuskvarteret har givet en hånd med, da Thomas Dambo kom til byen for at bygge hjembyens trold.

Foto: Michael Marienlund

Corona ødelagde store planer

2020 stod til at blive et stort år for genbrugskunstneren Thomas Dambo som skulle have installeret mere end 25 af hans ikoniske troldeskulpturer i genbrugstræ i otte forskellige lande; lige fra Tokyo under OL til Burning Man i USA… men så ramte Covid 19, og samtlige projekter blev aflyst eller udskudt på ubestemt tid.

“Jeg var i Puerto Rico og lave en af mine trolde, da Mette Frederiksen gik på TV, lukkede Danmark ned og kaldte alle hjem,” fortæller Thomas, som i den forbindelse måtte efterlade en halvfærdig skulptur.

“Det var lidt som om, at jeg i år virkelig slog mig fast internationalt, og vi havde brugt hele første kvartal på at bygge dele til alle min 2020 projekter, så det var sgu en lidt deprimerende følelse et gå fra international kunstner til husarrest og selvisolation på Nørrebro,” siger Thomas Dambo.

Siden har han så brugt tiden på at lave trolde flere steder i Danmark, hvor et par stykker er placeret i København, og han har endda bygget en på den nordjyske ø Egholm.

Del artikel

Andre læser også