Ny festival på Siloøen: Oplev bygningers sjæl og steders magi

Skrevet af: Redaktionen

I dag åbner festivalen SITE/SILO på Siloøen i Odense.

Der er tale om en festival for integreret byrumskunst, hvor der bliver sat fokus på et ualmindeligt arkitekturpotentiale for byplanlæggere og borgere med interesse for smuk arkitektur, inspirerende byrum og vores kulturhistorisk by.

Siloøen udgør den perfekte setting for festivalen med det rå urbane beton- og murstensmiljø.

Med SITE/SILO er det ambitionen, at kunst og kultur bliver en drivende kraft i byomdannelsen af Siloøen, og ikke bare værdiord i planstrategien. Men hvis Siloøen skal blive en ny destination, må der nødvendigvis også være et indhold; noget at opleve. Udstillingen er derfor designet, så oplevelsen fremstår som en byrums-safari.

Festivalen åbner i dag klokken 17.00-21.00 og varer til 9. maj.

Værkerne

Projektet består af ti primære værker, som vil vokse ud af bygningerne og/eller mutere bygningerne som nye og legende bygningsdele. De vil gemme sig i en kælderskakt, eller kunne opdages ved et kig gennem et udtjent vindue.

Værkerne vil besjæle bygningerne og byrummet ved at tilføje sig som nye elementer, der understreger særlige former, lyser i natten eller viser sig som en gådefuld aktivitet i et utilgængeligt tårn. Dermed giver værkerne brændstof til den forundring og nysgerrighed, som Siloøen kalder på.

Kunstnerne Hans Christian Arnklit, Claes Otto Jennow og Jesper Bogaard.

Siloøen

Siloøen udgør den perfekte setting for festivalen for integreret byrumskunst med det rå, urbane beton- og murstensmiljø.

“Siloøen har sin identitet fra de gamle siloer og industribygninger, som har ligget på spidsen af havnen. Det store vue over havnen, skoven og byen er særegent for området. Med en urban strandpark og store høje volumener er Siloøen et pejlemærke for havnen og ny destination for byen.” citat: Byomdannelsesplan 2.0, Delområder, Siloøen.

Projektet italesætter industrihavnen som værdifuld i kraft af dens særegenhed, og sætter billeder på abstrakte ideer om “bygningers sjæl” og “steders magi”. På kort sigt inviteres publikum til en oplevelse her og nu, men værkerne peger ud over sig selv på en fælles kulturarv af blivende karakter.

Kunstnerne Mikkel West, Silas Samuel Eriksen og Dan Eskekilde

Aktører:
SyntaksChaos EngineClaes Otto JennowByrumspolifylla

 

Kunstnere:

Magnus Fuhr, Jesper Bogaard, Silas Samuel Eriksen, Mikkel West, Claes Otto Jennow, Hans Christian Arnklit og Dan Eskekilde.

 

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00