MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop meldt ud: Nye anbefalinger til Corona-test

Af Michael Qureshi

De seneste to år har vi været vant til at blive testet for Corona, så snart man har følt sig det mindste syg.

Men det skal ikke være sådan fremadrettet. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse torsdag.

Der er kontrol med epidemien, og man bør fremadrettet kun lade sig teste i situationer, hvor et testsvar kan have betydning for behandling af covid-19.

Der vil derfor heller ikke længere være behov for at teste nære og øvrige kontakter.

“Nu kan vi nøjes med, at man lader sig teste, hvis der er en særlig sundhedsfaglig grund til at gøre det.

Det kan være i situationer, hvor et testsvar kan give anledning til tidlig behandling mod covid-19 for at nedsætte risikoen for indlæggelse og alvorlig sygdom.

Personer på 65 år og derover, samt andre personer i øget risiko for alvorligt forløb med covid-19, herunder også gravide, kan være i målgruppen for tidlig behandling.

Det er derfor vigtigt, at den gruppe lader sig teste hurtigst muligt, hvis de får symptomer på covid-19 og føler sig syge, og at de kontakter egen læge, hvis de får en positiv test,” siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen Bolette Søborg.

Behøver ikke længere at lade sig teste

De nye testanbefalinger betyder, at en stor del af befolkningen ikke længere behøver at lade sig teste, hvis de får symptomer på covid-19, og derfor er der heller ikke længere behov for, at kontakter til personer med covid-19 bliver testet. 

“Når smitten tager af, vil bidraget til epidemikontrollen ved at teste kontakter til personer med covid-19 være begrænset.

Derfor er der ikke længere behov for at anbefale test af nære og øvrige kontakter til personer med covid-19.

Det vil sige, at de personer, som fremover tester positiv for covid-19 af den ene eller anden grund, ikke længere behøver at tage kontakt til deres nære og øvrige kontakter. De skal dog stadig følge Sundhedsstyrelsens gældende anbefalinger for selvisolation,” tilføjer Bolette Søborg.

Stadig varsom overfor de sårbare

Der vil fortsat være behov for at håndtere og begrænse smitteudbrud i sundhedsvæsenet og på plejehjem, hvor der opholder sig personer, som er særligt sårbare.

Her vil der stadig skulle sættes gang i aktiv smitteopsporing ved smittetilfælde. 

Det er stadig vigtigt at mindske risikoen for smitte mest muligt ved at have fokus på Sundhedsstyrelsens gode råd til at forebygge smitte, herunder at man bliver hjemme, når man føler sig syg. 

Sundhedsstyrelsen følger sammen med de øvrige sundhedsmyndigheder epidemien tæt.

Anbefalinger til opsporing, test og evt. isolation af kontakter til personer med covid-19 kan revurderes og genoptages, hvis epidemisituationen i betydelig grad skulle ændre sig.

Del artikel

Andre læser også