MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye regler fra i morgen: Her skal du igen vise coronapas

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

Fra i morgen træder der nye coronapas-regler i kraft i det danske samfund som følge af den stigende corona-smitte.

Folketingets Epidemiudvalg har truffet beslutning om, at coronapas indføres fra i morgen, fredag den 12. november 2021 kl. 06:00.

Det betyder blandt andet, at du igen skal vise coronapas, hvis du skal på restaurant, i Odense ZOO, i legeland eller til større koncerter.

På www.coronasmitte.dk har myndighederne lavet et overblik over, hvor du fremover skal gøre brug af dit coronapas:

Restauranter og natteliv

Indendørs serveringssteder som restauranter og caféer mv., natklubber og diskoteker mv. samt partybusser med alkoholservering.

Takeaway-steder og indendørs servering på sociale tilbud som varmestuer, herberger, plejehjem mv. er dog undtaget krav om coronapas.

Kultur og forlystelser

Hvis arrangøren ikke sikrer, at der enten er 200 eller færre tilskuere/deltagere indendørs eller 2000 eller færre tilskuere/deltagere udendørs, skal du bruge coronapas følgende steder:

Koncerter, scenekunst mv. (fx teater og musical), biografer og storskærmsarrangementer, betalende tilskuere til idrætsarrangementer, samt besøgende på museer, kunsthaller, videnpædagogiske aktivitetscentre, zoologiske anlæg og akvarier, badelande, legelande og svømmehaller, forlystelsesparker, spillehaller og kasinoer.

Folkekirken og andre trossamfund

Hvis arrangøren ikke sikrer, at der er 200 eller færre tilskuere/deltagere indendørs, skal du bruge coronapas følgende steder:

Menighedsarrangementer, gudstjenester og religiøse handlinger som fx dåb, vielser og begravelser.

Folkeoplysning

Hvis arrangøren ikke sikrer, at der er 200 eller færre tilskuere/deltagere indendørs, skal du bruge coronapas følgende steder:

Kursister på aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet.

Konferencer mv.

Hvis arrangøren ikke sikrer, at der enten er 200 eller færre tilskuere/deltagere indendørs eller 2000 eller færre tilskuere/deltagere udendørs, skal du bruge coronapas følgende steder:

Konferencer, messer, foredrag og dyrskuer.

Sårbare og udsatte personer

Der indføres desuden krav om coronapas for besøgende på sociale tilbud og plejehjem og på sygehuse (dog ikke for nære pårørende mv.), samt besøgende i fængsler og arresthuse.

Undtagelser

Undtagelserne til kravet om coronapas, herunder for personer der kan fremvise dokumentation fra et borgerservicecenter for at være undtaget test samt for deltagere i politiske møder, valghandlinger mv., vil blive opdateret på coronasmitte.dk

Sådan får du gyldigt coronapas

Coronapasset er gyldigt, hvis du er færdigvaccineret eller har fået første vaccinedosis for mindst 14 og højst 42 dage siden.

Du har også gyldigt coronapas med en negativ PCR-test, der er højst 96 timer gammel eller en hurtigtest, der er højst 72 timer gammel.

Tidligere smitte giver også gyldigt coronapas – men varigheden af immunitet er nedsat, så tidligere smitte fremover giver gyldigt coronapas fra 14 dage efter en positiv PCR-test til 6 måneder efter.

Du finder mere info her.

Del artikel

Andre læser også