Nyt fedt koncept i Odense: Klatrehal åbner med egen café

Skrevet af: Kasper Junge Wester
Boulders
Boulders

Det er nystartede Odense Boulders, som er en lokal afdeling af det landsdækkende Boulders-brand, der står bag den nye hal, som ligger på Wichmandsgade tæt ved Odense Banegård.

Odense Boulders har store forventninger til opstarten i Odense og skiller sig ud fra Odenses andre klatreklubber og -haller på flere områder.

Vi tog en snak med Martin V. Petersen, der står for opstarten i Odense, om projektet. Til daglig holder Martin til i Aarhus Boulders, men for tiden er den jyske hovedstad byttet ud med den fynske, mens hallen bliver gjort i stand, og alt bliver klart til de første klatrere.

Hurtigst voksende klatredisciplin

Bouldering er klatring uden klatresele og reb og er på få år blevet den hurtigst voksende disciplin for klatring i Danmark. Martin og resten af Boulders-holdet ser derfor stort potentiale i Odense, forklarer han.

”Det har fået kæmpe tilslutning, fordi det er så nemt at gå til, og fordi det tager det bedste fra klatring og destillerer det – koger det ned – til en meget ren form for klatring.”

Bouldering er ikke kun fysisk udfordrende – faktisk får du også sat hjernen i gang, når du skal løse næste problem i din klatring:

”Vi kalder det ikke ruter, vi kalder det problemer, fordi det typisk er meget teknisk og svært at læse. Man skal bruge nogle skud på at regne den ud. Så du får hjernen med, og så skal du selvfølgelig have musklerne med også for at så at gøre det,” siger Martin.

Alle kan dog være med, forsikrer han, og problemerne tilpasses den enkelte klatrers niveau. Samtidig vil der være masser af instruktion til begynderne.

Egen økologisk café med uddannede baristaer

Den nye hal kommer til at indholde andet end klatring, for Boulders har indgået et samarbejde med Copenhagen Coffee Lab om levering af en helt særlig økologisk kaffe, der er ristet specielt til Boulders’ afdelinger i Odense, Aarhus og København. Den hedder Boulders Brew.

”Vi har en økologisk café i de to andre klubber og skal også have en her, for det passer sindssygt godt sammen. Det virker!”

Cafeen kommer til at servere alle de typer kaffe, man kan få på byens øvrigt cafeer, forklarer Martin V. Petersen. Samtidig har alle, der kommer til at arbejde i cafeen, gennemgået et baristakursus, så der er garanti for høj kvalitet på kaffen, fortæller Martin.

”Ideen er at have et stort, fedt netværk af økologisk kaffe og fed klatring!”

Baren begynder så småt at tage form og står klar midt i august.
Stor åbningsfest 2. september

Hallen på Wichmandsgade indvies officielt med en åbningsfest 2. september. Her vil der være fyret op for DJ, billige øl og masser af god stemning, ligesom der vil være mulighed for at prøve at klatre – dog er fokus i højere grad lagt på sjov og ballade end egentlig klatring.

Da det kan være svært at vente helt til september med at komme i gang, har Odense Boulders planlagt en tyvstart allerede midt i august ved at åbne den ene af de to haller, der også kommer til at rumme en børnevæg.

Medlemskab af Boulders er landsdækkende, så er man medlem i Odense, kan man frit klatre i både København og Aarhus, hvis man skulle komme på de kanter

Læs mere om Odense Boulders her og om åbningsfesten her.

Fejrer 160 års fødselsdag: Albani inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl

Skrevet af: Redaktionen
De to nye øl fra Albani
De to nye øl fra Albani

Er der noget, vi er stolte af her i Odense, så er det OB, Albani og brunsvigeren.

Så det giver sig selv, at Albani skal fejres, når man officielt fejrer 160 års fødselsdag om små tre uger.

Den 7. november 1859 satte Theodor Schiøtz den første bryg over på Albani og grundlagde dermed det der skulle blive fynboernes foretrukne bryggeri i generationer.

Det fejres selvfølgelig på nøjagtig samme dato, her 160 år senere, hvor Albani Bryggerierne inviterer til gratis brunsviger og jubilæumsøl.

Det hele foregår torsdag den 7. november 2019 kl. 16.00 – 21.00 på Anarkist – Beer & Food Lab.

Gratis brunsviger, rundvisning og ølsmagning

Her er der gratis fødselsdagsbrunsviger til de 300 første gæster samt en jubilæumsøl. Derudover kan man for en 50’er komme med på en eksklusiv rundvisning på Albani, hvor billetten naturligvis også inkluderer en valgfri øl.

Fødselsdagen rundes af en med en spændende ølsmagning, som man også kan deltage i for en rund 50’er.

Ølsmagning med brygmester Daniel Bjørk fra kl. 19.00 – 21.00: Daniel tager jer med på en smagfuld rejse ud i nørderi om øl, når han dykker ned i Albanis jubilæumsbryg, Anarkists og øllets historie samtidig med, at der smages på et udvalg af spændende øl brygget på bryggeriet i Odense.

Arrangørerne melder om begrænsede antal pladser.

Du kan booke plads til rundvisning via dette link

Du kan booke plads til ølsmagning via dette link

Udsolgt i flere byer: Lars Hjortshøj kommer til Odense med nyt one-man show

Skrevet af: Michael Qureshi

Lars Hjortshøj har rundet de 50 år, og er ikke længere tv-vært i bedste sendetid.

Men han har stadig et brandvarmt navn, hvilket man kan se på billetsalget til hans nuværende Danmarksturné.

Hjortshøj er rundt i hele landet med sit nye One-man show “Plan B”, hvor der er udsolgt i byer som Aalborg, Esbjerg og i København.

I november kommer den erfarne komiker så til Odense over to dage på Magasinet. Det sker fredag d. 19. november og lørdag d. 20. november, og der er stadig billetter i salg til showet.

Har solgt huset og købt sportsvogn

Hjortshøj er de seneste år især kendt for sin rolle i Klovn-serien samt filmene af samme titel.

Lars Hjortshøj har en Plan B. Et show der handler om alt det, man finder, når man leder efter noget andet.

Siden dengang har Lars rundet de 50, børnene er gamle nok til at forlade reden, han har solgt huset, aflivet katten, købt sportsvogn og natklub – og er helt klar til et storbyliv i sus og dus.

Nu skal han bare lige have forklaret børnene, at de er gamle nok til at flytte hjemmefra! Hvis ikke det lykkes, så har Lars Plan B klar.

“Livet går sjældent som planlagt. Heldigvis.

Jeg har lagt mange planer. Forsøgt at tilrettelægge og kontrollere. Men hver gang, jeg tror, jeg har styr på tilværelsen, sker der altid noget andet.

Som regel er det andre mennesker, som ødelægger det hele for mig. De griber forstyrrende ind og minder mig om de vigtige ting i livet,” siger Lars Hjortshøj om hele temaet for showet.

Hvad: Lars Hjortshøj – Plan B
Hvornår: Fredag d. 22. november og lørdag d. 23. november
Hvor: Magasinet
Billetter her

Scor billige bøger: To dage med kæmpe bogsalg på Hovedbiblioteket

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Nu hvor mørket er begyndt at sænke sig og temperaturen har vendt sig til den køligere side, er der ikke noget bedre end at putte sig godt ned i sofaen med en god bog og en kop te.

Eller måske har du brug for studiebøger, men SU’en trækker altid tænder ud hver måned. Så kan du snart score billige bøger her i Odense.

For mangler du lidt udvalg i bogreolen, er det med at komme afsted til Odense Hovedbiblioteks store bogsalg i i Borgernes Hus fra fredag den 8. november til lørdag den 9. november.

Kæmpe udvalg i vente

Der vil både være bøger, CD’er og tidsskrifter at vælge mellem til ekstremt lave priser:

  • Bog: 5 kr. pr. stk.
  • CD: 5 kr. pr. stk.
  • Tidsskrifter: 1 kr. pr. stk.

Odense Hovedbibliotek gør opmærksom på, at betaling skal ske via MobilePay eller med kontanter.

Hvad: Bogsalg
Hvor: 1. sal på Hovedbiblioteket i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag 8. november, 14.00-20.45, og lørdag 9. november, 10.00-15.45