MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Odense går imod retningslinjer: Børn med Corona-smittede i hjemmet bør blive hjemme

Af Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

I dag har langt de fleste med skolebørn og børn i institutioner i Odense Kommune fået et brev på Aula med praktiske detaljer om genåbninger af deres lokale skole/institution fra på onsdag d. 15. april.

Her har Odense Kommune som en fælles besked til alle kommunens skoler og institutioner slået fast, at børn der har en i hjemmet smittet med Corona, bør blive holdt hjemme.

Helt konkret skrives der;

“Hvis en i husstanden er smittet med COVID-19, anbefaler skoleforvaltningen, at barnet ikke møder op i skolen, indtil husstanden er symptomfri i 48 timer.

Der er tale om en anbefaling, idet vi som skole skal følge Sundhedsstyrelsens vejledning, og kan ikke nægte at modtage et barn.” 

Det er dog faktisk imod Sundhedsstyrelsens retningslinjer der siger, at børn og medarbejdere godt må komme i daginstitution eller skole selvom mor, far eller en anden i husstanden er smittet.

For her anbefaler Sundhedsstyrelsen nemlig, at den smittede isolerer sig fra resten af familien.

Det mest fornuftige

Susanne Crawley Larsen, der er rådmand for Børne- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune, forklarer omkring den modsatrettede melding i Odense Kommune.

“Jeg glæder mig til om få dage at genåbne skolerne og dagtilbud i Odense, men det skal være på en måde, der føles tryg for børn, forældre og medarbejdere.

Jeg mærker, at det skaber en unødvendig usikkerhed, at børn fra COVID-19-smittede husstande kan møde i skole og dagtilbud.

Vi har derfor i Odense besluttet at anbefale disse børn at blive hjemme, indtil husstanden har været uden symptomer i 48 timer,” siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Hun fortsætter;

“Jeg ved, at alle medarbejdere samtidig har det højeste fokus på håndvask, rengøring og at der er afstand mellem børnene.

Og det vil da være ærgerligt, hvis de mange tiltag, der skal mindske smittespredning, bliver udfordret af, at børn fra sygdomsramte hjem uforvarende kommer til at bringe smitten med hen i dagtilbud eller skole,” siger Susanne Crawley Larsen.

Aalborg Kommune samt Aarhus Kommune har også valgt samme strategi som Odense.