Odenseaner spreder god karma: Vil skabe bedre arbejdspladser

Skrevet af: Redaktionen

Til april står Danmarks første certificerede Good Karma Officers på spring til at skabe arbejdsglæde og bedre arbejdsmiljøer på deres respektive arbejdspladser.

Det gør de, fordi Pia Kodal Tasior, der var en af de bærende kræfter, da Daxiomatic i 2016 blev kåret til Danmarks bedste arbejdsplads, har startet sin egen virksomhed, Good Karma Officer Aps, med en klar mission; hun vil uddanne Good Karma Officers, som skal sikre gladere medarbejdere, gladere kunder og bedre arbejdspladser landet over.

Medarbejderne er virksomhedens vigtigste kunde

Pia Kodal Tasior har en fortid som HR & kommunikationschef i Daxiomatic. Hun kan i år fejre 20 års jubilæum i IT-branchen og har i mere end 10 år arbejdet fokuseret med virksomhedskultur og organisationsudvikling, og det er den indsigt, der bliver hjørnestenen i Good Karma Officer.

De nye officerer skal skabe bedre virksomhedskultur på arbejdspladserne i et samarbejde med ledere og medarbejdere et samarbejde med fokus på en fælleskultur og formålstankegang. De stærkeste arbejdspladser og de mest fremtidssikrede virksomheder er nemlig dem, der har de gladeste medarbejdere. Og morgendagens medarbejdere stiller langt større krav til arbejdsgiverne end i dag, lyder det fra Pia Kodal Tasior.

“Virksomhedernes vigtigste kunde er dens medarbejdere. Og Good Karma Officer bygger på, at virksomhederne skal investere i deres ansatte som kulturambassadører, så vi kan få formidlet alle de gode tanker ledelsen producerer, og få dem videre ned igennem lagene i virksomhederne. Alle undersøgelser i dag viser, at mennesker godt kan lide at gå på arbejde, hvis de kan se en mening med det, de gør,” siger Pia Kodal Tasior og fortsætter:

“I dag har de fleste virksomheder en klar strategi og økonomisk vækstmål, og det er godt, men det har medarbejderne tit meget svært ved at identificere sig med. Det giver mere mening for den ansatte at arbejde med et konkret formål, i stedet for at forholde sig til profit og strategi hele tiden.

Ved at uddanne medarbejderne til såkaldte GKO’er, Good Karma Officers, giver vi medarbejderne og virksomhederne flere redskaber til at skabe en formålsdrevet og kulturledet arbejdsplads. Samtidig forbereder det virksomhederne til næste generation af medarbejdere, der stiller andre og helt nye krav til en arbejdsplads,” siger Pia Kodal Tasior.

Danmarks bedste arbejdsplads

I sin tid hos Daxiomatic var Pia Kodal Tasior ankerkvinde, sammen med resten af holdet på Daxiomatic, for den filosofi, der sikrede IT-virksomheden titlen som Danmarks bedste arbejdsplads, kåret af Great Place To Work.

Ledelseslaget i virksomheden blev helt fjernet, og alle ansatte fik i stedet medledelse, frihed og ansvar til at opfylde formålet for Daxiomatic.

Det gav stor arbejdsglæde, men samtidig også en virksomhed, som blev kåret som landets bedste ERP-leverandør og en kernesund økonomisk forretning.

“Tankegangen, omkring en ledet kultur, gjorde min tidligere arbejdsplads til Danmarks bedste. Nu skal vi have spredt budskaberne og disciplinerne ud til resten af Danmark, så vi kan få gjort virksomhederne til et endnu bedre sted at være, med et skarpt fokus på at lede en kultur helt oppe fra toppen, hvor ledelsen sidder.

Med Good Karma Officer vil jeg skabe stærke kulturambassadører, der kan passe ekstra godt på virksomhedens kultur, formål, kunder og selvfølgelig kollegaerne,” siger Pia Kodal Tasior.

“Hvis man som virksomhedsleder eller medarbejder tror på, at kultur har bare en smule effekt og spiller en væsentlig rolle på arbejdspladsen, så er der i mine øjne ingen vej uden om den her uddannelse,” siger Pia Kodal Tasior.

De første hold til Good Karma Officer-uddannelsen forventes at starte op 1. april. Der forventes 15 personer på holdene, som bliver afviklet i både Odense, København og Århus.

Stor bagedyst i næste uge: Laver du Odenses bedste kager?

Skrevet af: Michael Qureshi

Over en million ser med på DR, når Den Store Bagedyst kører over skærmen.

I næste uge kommer den lokale version af tv-programmet til byen.

Arkaden Food Market inviterer til den velgørende kagedyst med navnet Ar’kagen Kagedyst.

Lækre præmier og en god sag

Det løber af stablen på torsdag d. 30. maj, hvor du kan komme ind med din egen kage og få den vurderet af et yderst kompetent dommerpanel. Top 3 kan endda se frem til lækre præmier.

Den lækre kage går på ingen måde til spilde, for kagerne sælges senere i Arkaden til fordel for Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 12.00: Børn kan komme og pynte deres egen cupcake med blandt andet farverig frosting og knasende krymmel i samarbejde med Konditoriet Kagedåsen. Det er helt gratis at deltage, men da der kun er plads til 50 fungerer det efter først til mølle-princippet.

Kl. 13.00: Kagedysten begynder. Kom ind i Arkaden med dit mesterværk af en hjemmelavet kage. Et kompetent dommerpanel bestående af Konditoriet Kagedåsen, Maria Vestergaard og Jette fra www.kagefryd.dk vil herefter smage og vurdere kagerne.

Første, anden og tredjepladsen annonceres og modtager flotte præmier sponsoreret af Odense Marcipan og H.J. Hansen Vin A/S

Alle kagerne sælges bagefter

Alle kagerne sælges herefter til 35 kr. stk., hvorfra hele salget går til Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Du tilmelder dig til Ar’kagen Bagedyst ved at sende en mail til mt@arkadenfoodmarket.dk, hvor du skriver dit navn og Ar’kagen i emnefeltet.

Dernæst møder du blot op d. 30. maj med din kage til minimum otte personer og så er konkurrencen i gang.

Hvad: Ar’kagen kagedyst
Hvor: Arkaden Food Market
Hvornår: Torsdag d. 30 maj. kl. 12-16

Du finder mere info om arrangementet her.

Vild weekend i vente i Odense: Så meget sker der

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Odense Havnekulturfestival
Foto: Odense Havnekulturfestival

Den sidste weekend i maj tegner til at blive ret så begivenhedsrig her i Odense.

Vi har derfor taget helikopterblikket og plukket de bedste arrangementer ud til dig.

Havnekulturfestival 2019

Traditionen tro danner havneområdet i Odense ramme for en sand folkefest i maj.

Det sker, når Havnekulturfestival atter løber af stablen hen over tre dage fra fredag til søndag i den kommende weekend.

Startskuddet lyder på fredag 24. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe. De store trækplastre i år er Katinka, Moses:Andreas, Love Shop og Ida Kudo.

Derudover spiller både lokale bands, og Odense Drengekor optræder også.

Du kan læse mere om programmet i denne artikel

OB kan vinde bronze

Det er otte år sidst, at OB vandt medaljer.

Men denne sæson har så sandelig vendt op og ned på OBs position i dansk fodbold. For første gang siden sølv i 2011 kan OB vinde medaljer, og det kan skabe en massiv fodboldfest i hele byen lørdag.

Der er naturligvis udsolgt på stadion, og OB har brug for stor opbakning for at sikre sig tre point i hjemmekampen mod Brøndby.

Samtidig skal man håbe på, at Esbjerg sætter point til mod FC Midtjylland på udebane.

OB-Brøndby på Nature Energy Park kl. 17.00 lørdag d. 25. maj

Centimeter marathon med Rasmus Klump

Nu har selv de allermindste i familien også muligheden for at blive maratonløbere,når Børneulykkesfonden og Rasmus Klump afholder Centimeter Maraton på søndag lørdag d. 26. maj 11.00 ved Arkaden Food Market i Odense C.

Fra klokken 10.00 er der udlevering af Rasmus Klump veste. Klokken 10.50 er der opvarmning med Rasmus Klump.

Den klassiske maratonløber nedlægger en strækning på 42.195 kilometer, mens centimetermaratonløberen nedlægger 42.195 centimeter, altså hvad der svarer til godt 400 meter.

Dermed kan selv de mindste være med og kalde sig for maratonløbere og samtidig få en sjov oplevelse.

Der sker desuden masser af spændende aktiviteter hele dagen. Læs om det her

Anne Sanne Lis koncert

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen sammen – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

De spiller i Odense lørdag d. 25. maj.

Turneen startede i Aalborg i sidste uge. Her skrev vores søster-site MigogAalborg således i anmeldelsen;

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Du kan læse hele anmeldelsen her

Du kan tjekke billetter her – der er ikke udsolgt

Aspargesfrokosten

i år er der 10 års jubilæum for Aspargesfrokosten.

Det er SPIS! Odense, som står bag den hyggelige tradition.

De bedste asparges vokser på Fyn. Det ved alle, og i et helt årti har de hvert år bragt de fynske restauranter sammen til årets hyggeligste forårstradition – Aspargesfrokosten.

Lørdag d. 25. maj 2019 gør de det igen i de hyggelige omgivelser i Farvergården ved Brandts i Odense C, og man må sige, at de har samlet et væld af odenseanske toprestauranter.

Se alle restauranter de har samlet her

Gør et møbelkup

Der er alt fra barstole, caféborde, plakater og anden inventar som helt sikkert giver noget sjovt at snakke om derhjemme.

“Snart lukker vi midlertidigt ned for vores kaffebarer på Odense Banegårdcenter og i Rosengårdcentret for at bygge dem om til Espresso House.

Derfor inviterer vi vores gæster til at købe vores lækre kaffebarmøbler til meget fordelagtige priser. Alle pengene fra salget går ubeskåret til Røde Kors,” skriver Baresso/Espresso House.

Du kan læse mere om det her

Vintage loppemarked

Hvis du er typen, der er mere til trompetbukser, pin-up-kjoler og korsetter end den sidste nye mode, så findes der det perfekte tøjmarked netop for dig.

Vintagetøj loppemarked arrangeres af fællesskabet i Vintapperstræde.

Det bliver et mangfoldigt modeunivers for skattejægere, vintageentusiaster og alle andre med den mindste hang til glamour, stilnørderi, tøjmagi og modehistorie.”

2019-udgave af den populære tøjskattejagt afholdes lørdag d. 25. maj fra 10-15.

Læs mere her

Legendarisk spisested genåbner: Kendte restaurant-brødre overtager Capri

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Capri
Foto: Capri

Det var Odenses ældste restaurant med samme ejer, der efter 40 år tidligere på året lukkede.

Restaurant Capri i Dronningensgade måtte lukke og slukke, efter ejeren Francesco Aversa ikke længere kunne få det til at løbe rundt.

Men nu er der rigtig gode nyheder.

For brødrene Foschi, der også står bag Restaurant Fynboen, genåbner Capri med et kraftigt ansigtsløft.

“På Capri tror vi på traditioner og på familie,” siger Luciano Foschi, der sammen med sin bror Stefano, har overtaget Capri.

Husker utallige besøg på Capri i opvækst

I en pressemeddelelse skriver brødrene Foschi, at de glæder sig til at genåbne stedet.

Begge brødre husker deres utallige besøg på Ristorante Capri igennem deres opvækst, og det var også på Capri, at Stefano trådte sine første skridt som kok.

Stefano, som har vundet Schiøtzprisen to gange i træk med Restaurant Fynboen, skal stå for at designe menuen på Capri, og kommer selv til at stå i køkkenet.

“Jeg har et dedikeret og dygtigt hold med, og vi glæder os utroligt meget til at vise Capri frem fra en ny side.”

Men Capris gamle stamgæster skal ikke være nervøse for, at Capri mister sin sjæl med de nye ejere.

Stedet bærer stadig præg af Francesco Aversas eklektiske og personlige stil og den hyggelige stemning er bevaret.

“Det er vigtigt for os, at Capri ikke mister sin ånd og sine særegne karaktertræk, som en hyggelig, spøjs og uformel restaurant, hvor alle kan føle sig velkomne.” fortæller Luciano, og fortsætter:

“Vi kom her jo begge som børn, og det var en af mine yndlings restauranter. Og det vil vi gerne ære, når vi fører Capri videre.

Vi er jo kommet her siden vi blev født, ja faktisk mødte vores forældre hinanden heroppe for 37 år siden.”

Ægte italiensk ophav

“Vi er begge halvt italienske, halvt danske, og det vil kunne ses i vores menukort.

Vores italienske side stammer fra vores far Fulvio, som også er kok,” Stefano Foschi.

Fulvio har været på besøg fra Italien og han har været med til at give input til hvad der skal på menukortet; “Ja, bølgerne går højt når vi diskuterer mad,” griner Stefano

“Vi har alle tre en stor passion for mad, og diskussionen om, hvornår noget er autentisk italiensk, eller blot er en dansk efterligning bliver vi aldrig trætte af!” og Luciano fortsætter;

“Men vi vil ikke lave det alt for klassisk italiensk, for os vil det være en hyldest til det italienske køkken, men på vores egen måde.”

Capris genopstanden og genåbning!

Ristorante Capri starter blidt op i næste uge hvor de deltager i ‘Spis og Støt’.

Her har de sammensat en spændende tre retters menu, med inspiration fra støvlelandet.

Dog har de tilsat noget af den magi, de er kendt fra på Fynboen.

“Der skal både være noget af det alle kender Capri for, og så har vi tryllet lidt med nogle af klassikerne.

Jeg glæder mig så meget til at komme i gang og overraske alle der kender Capri, med et frisk twist på nogle af de kendte klassikere,” Stefano Foschi

Efter Spis og Støt tager Capri for alvor fat med en ny og omfattende tasting menu, hvor kærligheden til det italienske køkken er i højsædet, og maden bliver tilberedt med de bedste Italienske og Fynske råvarer.

Derudover vil der være et mindre udvalg af ala carte retter, baseret på tasting menuen, samt selvfølgelig en håndfuld særligt udvalgte og ret ambitiøse pizzaer.

“Vi vil ikke nøjes med at gøre det ‘godt nok’, og derfor har vi måske testet 25 forskellig opskrifter på pizzadej ud, og er endeligt landet på en vi føler vi kan være stolte af.” fortæller Stefano.

Capri har ikke en officiel åbningsreception, men planen er at slå det sammen med stedets 40 års fødselsdag.