Odenseaner spreder god karma: Vil skabe bedre arbejdspladser

Skrevet af: Redaktionen

Til april står Danmarks første certificerede Good Karma Officers på spring til at skabe arbejdsglæde og bedre arbejdsmiljøer på deres respektive arbejdspladser.

Det gør de, fordi Pia Kodal Tasior, der var en af de bærende kræfter, da Daxiomatic i 2016 blev kåret til Danmarks bedste arbejdsplads, har startet sin egen virksomhed, Good Karma Officer Aps, med en klar mission; hun vil uddanne Good Karma Officers, som skal sikre gladere medarbejdere, gladere kunder og bedre arbejdspladser landet over.

Medarbejderne er virksomhedens vigtigste kunde

Pia Kodal Tasior har en fortid som HR & kommunikationschef i Daxiomatic. Hun kan i år fejre 20 års jubilæum i IT-branchen og har i mere end 10 år arbejdet fokuseret med virksomhedskultur og organisationsudvikling, og det er den indsigt, der bliver hjørnestenen i Good Karma Officer.

De nye officerer skal skabe bedre virksomhedskultur på arbejdspladserne i et samarbejde med ledere og medarbejdere et samarbejde med fokus på en fælleskultur og formålstankegang. De stærkeste arbejdspladser og de mest fremtidssikrede virksomheder er nemlig dem, der har de gladeste medarbejdere. Og morgendagens medarbejdere stiller langt større krav til arbejdsgiverne end i dag, lyder det fra Pia Kodal Tasior.

“Virksomhedernes vigtigste kunde er dens medarbejdere. Og Good Karma Officer bygger på, at virksomhederne skal investere i deres ansatte som kulturambassadører, så vi kan få formidlet alle de gode tanker ledelsen producerer, og få dem videre ned igennem lagene i virksomhederne. Alle undersøgelser i dag viser, at mennesker godt kan lide at gå på arbejde, hvis de kan se en mening med det, de gør,” siger Pia Kodal Tasior og fortsætter:

“I dag har de fleste virksomheder en klar strategi og økonomisk vækstmål, og det er godt, men det har medarbejderne tit meget svært ved at identificere sig med. Det giver mere mening for den ansatte at arbejde med et konkret formål, i stedet for at forholde sig til profit og strategi hele tiden.

Ved at uddanne medarbejderne til såkaldte GKO’er, Good Karma Officers, giver vi medarbejderne og virksomhederne flere redskaber til at skabe en formålsdrevet og kulturledet arbejdsplads. Samtidig forbereder det virksomhederne til næste generation af medarbejdere, der stiller andre og helt nye krav til en arbejdsplads,” siger Pia Kodal Tasior.

Danmarks bedste arbejdsplads

I sin tid hos Daxiomatic var Pia Kodal Tasior ankerkvinde, sammen med resten af holdet på Daxiomatic, for den filosofi, der sikrede IT-virksomheden titlen som Danmarks bedste arbejdsplads, kåret af Great Place To Work.

Ledelseslaget i virksomheden blev helt fjernet, og alle ansatte fik i stedet medledelse, frihed og ansvar til at opfylde formålet for Daxiomatic.

Det gav stor arbejdsglæde, men samtidig også en virksomhed, som blev kåret som landets bedste ERP-leverandør og en kernesund økonomisk forretning.

“Tankegangen, omkring en ledet kultur, gjorde min tidligere arbejdsplads til Danmarks bedste. Nu skal vi have spredt budskaberne og disciplinerne ud til resten af Danmark, så vi kan få gjort virksomhederne til et endnu bedre sted at være, med et skarpt fokus på at lede en kultur helt oppe fra toppen, hvor ledelsen sidder.

Med Good Karma Officer vil jeg skabe stærke kulturambassadører, der kan passe ekstra godt på virksomhedens kultur, formål, kunder og selvfølgelig kollegaerne,” siger Pia Kodal Tasior.

“Hvis man som virksomhedsleder eller medarbejder tror på, at kultur har bare en smule effekt og spiller en væsentlig rolle på arbejdspladsen, så er der i mine øjne ingen vej uden om den her uddannelse,” siger Pia Kodal Tasior.

De første hold til Good Karma Officer-uddannelsen forventes at starte op 1. april. Der forventes 15 personer på holdene, som bliver afviklet i både Odense, København og Århus.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.