Olivia Brasserie lancerer en gourmet-romkugle: Den er dødlækker

Skrevet af: Redaktionen

I Vintapperstræde i hjertet af Odense city ligger den hyggelige restaurant Olivia Brasserie, som længe har været kendt for sine udsøgte, hjemmelavede kager.

Nu har de føjet endnu en fristende sag til menukortet, som får mundvandet til at løbe, og denne gang er det intet mindre end den folkekære romkugle.

Men det er ikke en helt almindelig romkugle, som de fleste af os kender den – det er en banebrydende, gylden gourmet-romkugle med marcipan, chokoladebrownie, mandelflager og karamelcreme.

MigogOdense har været et smut forbi for at prøvesmage de nye romkugler, og vi er svært begejstrede.

Vores vurdering: Udsøgt udseende, skøn smag

Normalt er en romkugle ikke den vildeste visuelle oplevelse. Ofte ser de lidt småkedelige ud. Men det kan man ikke sige om Olivia Brasseries nye gourmetkugler.

De ser utroligt indbydende ud med masser af mandelflager udenpå og den flotteste, flydende karamelcreme ovenpå og ned langs siderne, som er penslet med spiseligt guldglimmer. De er en sand fryd for øjet.

Smagen og konsistensen er heller ikke at kimse af.

Romkuglerne er dejligt cremede indeni, men de har samtidig masser af crunch takket været mandelflagerne, der tilfører kagen sprødhed og knas.

De smager blidt af karamel, sødt af marcipan og fyldigt af chokolade, og de har et mildt hint af rom. Smagsmæssigt adskiller de sig altså en del fra de klassiske romkugler, men det er på en god, delikat måde.

En gourmet-romkugle koster 40 kr.

Kreative kager med wow-effekt

Olivia Brasserie gør en dyd ud af at servere kager, der har en ”wow-effekt” på gæsterne, og som matcher gæsternes smag.

Derfor har de for nylig ansat en ny, dygtig dessertkok, Pernille Persson, som skal sørge for at forkæle de kagesultne gæsters smagsløg og samtidig give dem en visuel oplevelse.

Det er kun to uger siden, at Pernille Persson startede, men hun har allerede kreeret tre kreative kager, som alle har fået en plads i Olivia Brasseries kageglasmontre ved indgangen. En af kreationerne er de nye gourmet-romkugler – og dessertkokkens egen dom er klar:

”Jeg elsker dem. De er superlækre og har en dejlig smag. Jeg er vild med smagen af marcipan, browniens fedme, den cremede karamel, romsmagen og nødderne ovenpå, som giver dem lidt crunch. Ideen til dem opstod spontant en dag, hvor jeg havde noget mazarintærte og brownie tilbage, og jeg synes, at de er blevet rigtig gode”, siger Pernille Persson.

Håber de hitter

Olivia Brasseries restauratør, Pernille Kock Bromark, er også faldet for romkuglerne, og hun håber, at gæsterne deler hendes begejstring.

”Der er rigtig mange, der kan lide romkugler og smagen af chokolade. Og for mange minder romkugler om barndommen og har derfor et strejf af nostalgi over sig. Så vi har store forventninger til, at de bliver et hit”, fortæller Pernille Kock Bromark.

 

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.