Pink nyhed hos Riceteria: Prøv en rødbede Latte

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Caffe Latte, Latte Macchiato, Chai Latte og Matcha Latte.

Der findes mange forskellige varianter af Latte, og nu introducerer Riceteria Beet Latten – eller på dansk Rødbede Latten. Men kan Rødbede Latten mere end at se flot ud? Vi satte os for at teste den flotte pink Latte, og herunder får du vores vurdering.

Beet Latte

Du kan vælge imellem en almindelig Beet Latte eller en Dirty Beet Latte.

Den almindelige Beet Latte er lavet på letmælk og et shot økologisk rødbede, og så er den toppet med skummet mælk. Den er mere intens i smagen end Dirty Beet Latte, men den er stadig balanceret i smagen.

En Beet Latte hos Riceteria koster 40 kr.

Her ses Riceterias almindelige Beet Latte.

Dirty Beet Latte

Dirty Beet Latte er lavet på et espressoshot og har en mild smag af rødbede. Man fornemmer både kaffen og rødbedesmagen. Latten er mild og rund i smagen, og det er et lækkert alternativ til den klassiske latte. Er man typen, som måske drikker kaffe til sin lækre salat eller funky rugbrødsmad, så er den helt sikkert værd at prøve.

En Dirty Beet Latte hos Riceteria koster 45 kr.

Her ses Riceterias Dirty Beet Latte.

Inspiration fra udlandet

Idéen til Rødbede Latten fik Riceteria i udlandet:

“Jeg oplevede for første gang Rødbede Latten, da jeg var i London for nogle år siden. Og efter en tur i Bruxelles for nylig så jeg igen Rødbede Latten og tænkte, at den måtte vi selvfølgelig have her på Riceteria, da den passer perfekt ind i vores farverige universet,” siger Benedicte Nordqvist, som er Assistant Floor Manager i Riceteria.

Den pink Rødbede Latte passer perfekt ind i Riceterias farverige univers.

Vores vurdering

Vores vurdering? Man skal kunne lide smagen af rødbede, hvis man kaster sig over den almindelige Beet Latte med letmælk og et shot økologisk rødbede. Derimod er rødbedesmagen i Dirty Beet Latten mere camoufleret i en herlig forening af rødbede og kaffe.

Husk, at der er halv pris på varme drikke på Riceteria mellem klokken 9 og 10.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her