MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pressemøde i Statsministeriet: Her er de nye corona-restriktioner

Af Emil Kjær Jørgensen

Når Mette Frederiksen og Regeringen indkalder til pressemøde i Spejlsalen i Statsministeriet i denne tid, kan vi næsten være sikre på, at der er nye restriktioner på vej i Danmark.

Det var således også tilfældet i dag, klokken 15.00, hvor der igen var nyt om corona-situationen i Danmark.

Som mange medier også havde erfaret inden pressemødet, var hovedbudskabet, at risikoniveauet hæves fra 4 til 5 og så bliver forsamlingsloftet sænket fra de nuværende 10 til fem – det sker fra i morgen, onsdag d. 6. januar.

Derudover skærpes afstandskravet også, så man nu skal holde 2 meters afstand – både når man går tur i skoven og når man handler ind.

“De restriktioner vi har nu, er ikke nok,” sagde Mette Frederiksen.

De skærpede restriktioner kommer som en konsekvens af den muterede corona-variant fra England, som er ikke mere farlig i sig selv, men som er meget mere smitsom.

Derudover opfordrede Mette Frederiksen til, at vi alle skal blive mest muligt derhjemme – foreløbig frem til og med 17. januar.

“Undgå at mødes med andre end dem fra din husstand og dine nærmeste. Aflys alle de aftaler, du kan,” lød det fra statsministeren.

Siden mandag er der konstateret 1992 nye smittede med coronavirus i Danmark ud af 74.797 prøver. Det svarer til en positivprocent på 2,7.

… opdateres

Del artikel

Andre læser også