MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byen fyldes med blomster: Programmet afsløret til Odense Blomsterfestival

Af Michael Qureshi
Foto: Odense Blomsterfestival
Foto: Odense Blomsterfestival

Odense Blomsterfestival kan nu løfte sløret for programmet til den 23. udgave af festivalen, der foregår fra torsdag 18. august til søndag 21. august.

Under temaet ‘Den eventyrlige have’ byder de fire fortryllende dage på et væld af kreative og smukke blomster- og planteudsmykninger på Flakhaven og rundt omkring i Odense bymidte, men også DM i blomsterkunst, underholdning, inspiration og aktiviteter for de mindste.

Lige om lidt bliver Odense bymidte meget smukkere. For mens de fleste danskere holder sommerferie, forbereder gartnere, florister og blomsterdekoratører over hele landet sig til årets udgave af Odense Blomsterfestival.

Nogle øver sig frem mod DM i blomsterkunst, blomsterdekoratør Dorte Wembye forbereder sin workshop, Rosa fra Dyreborg ved Fåborg er ved at gøre sit foredrag om roser klar, eleverne fra KOLD College gør klar til at fortælle om deres uddannelse.

VandCenter Syd, Fjernvarme Fyn og Odense Renovation er ved at putte indhold i Miljøteltet, der hver dag under blomsterfestivalen inviterer indenfor, og rigtig, rigtig mange andre steder bliver alle blomsterudsmykninger, der skal kæmpe om at blive kåret som festivalens smukkeste, forberedt.

Smukt og varieret program

Og det er blot noget af programmet for årets blomsterfestival, der også byder på blomsterfestivalkoncert i Domkirken, underholdning af ‘Den mystiske blomsternymfe’, rundvisning i den nye H.C. Andersens Have, muligheden for at tage med Natureventyr på en digital, eventyrlig rejse rundt i udstillingerne på Flakhaven og meget, meget mere.

“Vi glæder os helt vildt til at invitere til Odense Blomsterfestival, og vi har fået sammensat et fantastisk varieret og smukt program,” siger Anne Ammitzbøll Rasmussen, projektchef for Odense Blomsterfestival, og tilføjer:

“Vores gæster kan først og fremmest glæde sig til at besøge en meget smuk Odense bymidte.

Der er rigtig mange gartnere og blomsterdekoratører, der glæder sig til at vise deres flotte udsmykninger frem.

Derudover indeholder årets program noget for alle aldre – muligheder for at lave sit eget insekthotel i Miljøteltet, komme på workshop om at lave blomsterkranse, møde en af designerne bag H.C. Andersen Haven og købe planter og havekunst.

Og så skal 20 af landets dygtigste florister kæmpe om at vinde DM i blomsterkunst, der foregår i ODEON hen over weekenden.”

Foto: CurlyCurlyDK

Eventyrlig blomsterfestival

For anden gang er Odense Blomsterfestival en del af H.C. Andersen Festivals.

Det afspejler sig i årets tema, ‘Den eventyrlige have’, der kombinerer H.C. Andersens forfatterskab og planteverden og inspirerer til at skabe planteinstallationer og udstillinger med inspiration fra både planteverden og fra eventyrdigterens evigt aktuelle univers.

“H.C. Andersen beundrede og skildrede naturen og landskaberne på sine mange rejser i både Danmark og Europa, og alle steder lod han begejstret pennen beskrive, hvad han så og sansede.

Fra vild natur over den jyske hede til de danske herregårde, hvis store parkanlæg har lagt flora og stier til mange af hans eventyr. H.C. Andersen er en mester i sanselighed og fantasi, når han skildrer blomsternes sjæl, og derfor er årets tema, ‘Den eventyrlige have’, helt oplagt” siger Anne Ammitzbøll Rasmussen.

Odense Blomsterfestival finder sted 18.-21. august 2022, og det er gratis at deltage.

Se programmet her 

Del artikel

Andre læser også