Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Psykoterapi giver dig ro i sindet

Af Redaktionen

Annoncør betalt indhold leveret af Gormlundshoj.dk

Psykoterapi vil uden tvivl være med til at gavne, hvordan du mentalt og psykisk har det. Der er mange, der tror, at helbredet udelukkende betyder, at du skal spise sundt, træne på daglig basis eller vælge cykelturen fremfor bilturen. Det er dog vigtigt at fremhæve den mentale sundhed.

Det kræver en velfungerende trivsel, hvis et mennesker skal være i stand til at håndtere hverdagens hårde strabadser, daglige udfordringer, høje forventninger, stress og sociale interaktioner med andre mennesker. Hvis trivslen, altså den mentale tilstand, bliver truet, så vil det have konsekvenser for, hvordan vi agerer og kaperer som mennesker.

Vælg den rigtige psykoterapi for dig

Mental sundhed er efterhånden blevet en folkesygdom, og der er ekstra behov for stærke psykologiske ressourcer, når det kommer til landets psykoterapeuter. Helt generelt er psykoterapi en samtaleterapi, hvor der findes en bred vifte af afgreninger. Det er en metode og en proces, hvori du skal forbedre din livskvalitet, levevilkår og livsglæde.

Det kræver ikke kun den rigtige psykoterapeut – men også den rigtige psykoterapi – hvis du skal have det bedre. Det er selvfølgelig din psykoterapeut, der vælger hvilken type af terapi, som du har behov for. Du vil hurtigt opleve, om det fungerer for dig. Der findes blandt andet:

  • Psykoanalytisk psykoterapi
  • Kognitiv terapi
  • Oplevelsesorienteret terapi
  • Systemisk terapi
  • Kropsorienteret psykoterapi
  • Eksistentiel terapi

Uanset hvilken form for terapi du modtager, så er det vigtigt at huske på, at du ikke altid rammer plet i første omgang, når du søger hjælp. Det kan tage tid, hvis der skal findes frem til, hvilken terapi du responderer bedst på.

Find den rigtige psykoterapeut for dig

Psykoterapeuten skal være i stand til at kommunikere. Det er en stor del af terapien, at samtalen er flydende, respektfuld, forstående og åben. Du vil nemmere kunne folde dine problemer ud, hvis du også føler, at der er en relation til mennesket, der skal hjælpe dig.

Mangler du en psykoterapeut i Odense, København, Aalborg eller Aarhus? Eller sidder du i udkantsdanmark of leder efter lysere tider? Så kan du i hele Danmark finde en bred vifte af psykoterapeuter, der kan hjælpe dig i den helt rigtige retning.

Det kan være rart, at du vælger en psykoterapeut, der befinder sig tæt på dig, så du ikke skal bekymre dig om en eventuelt lang rejse hen til vedkommende. Der kan være tunge dage, hvor det vil være gavnligt for helbredet, at du kommer afsted og får identificeret dynamikker, mekanismer, mønstre, opførsel og symptomer, som spiller en rolle, når du skal skabe bedre forudsætninger for dit selvværd og din selvtillid.

Del artikel

Andre læser også