Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sådan undgår du en konkurskarantæne

Af Redaktionen

I disse krisetider er der rigtig mange ting, man skal være opmærksom på, hvis man sidder i ledelsen ved en virksomhed. En ting, mange måske ikke har tænkt så meget over, er risikoen for at komme i konkurskarantæne. Hvis den pågældende virksomhed har dårlige udsigter for at komme godt gennem krisen, og konkurs ser ud til at være et eventuelt udfald, så er denne form for karantæne godt at have styr på. Hvis du er bange for, at du muligvis ender i konkurskarantæne, er der nogle ting, du kan gøre for at prøve at undgå dette. 

Hvorfor kommer man i konkurskarantæne?

Konkurskarantæne er lavet for at undgå at folk, der ikke er egnet til at sidde i en ledelse, bare går videre til en ny virksomhed så snart, den pågældende er gået konkurs. Det vil altså sige, at det er en karantæne mod at sidde i en ledelse for en periode, der oftest er på 3 år.

Hvis du kommer i konkurskarantæne, har du direkte forbud mod at deltage i en virksomheds ledelse, hvis denne virksomhed har begrænset hæftelse, og hvor du altså ikke personligt hæfter for virksomheden. Det vil altså sige et aktieselskab eller et anpartsselskab.

For at komme i konkurskarantæne skal man have siddet i ledelsen for en virksomhed, der er gået konkurs. Desuden skal man vurderes til at have være groft uansvarlig, når det kommer til beslutninger relateret til forretningsførelse. Dette leder til, at man ses som uegnet til at sidde i en ledelse.

Undgå konkurskarantænen

Hvis krisen truer den virksomhed, hvis ledelse du sidder i, og der er en risiko for konkurs, så er det en god idé for dig at være på forkant med en eventuel konkurskarantæne. Der er nemlig hjælp at hente. Hvis du reagerer tidligt nok, når en sag er påbegyndt for at få dig underlagt konkurskarantæne, kan dygtige og erfarne advokater ofte hjælpe dig. Men en stor viden og erfaring, når det kommer til konkurskarantæner, kan professionelle advokater vejlede dig gennem sagen og give dig bedre chancer for at undgå en karantæne.

Del artikel

Andre læser også