MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store planer: GoBoat vil placere flydende sauna-øer på vandet

Af Michael Qureshi
Illustration: Seanic
Illustration: Seanic

Danske GoBoat, der skaber oplevelser på vandet – især kendt for deres udlejningsbåde i København, Odense, Aalborg og internationalt i Berlin, London, Sverige og Australien, står bag Seanics.

De nye flydende moduler er lavet af biomateriale bestående af basalt- og hørfibre.

Modulerne kan sammensættes på kryds og tværs alt efter behov og ud fra pladsen på vandet for at sikre høj fleksibilitet uanset typer af vandmiljø.

De kan indrettes som eksempelvis sommerhuse, ungdomsboliger, hotelværelser eller restauranter og barer på vandet.

Den helt konkrete plan er blandt andet, at GoBoat vil indsætte flydende sauna-øer på vandet i de byer, hvor de er størst.

Med dette tiltag sikrer man også at have noget attraktivt i de koldere måneder.

Kan bruges til alt fra sauna til hotelværelser

Seanics-modulerne er designet af Carl Kai Rand, der er arkitekt, medstifter af GoBoat og administrerende direktør hos Rand Boats.

“Vi har designet og udviklet Seanics-modulerne med respekt for miljøet. Samtidig bringer modulerne mennesker tættere på naturen uanset om de udformes som sauna, hotelværelse eller bådgarage.

Det modulære design sikrer, at bygherrer, ejendomsudviklere, havne og kommuner uden større miljømæssige eller økonomiske konsekvenser organisk kan skalere byggeriet efter behov over tid,” forklarer Carl Kai Rand.

Illustration Seanics

Mærker stor interesse

Ud over Carl Kai Rand står de andre 2 medstiftere af GoBoat, Anders Ekelund Mørck og Kasper Eich-Romme, også bag Seanics, der har fået knap 2 millioner kr. i støtte fra Innovationsfonden.

Velux er samarbejdspartner inden for ovenlysvinduer.

“Samarbejde har været et nøgleord i tilblivelsen af Seanics.

Så derfor skal det lyde et stort tak til blandt andet Innovationsfonden, Velux og alle vores andre stærke partnere. Det gode samarbejde ser vi nu også med bygherrer og byudviklere i Danmark og internationalt.

Vi mærker stor interesse for Seanics. Det modulære koncept gør, at vi arbejder tæt sammen med kommende kunder – allerede i de tidlige faser af de store projekter,” udtaler Anders Ekelund Mørck, administrerende direktør i GoBoat.

Seanics-konceptet er også, som nævnt i indledningen, aktuelt for GoBoat, som vil anvende modulerne til at skabe saunaoplevelser på vandet for at aktivere det blå byrum i vinterhalvåret.

Der er ikke meldt nogen konkret tidsramme ud for de enkelte byer.

Del artikel

Andre læser også