Sidste bid af sommeren: Her får du Fyns bedste is

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse.
Foto: Ditte Kirk.
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse. Foto: Ditte Kirk.

Hvor får man de bedste is på Fyn? Svaret afhænger nok meget af, hvem man spørger, og hvilke præferencer den person har.

På trods af det kommer vi her med vores bud på, hvor du får Fyns bedste is. Nederst i artiklen præsenterer vi vores top 3 liste, men først kommer vi lige med en række forskellige steder, som bestemt er værd at nævne, når det drejer sig om gode ishuse på Fyn.

Værd at nævne

 

Skovsøen
Mange odenseanere forbinder nok sommeren med en is og en gåtur rundt om Skovsøen ved Fruens Bøge. Her ligger to populære ishuse: Frits Vafler, som er placeret helt nede ved søen på Skovalléen 99, og Skovkiosken, som er placeret lidt længere oppe på Læssøegade 210.
Begge ishuse leverer lækre gammeldags isvafler med guf, syltetøj og flødebolle, og de serverer også softice. Begge steder er bestemt et besøg værd, hvis du ønsker en god is i smukke omgivelser.

Vaffelbageriet i Overgade
Vaffelbageriet i Overgade 38 tilbyder både dansk og italiensk is, som serveres i hjemmelavede vafler og toppes med hjemmerørt guf. Selvom vaflerne er lidt skrøbelige, smager de rigtig godt, og også deres guf er værd at prøve!

Om vaflen og guffen vejer op for, at isen ikke er hjemmelavet, må du selv vurdere, men overordnet set får du en rigtig god gammeldags is hos Vaffelbageriet! Du kan også vælge af få din vaffel fyldt med softice.

Du kan desuden få en boks is og friskbagte vafler, guf og marmelade med hjem, så du kan lave dine egne gammeldags isvafler.

 

Paradis Is (Odense mfl.)
Iskæden Paradis Is ligger i den dyrere ende af skalaen, men du er til gengæld sikret kvalitets-is, som hver morgen laves med nogle af de allerbedste råvarer. Hen over sommeren kan du f.eks. nyde deres fortolkning af den populære Kæmpe Eskimo.
Du finder Paradis Is på Mageløs 1 i Odense.

Odense Chokoladehus
Odense Chokoladehus i Nørregade 32 laver selv deres is, og du kan altid vælge imellem 8-10 forskellige, lækre varianter, hvoraf to af dem er frugtsorbetis. Al isen er lavet helt fra bunden med 100% naturlige råvarer og frisk frugt, og du bliver betjent med et smil.

Prøv f.eks. deres hvide, lyse eller mørke chokoladeis eller varianten “The Icelandic Way”, som er lavet på skyr. Du kan både købe kugler i butikken eller få en boks is med hjem.

Ishuset Skovgrillen i Middelfart
Ishuset Skovgrillen ligger på Brovejen 353 i Middelfart og er placeret i gåafstand til både vand og strand. Du kan også nyde din is på en af de mange siddepladser foran ishuset.

Hos Ishuset Skovgrillen kan du få lækre is i form af både softice, ispinde og selvfølgelig en stor gammeldags isvaffel med alt, hvad dertil hører.

Hasmark Grill og Minigolf
Har du lyst til en gåtur ved den dejlige Hasmark strand, imens du nyder din is? Så er Hasmark Grill og Minigolf på Strandvejen 211 i Otterup et oplagt sted. Her får du forholdsvis meget for pengene, hvis du køber en gammeldags isvaffel, for de er ikke nærige med hverken isen eller guffen. Og det hele smager lækkert!

Gelato Italia i Svendborg
Hos Gelato Italia på Gerritsgade 26 i Svendborg producerer de selv isen med friske lokale råvarer og økologisk mælk. Også sukkeret og mange af frugterne til isen er økologiske. Udvalget er stort, og du kan både få mælkeis og sorbetis.

Derudover fremstiller de også selv deres softice med ægte vaniljekorn og ægte Belgisk chokolade.

Top 3 på Fyn

 

3. Il Gusto i Odense
På 3. pladsen har vi Il Gusto på Vindegade 84-86, som er kendt i Odense for sin lækre, hjemmelavede italienske is, der er lavet på italienske råvarer. Udvalget af varianter er ikke overvældende, men man kan til gengæld tydeligt smage, at der er kræset for isen. Desuden er Il Gusto et oplagt sted, hvis du ønsker vegansk is, og så er det endda muligt at få isen med hjem i en termoboks.

 

2. Vaffelhuset i Kerteminde
På 2. pladsen har vi en anden populær isbutik i Kerteminde, nemlig Vaffelhuset på Trollegade 2D, og det er ikke uden grund, den er populær. Også her bliver du mødt af en lækker duft af nybagte vafler.

Derudover får du hjemmelavet guf, og du kan vælge imellem 18 varianter af kvalitetsis, som dog ikke er hjemmelavet. Vaffelbageriet blev kåret som Danmarks tredjebedste ishus ved en stor afstemning på opdagdanmark – og det med god grund.

Foto: Ditte Kirk

 

1. Den Italiensk Isbutik (Odense og Kerteminde)
Når du træder indenfor i Den Italienske Isbutik, bliver du mødt af en dejlig duft af hjemmelavede vafler og en smilende betjening. Du kan få fyldt vaflen med mange forskellige slags hjemmelavet is, hvoraf 15 af dem er uden mælk.

Vi kan anbefale dig at toppe din is med deres fantastiske, hjemmelavede guf.
Alt dette gør tilsammen, at vi rangerer Den Italienske Isbutik som nr. 1 i vores top 3 liste.

Den Italiensk Isbutik ligger både i Odense C på Skt. Knuds Kirkestræde 9 og i Kerteminde i Langegade 9.

 

Base i Odense: Fynbo overtager hele home Erhverv-kæden

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane

Home a/s sælger nu sin erhvervskæde home Erhverv fra mæglervirksomheden.

Køberne er Mikkel Søby og fynboen Henrik Bendix Poulsen-Svane. Begge har været franchisetagere i home Erhverv i en årrække.

De otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

home a/s er en del af Danske Bank-koncernen, som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark.

”Vi sælger home Erhverv-kæden, fordi vi vil fokusere endnu mere på de 167 private boligforretninger, der er inde i en god udvikling med stigende markedsandele,” siger adm. direktør Uffe Drejer i home a/s.

Den nye indehaver forklarer, at det nuværende navn fortsætter mindst et år endnu.

”home Erhverv kæden fortsætter til 2020 under samme navn, og der er ikke taget stilling til et nyt navn endnu,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

To velkendte profiler som nye ejere

Henrik Bendix Poulsen-Svane har været indehaver af home Erhverv Fyn, med base i Odense og home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015.

Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Mikkel Søby har været indehaver i home Erhverv siden 2010 og driver i forvejen tre home Erhvervscentre i København, Hillerød og Helsingør – ligesom han er bestyrelsesformand for erhvervsmæglernes ejendomsportal, Ejendomstorvet.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Med det nye ejerselskab kommer home Erhverv endnu tættere på markedet, og det vil komme kunderne til gode.

”Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Bendix Poulsen-Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere,” udtaler Uffe Drejer.

Navnet består altså, og det samme gør samarbejdet mellem home og home Erhverv.

Fortsat samarbejde med Danske Bank-koncernen

Et frasalg er ikke et farvel til mange års samarbejde mellem bolig og erhverv – eller samarbejdet med Danske Bank-koncernen.

”Vi vil fortsætte samarbejdet med det ”nye” home Erhverv på kommercielle vilkår,” siger Uffe Drejer.

”Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane

home Erhverv vil særligt fokusere på det voksende projektmarked i provinsen i samarbejde med homes boligforretninger.

”Tanken er at fokusere på provinsen bl.a. med projektsamarbejdet med de eksisterende home bolig-butikker. Det kan vi gøre endnu bedre i den nye konstruktion,” siger Mikkel Søby.

De nye ejere kalder det en force i det marked, som vi har nu, og som vi ser ind i, at home Erhverv har en meget slank struktur.

”Vi er pt. ikke blandt de største, men vi vil etablere os yderligere med bund i faglige kompetencer og en struktur, som er mindre omkostningssårbar, fordi vi outsourcer nogle interne opgaver.

Eksempelvis laver vi analysearbejde med ekstern samarbejdspartner,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

Skriver historie i Odense: Astralis vinder stor titel og 8 mio. kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: PR
Foto: PR

Odense Congress Center har hele weekenden været spækket med det bedste af det bedste inden for gaming og e-sport.

ODINCON har blandt andet budt på kæmpe netværksparty (LAN) og en stor EXPO, hvor en lang række udstillere har vist deres nyeste gear, gadgets og spil frem.

Men her til eftermiddag var det tid til det helt store højdepunkt – ESL Pro League Finals, som er sæsonfinalen i spillet CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), hvor de bedste hold fra Europa, Nordamerika, Asien og Sydamerika dyster.

Her dystede danske Astralis mod det nordamerikanske storhold Team Liquid i den intenste Grand Final, som tilskuerne i Odense kunne opleve på tætteste hold.

Tæt kamp indtil Astralis øgede tempoet

Holdene spillede bedst ud af 5 runder, og efter de to første runder stod den 1-1.

Derefter så Astralis sig ikke tilbage og med cifrene 3-1 kunne Astralis lade sig hylde foran de mange tilskuere her i Odense.

Udover hovedpræmien på 250.000 dollars, vinder Astralis også en ekstra bonuscheck på én million dollars. Det vil sige over 8 mio. danske kroner i præmiepenge til de danske drenge.

Astralis vinder ekstra-præmien, da de vinder en såkaldt Intel Grand Slam.

Trofæet uddeles, hvis et hold vinder fire titler inden for et spænd på ti turneringer i ESL- og Dreamhack-regi.

Astralis er det første hold i historien, som formår at gøre dette.

Dermed må man sige, at Astralis har haft et vildt 2018, hvor de turnering efter turnering har vist, at de er verdens bedste CS:GO hold.

Genialt koncept: Kom til Smørrebrødsfestival i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Vort Daglige Smørrebrød
Foto: Vort Daglige Smørrebrød

Smørrebrød og festival.

To koncepter, som danskerne elsker.

Men hvorfor ikke kombinere de to ting og lave en smørrebrødsfestival?

Det er netop tanken bag Smørrebrødsfestival 2019, der afholdes af Vort Daglige Smørrebrød, som Smørrebrødsjomfruen Heidi Kronholm står bag.

Du kan læse mere om Vort Daglige Smørrebrød her.

Smørrebrødsfestivalen afholdes den 2. februar 2019 fra kl. 11.30-13.00 i Arkaden Food Market, og konceptet er lige til at forstå.

Otte stykker smørrebrød og en dejlig kold fadøl

En billet til smørrebrødsfestivalen koster 275 kr. for voksne og 150 kr. for børn (under 12 år).

En billet giver adgang til otte forskellige slags smørrebrød og med i billetten er også en valgfri sodavand eller fadøl.

Maden serveret anrettet på tallerkener og hvis den bliver tom, kan kan der ske genopfyldning ved midterbordet hvor de står klar med flere smørrebrød.

Der vil være særlige priser på snaps i 3 cl. glas eller flaske til alle festivalgæster.

Foto: Vort Daglige Brød

Ægte fynsk smørrebrød i Arkaden

Vort Daglige Brød åbnede i Arkaden Food Market den 6. december og udover at afholde smørrebrødsfestival, består den nye bod til dagligt af fynsk smørrebrød – både madpakker to go, samt lækre, traditionelle stykker smørrebrød til at nyde i Arkaden.

Heidi har det meste af sin tid slået sine folder på Fyn, men da smørrebrødsmutter skulle lære, at lave det helt rigtige smørrebrød, arbejdede hun både for Ida Davidsen og Restaurant Schønnemann i København.

Nu er hun atter på Fynsk jord, hvor hun serverer gode madder lavet på fynske råvarer med sidevogn – nemlig snaps.

Snapsen er, som Heidi, fra Fyn og den er naturligvis ikke et krav, men et tilbud om at fuldende smørrebrødsoplevelsen på traditionel vis.

Menuen kommer til at afspejle Heidis Humør, men der vil naturligt være nogle klassikere på kortet, som ikke er til at komme uden om. Her til jul serveres der blandt andet sildemadder og risalamande til dessert.

Du kan læse mere om Vort Daglige Brød lige her.

Hvad: Smørrebrødsfestival
Hvor: Arkaden Food Market v/ Vort Daglige Smørrebrød
Hvornår: 2. februar 2019 fra 11.30-13.00
Pris: 275 kr. pr. person. inkl. en valgfri sodavand eller fadøl. Børn under 12 år: 150 kr. inkl. en valgfri sodavand.

Du finder mere info om billetsalg lige her.