Sidste bid af sommeren: Her får du Fyns bedste is

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse.
Foto: Ditte Kirk.
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse. Foto: Ditte Kirk.

Hvor får man de bedste is på Fyn? Svaret afhænger nok meget af, hvem man spørger, og hvilke præferencer den person har.

På trods af det kommer vi her med vores bud på, hvor du får Fyns bedste is. Nederst i artiklen præsenterer vi vores top 3 liste, men først kommer vi lige med en række forskellige steder, som bestemt er værd at nævne, når det drejer sig om gode ishuse på Fyn.

Værd at nævne

 

Skovsøen
Mange odenseanere forbinder nok sommeren med en is og en gåtur rundt om Skovsøen ved Fruens Bøge. Her ligger to populære ishuse: Frits Vafler, som er placeret helt nede ved søen på Skovalléen 99, og Skovkiosken, som er placeret lidt længere oppe på Læssøegade 210.
Begge ishuse leverer lækre gammeldags isvafler med guf, syltetøj og flødebolle, og de serverer også softice. Begge steder er bestemt et besøg værd, hvis du ønsker en god is i smukke omgivelser.

Vaffelbageriet i Overgade
Vaffelbageriet i Overgade 38 tilbyder både dansk og italiensk is, som serveres i hjemmelavede vafler og toppes med hjemmerørt guf. Selvom vaflerne er lidt skrøbelige, smager de rigtig godt, og også deres guf er værd at prøve!

Om vaflen og guffen vejer op for, at isen ikke er hjemmelavet, må du selv vurdere, men overordnet set får du en rigtig god gammeldags is hos Vaffelbageriet! Du kan også vælge af få din vaffel fyldt med softice.

Du kan desuden få en boks is og friskbagte vafler, guf og marmelade med hjem, så du kan lave dine egne gammeldags isvafler.

 

Paradis Is (Odense mfl.)
Iskæden Paradis Is ligger i den dyrere ende af skalaen, men du er til gengæld sikret kvalitets-is, som hver morgen laves med nogle af de allerbedste råvarer. Hen over sommeren kan du f.eks. nyde deres fortolkning af den populære Kæmpe Eskimo.
Du finder Paradis Is på Mageløs 1 i Odense.

Odense Chokoladehus
Odense Chokoladehus i Nørregade 32 laver selv deres is, og du kan altid vælge imellem 8-10 forskellige, lækre varianter, hvoraf to af dem er frugtsorbetis. Al isen er lavet helt fra bunden med 100% naturlige råvarer og frisk frugt, og du bliver betjent med et smil.

Prøv f.eks. deres hvide, lyse eller mørke chokoladeis eller varianten “The Icelandic Way”, som er lavet på skyr. Du kan både købe kugler i butikken eller få en boks is med hjem.

Ishuset Skovgrillen i Middelfart
Ishuset Skovgrillen ligger på Brovejen 353 i Middelfart og er placeret i gåafstand til både vand og strand. Du kan også nyde din is på en af de mange siddepladser foran ishuset.

Hos Ishuset Skovgrillen kan du få lækre is i form af både softice, ispinde og selvfølgelig en stor gammeldags isvaffel med alt, hvad dertil hører.

Hasmark Grill og Minigolf
Har du lyst til en gåtur ved den dejlige Hasmark strand, imens du nyder din is? Så er Hasmark Grill og Minigolf på Strandvejen 211 i Otterup et oplagt sted. Her får du forholdsvis meget for pengene, hvis du køber en gammeldags isvaffel, for de er ikke nærige med hverken isen eller guffen. Og det hele smager lækkert!

Gelato Italia i Svendborg
Hos Gelato Italia på Gerritsgade 26 i Svendborg producerer de selv isen med friske lokale råvarer og økologisk mælk. Også sukkeret og mange af frugterne til isen er økologiske. Udvalget er stort, og du kan både få mælkeis og sorbetis.

Derudover fremstiller de også selv deres softice med ægte vaniljekorn og ægte Belgisk chokolade.

Top 3 på Fyn

 

3. Il Gusto i Odense
På 3. pladsen har vi Il Gusto på Vindegade 84-86, som er kendt i Odense for sin lækre, hjemmelavede italienske is, der er lavet på italienske råvarer. Udvalget af varianter er ikke overvældende, men man kan til gengæld tydeligt smage, at der er kræset for isen. Desuden er Il Gusto et oplagt sted, hvis du ønsker vegansk is, og så er det endda muligt at få isen med hjem i en termoboks.

 

2. Vaffelhuset i Kerteminde
På 2. pladsen har vi en anden populær isbutik i Kerteminde, nemlig Vaffelhuset på Trollegade 2D, og det er ikke uden grund, den er populær. Også her bliver du mødt af en lækker duft af nybagte vafler.

Derudover får du hjemmelavet guf, og du kan vælge imellem 18 varianter af kvalitetsis, som dog ikke er hjemmelavet. Vaffelbageriet blev kåret som Danmarks tredjebedste ishus ved en stor afstemning på opdagdanmark – og det med god grund.

Foto: Ditte Kirk

 

1. Den Italiensk Isbutik (Odense og Kerteminde)
Når du træder indenfor i Den Italienske Isbutik, bliver du mødt af en dejlig duft af hjemmelavede vafler og en smilende betjening. Du kan få fyldt vaflen med mange forskellige slags hjemmelavet is, hvoraf 15 af dem er uden mælk.

Vi kan anbefale dig at toppe din is med deres fantastiske, hjemmelavede guf.
Alt dette gør tilsammen, at vi rangerer Den Italienske Isbutik som nr. 1 i vores top 3 liste.

Den Italiensk Isbutik ligger både i Odense C på Skt. Knuds Kirkestræde 9 og i Kerteminde i Langegade 9.

 

Stor international tattoomesse kommer til Odense

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PxHere
Foto: PxHere

Drømmer du om at få den lille havfrue på overarmen? Eller hvad med en tapper tinsoldat? I så fald er HC Andersen Tattoo Convention lige noget for dig.

Den afholdes 17. og 18. august i Dok5000 på Odense Havn, og tattoomessen er den første internationale af sin slags i Odense nogensinde.

HC Andersen Tattoo Convention bliver en weekend i kropkunstens navn, og det afvikles helt i tråd med H. C. Andersens kunstneriske åre, som vi kender ikke bare fra eventyr, men også fra eksempelvis papirklip.

Publikum vil opleve de bedste tatovører fra både ind- og udland, og de vil naturligvis udføre deres arbejde på messen.

Der er derfor mulighed for både at få en nattergal eller et andet H. C. Andersen motiv med hjem eller blot komme helt tæt på og opleve tatoveringerne blive udført, hvis man ikke er modig nok til selv at prøve.

En del af H. C. Andersen Festivals

Tattoomessen arrangeres af Morten Jørgensen, der driver forretningen Søhus Tattoo på Klingenberg, i samarbejde med Orbit Event Group. Eventgruppen står også bag den tilsvarende messe, Prison Ink, der siden 2015 er blevet afholdt en gang om året i Fængslet i Horsens.

Arrangementet er heller ikke blot en arbejdende messe, men også et event for fagfolk, og der afholdes derfor allerede torsdag 16. august et specielt netværksmøde for de deltagende tatovører.

HC Andersen Tattoo Convention indleder en anden af Odenses store events – H.C. Andersen Festivals – som i år afholdes for sjette gang. I hele uge 34 er den rammen om en masse eventyrlige kulturaktiviteter for alle aldersgrupper, som udover Tatoo Convention også dækker teater, musik, dans, comedy, foredrag og meget andet.

Fodbold og Øl: Her finder du Odenses fedeste sommerjob

Skrevet af: Jens Erik Møller

Det kan næsten ikke kaldes et job, men ikke desto mindre får du løn for at se fodbold og drikke øl.

Når det danske fodboldlandshold i næste måned tager til VM i Rusland, så vises de indledende gruppekampe mod Peru, Australien og Frankrig på storskærm i Arkaden Food Market.

Det sker hhv. 16., 21. og 26. juni. Og i den forbindelse søger streetfood-markedet tre teknikchefer, som skal holde øje med, at storskærmen i Arkaden Food Market ikke går ud, under Danmarks kampe. Der ansættes en teknikchef pr. kamp.

For at komme i betragtning til jobbet, skal du også være villig til at smage på fadøllen for at sikre, at den har den helt rette temperatur. Jobbet kræver dog ikke tidligere erfaring fra ølsmagninger eller skærmkiggeri, skriver Arkaden Food Market i stillingsopslaget.

Du skal bære klaphat

Derimod er du forpligtet til at være iført en rød-hvid arbejdsuniform, der blandt andet består af en klaphat og matchende halstørklæde. Den stilles til rådighed af arbejdsgiver.

Lønnen er 200 kr. i timen, og man ansættes for en perioden på 2½ time.

Ansøgningsfristen er 4. juni kl. 12, og du kan læse stillingsopslaget her.

Knudepunkt lukker i fire uger: Ny tunnel skal bygges

Skrevet af: Michael Qureshi

Fra mandag 28. maj og cirka fire uger frem vil Niels Bohrs Alle være spærret på den vestlige side af Campusvej-krydset.

Hér bliver en ny, færdigstøbt tunnel, som skal sikre overgangen for fodgængere og cyklister i det trafikerede kryds, sænket ned under vejbanen.

De mange cyklister, der dagligt krydser Niels Bohrs Alle ved Campusvej, får snart en ny tunnel, så de trygt kan krydse vejen.

For at genere trafikken mindst muligt er Odense Letbane og Odense Kommune blevet enige om at få støbt tunnelen på en fabrik i forvejen, så den kan sænkes ned på stedet.

Arbejdet speedes væsentligt op for at generere mindst muligt

Dermed kan arbejdet blive gjort væsentligt hurtigere, end hvis man havde valgt at støbe tunnelen på stedet. Denne proces tager nemlig typisk et halvt års tid, da man støber først den ene side og derefter den anden, så trafikken kan blive ledt forbi under arbejdet.

Tunnelsænkningen kræver dog et større gravearbejde på tværs af Niels Bohrs Alle. Vejen skal brydes op i hele sin bredde, og der skal graves en rende til tunnelen. Det medfører en midlertidig lukning af Niels Bohrs Alle, som bliver iværksat mandag 28. maj.

Projektet med at bygge tunnelen er igennem de seneste måneder blevet detailplanlagt, så lukningen af Niels Bohrs Alle kun forventes at vare i cirka fire uger. Tunnelen og de tilhørende cykelstier er dog først klar til at genåbne for bløde trafikanter til studiestart på SDU i september.

Ny station skal hedde Bilka

Tunnelbyggeriet er et tilkøb til letbaneprojektet, som Odense Kommune har bestilt Odense Letbane P/S til at udføre i forbindelse med anlægsarbejdet.

Letbanen skal køre ad Niels Bohrs Alle og svinge ind ad Campusvej mod universitetet og det nye regionshospital, Nyt OUH. På hjørnet af Campusvej og Niels Bohrs Allé bliver der placeret en letbanestation med navnet ”Cortex Park”. Længere henne ad Niels Bohs Alle, tæt på Ørbækvej, skal ligge endnu en station, som får navnet ”Bilka”.

Så det er om at finde et alternativ den næste måneds tid. Det gælder især de tusindvis af studerende og ansatte, der dagligt passerer Niels Bohrs Allé på vej til og fra SDU ad Campusvej. Et kryds der i dag er meget trafikeret i myldretiden.

Klar i juni: Meyers åbner restaurant i det gamle Albani-bryggeri

Skrevet af: Michael Qureshi
Billede fra Meyers i Frankfurt
Billede fra Meyers i Frankfurt

Det er langt fra kedeligt i restaurationsbranchen i Odense.

Mange nye steder åbner, og niveauet har aldrig været højere på spisestederne her i byen.

Nu er endnu et spændende projekt i fuld gang med at blive realiseret.

Royal Unibrew går nu også selv ind i restaurationsbranchen. Det gør de i samarbejde med den kendte kok Claus Meyer, der blandt andet har fået et internationalt gennembrud i byer som New York og Frankfurt.

Gamle tapperihal omdannes til restaurant og eventsted

Det er den gamle tapperihal på Albani bryggeriet, som skal omdannes til lækker stor restaurant og eventsted. Det bliver med lækre øl som omdrejningspunktet.

Spisestedet får navnet Anarkist. Her skal man nyde de mange forskellige øl, som det lille Royal Unibrew craft beer bryggeri laver. Tanken er, at Meyers skal få øllen og maden til at spille perfekt sammen og blive en attraktion på Fyn, som man er villig til at køre efter både fra København og Jylland.

“Det er en legeplads, hvor vi, Royal Unibrew og Meyers, går sammen om at give vores gæster en komplet oplevelse med øl og mad.

Vi skal få øl og mad til at komplimentere hinanden. Det kan være alt fra en øl-marineret bøf til en is med smagen af ale. Kulinarisk skal det her sted aldrig stå stille, og vi kommer ikke til at have et fast menukort,” siger Paw Hay, driftchef hos Meyers til TV 2 Fyn.

Stort lokale med plads til mange

Det er planen, at man med et food og beer lab også kan facilitere en masse rundvisninger både fra turister, virksomheder og private. Der kan være op til 500 mennesker og lokalet bliver omkring 850 kvadratmeter.

Ud over tyve forskellige ølhaner i baren med øl fra Royal Unibrew bryggeriet, så vil Anarkist have en restaurant, et åbent køkken, en lille butik med deres øl og merchandise, og sidst men ikke mindst en scene.

Det skriver TV 2 Fyn.

Åbningsdatoen er planlagt til den 22. juni.

Kom til kæmpe 30 års fødselsdagsfest – på genbrugsstationen

Skrevet af: Jens Erik Møller

I 1988 åbnede den første genbrugsstation i Odense.

Og det fejrer Odense Renovation i morgen lørdag 26. maj med ikke bare én fødselsdagsfest, men i alt otte fødselsdagsfester – en på hver af byens otte genbrugsstationer.

Dagen indledes med gratis rundstykker og drikkelse til de 200 første fremmødte på flere af pladserne, mens der er gratis pølser og drikkelse andre steder.

Derefter er der forskellige aktiviteter – du kan for eksempel være heldig og vinde fede genbrugspræmier i tombolaer på flere pladser, mens du på Villestofte, Rugårdsvej 275, skal undgå at ramme skraldespandene ved hjælp af en fjernstyret skraldebil.

Der er også god musik flere steder. Ved den allerførste genbrugsstation fra 1988 – Højme på Holkebjergvej – spiller rockbandet Lite Kite, mens Bolbro på Snapindvej får besøg af det gendannede odenseanske kultband The Live Museum.

Der er naturligvis gratis fødselsdagskage alle steder – se det fulde program for de enkelte genbrugspladser her.

Her ses Alice Faber, rådkvinde for magistratens 5. afdeling, og by-og teknikrådmand Edvin Witved ved indvielsen af Odenses første genbrugsstation i 1988 på Holkebjergvej. Foto: Odense Renovation

En af Danmarks højeste genbrugsprocenter

Gennem de sidste 30 år er der sket en stor udvikling med genbrug i Odense. I 1988 blev den første bemandede genbrugsstation indviet, og siden da er der kommet syv nye til.

Men det er ikke kun antallet af genbrugsstationer, der er steget, også den mængde affald, der genbruges, er vokset. I 1988 blev 54 % af det affald, der kom ind på genbrugsstationen genbrugt, mens genbrugsprocenten i dag er helt oppe på 87 %. Det er en af landets højeste genbrugsprocenter.

”Vi holder fødselsdagsfest, fordi vi gerne vil have endnu mere fokus på genbrug. I 1988 startede vi i det små, men i dag har vi 43 forskellige affaldstyper, som skal sorteres,” fortæller genbrugschef ved Odense Renovation, Mette Lorenzen til MigogOdense.

Her i 2018 har de nu otte genbrugsstationer i Odense omkring en million besøgende om året, og lørdag er alle – både stamkunder og nye kunder – velkommen til fødselsdagsfest.

Her finder du byens otte genbrugsstationer:

  • Seden, Bullerupvej 84 B
  • Villestofte, Rugårdsvej 275
  • Næsby, Egestubben 2F
  • Lindved, Energivej 10
  • Odense C, Havnegade 102
  • Bilka, Niels Bohrs Alle 148 B
  • Højme, Holkebjergvej 132
  • Bolbro, Snapindvej 21