MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sidste bid af sommeren: Her får du Fyns bedste is

Af Betina Vestergård Jepsen
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse.
Foto: Ditte Kirk.
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse. Foto: Ditte Kirk.

Hvor får man de bedste is på Fyn? Svaret afhænger nok meget af, hvem man spørger, og hvilke præferencer den person har.

På trods af det kommer vi her med vores bud på, hvor du får Fyns bedste is. Nederst i artiklen præsenterer vi vores top 3 liste, men først kommer vi lige med en række forskellige steder, som bestemt er værd at nævne, når det drejer sig om gode ishuse på Fyn.

Værd at nævne

 

Skovsøen
Mange odenseanere forbinder nok sommeren med en is og en gåtur rundt om Skovsøen ved Fruens Bøge. Her ligger to populære ishuse: Frits Vafler, som er placeret helt nede ved søen på Skovalléen 99, og Skovkiosken, som er placeret lidt længere oppe på Læssøegade 210.
Begge ishuse leverer lækre gammeldags isvafler med guf, syltetøj og flødebolle, og de serverer også softice. Begge steder er bestemt et besøg værd, hvis du ønsker en god is i smukke omgivelser.

Vaffelbageriet i Overgade
Vaffelbageriet i Overgade 38 tilbyder både dansk og italiensk is, som serveres i hjemmelavede vafler og toppes med hjemmerørt guf. Selvom vaflerne er lidt skrøbelige, smager de rigtig godt, og også deres guf er værd at prøve!

Om vaflen og guffen vejer op for, at isen ikke er hjemmelavet, må du selv vurdere, men overordnet set får du en rigtig god gammeldags is hos Vaffelbageriet! Du kan også vælge af få din vaffel fyldt med softice.

Du kan desuden få en boks is og friskbagte vafler, guf og marmelade med hjem, så du kan lave dine egne gammeldags isvafler.

 

Paradis Is (Odense mfl.)
Iskæden Paradis Is ligger i den dyrere ende af skalaen, men du er til gengæld sikret kvalitets-is, som hver morgen laves med nogle af de allerbedste råvarer. Hen over sommeren kan du f.eks. nyde deres fortolkning af den populære Kæmpe Eskimo.
Du finder Paradis Is på Mageløs 1 i Odense.

Odense Chokoladehus
Odense Chokoladehus i Nørregade 32 laver selv deres is, og du kan altid vælge imellem 8-10 forskellige, lækre varianter, hvoraf to af dem er frugtsorbetis. Al isen er lavet helt fra bunden med 100% naturlige råvarer og frisk frugt, og du bliver betjent med et smil.

Prøv f.eks. deres hvide, lyse eller mørke chokoladeis eller varianten “The Icelandic Way”, som er lavet på skyr. Du kan både købe kugler i butikken eller få en boks is med hjem.

Ishuset Skovgrillen i Middelfart
Ishuset Skovgrillen ligger på Brovejen 353 i Middelfart og er placeret i gåafstand til både vand og strand. Du kan også nyde din is på en af de mange siddepladser foran ishuset.

Hos Ishuset Skovgrillen kan du få lækre is i form af både softice, ispinde og selvfølgelig en stor gammeldags isvaffel med alt, hvad dertil hører.

Hasmark Grill og Minigolf
Har du lyst til en gåtur ved den dejlige Hasmark strand, imens du nyder din is? Så er Hasmark Grill og Minigolf på Strandvejen 211 i Otterup et oplagt sted. Her får du forholdsvis meget for pengene, hvis du køber en gammeldags isvaffel, for de er ikke nærige med hverken isen eller guffen. Og det hele smager lækkert!

Gelato Italia i Svendborg
Hos Gelato Italia på Gerritsgade 26 i Svendborg producerer de selv isen med friske lokale råvarer og økologisk mælk. Også sukkeret og mange af frugterne til isen er økologiske. Udvalget er stort, og du kan både få mælkeis og sorbetis.

Derudover fremstiller de også selv deres softice med ægte vaniljekorn og ægte Belgisk chokolade.

Top 3 på Fyn

 

3. Il Gusto i Odense
På 3. pladsen har vi Il Gusto på Vindegade 84-86, som er kendt i Odense for sin lækre, hjemmelavede italienske is, der er lavet på italienske råvarer. Udvalget af varianter er ikke overvældende, men man kan til gengæld tydeligt smage, at der er kræset for isen. Desuden er Il Gusto et oplagt sted, hvis du ønsker vegansk is, og så er det endda muligt at få isen med hjem i en termoboks.

 

2. Vaffelhuset i Kerteminde
På 2. pladsen har vi en anden populær isbutik i Kerteminde, nemlig Vaffelhuset på Trollegade 2D, og det er ikke uden grund, den er populær. Også her bliver du mødt af en lækker duft af nybagte vafler.

Derudover får du hjemmelavet guf, og du kan vælge imellem 18 varianter af kvalitetsis, som dog ikke er hjemmelavet. Vaffelbageriet blev kåret som Danmarks tredjebedste ishus ved en stor afstemning på opdagdanmark – og det med god grund.

Foto: Ditte Kirk

 

1. Den Italiensk Isbutik (Odense og Kerteminde)
Når du træder indenfor i Den Italienske Isbutik, bliver du mødt af en dejlig duft af hjemmelavede vafler og en smilende betjening. Du kan få fyldt vaflen med mange forskellige slags hjemmelavet is, hvoraf 15 af dem er uden mælk.

Vi kan anbefale dig at toppe din is med deres fantastiske, hjemmelavede guf.
Alt dette gør tilsammen, at vi rangerer Den Italienske Isbutik som nr. 1 i vores top 3 liste.

Den Italiensk Isbutik ligger både i Odense C på Skt. Knuds Kirkestræde 9 og i Kerteminde i Langegade 9.

 

Del artikel