Sidste bid af sommeren: Her får du Fyns bedste is

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse.
Foto: Ditte Kirk.
Vaffelhuset i Kerteminde er blandt Fyns bedste ishuse. Foto: Ditte Kirk.

Hvor får man de bedste is på Fyn? Svaret afhænger nok meget af, hvem man spørger, og hvilke præferencer den person har.

På trods af det kommer vi her med vores bud på, hvor du får Fyns bedste is. Nederst i artiklen præsenterer vi vores top 3 liste, men først kommer vi lige med en række forskellige steder, som bestemt er værd at nævne, når det drejer sig om gode ishuse på Fyn.

Værd at nævne

 

Skovsøen
Mange odenseanere forbinder nok sommeren med en is og en gåtur rundt om Skovsøen ved Fruens Bøge. Her ligger to populære ishuse: Frits Vafler, som er placeret helt nede ved søen på Skovalléen 99, og Skovkiosken, som er placeret lidt længere oppe på Læssøegade 210.
Begge ishuse leverer lækre gammeldags isvafler med guf, syltetøj og flødebolle, og de serverer også softice. Begge steder er bestemt et besøg værd, hvis du ønsker en god is i smukke omgivelser.

Vaffelbageriet i Overgade
Vaffelbageriet i Overgade 38 tilbyder både dansk og italiensk is, som serveres i hjemmelavede vafler og toppes med hjemmerørt guf. Selvom vaflerne er lidt skrøbelige, smager de rigtig godt, og også deres guf er værd at prøve!

Om vaflen og guffen vejer op for, at isen ikke er hjemmelavet, må du selv vurdere, men overordnet set får du en rigtig god gammeldags is hos Vaffelbageriet! Du kan også vælge af få din vaffel fyldt med softice.

Du kan desuden få en boks is og friskbagte vafler, guf og marmelade med hjem, så du kan lave dine egne gammeldags isvafler.

 

Paradis Is (Odense mfl.)
Iskæden Paradis Is ligger i den dyrere ende af skalaen, men du er til gengæld sikret kvalitets-is, som hver morgen laves med nogle af de allerbedste råvarer. Hen over sommeren kan du f.eks. nyde deres fortolkning af den populære Kæmpe Eskimo.
Du finder Paradis Is på Mageløs 1 i Odense.

Odense Chokoladehus
Odense Chokoladehus i Nørregade 32 laver selv deres is, og du kan altid vælge imellem 8-10 forskellige, lækre varianter, hvoraf to af dem er frugtsorbetis. Al isen er lavet helt fra bunden med 100% naturlige råvarer og frisk frugt, og du bliver betjent med et smil.

Prøv f.eks. deres hvide, lyse eller mørke chokoladeis eller varianten “The Icelandic Way”, som er lavet på skyr. Du kan både købe kugler i butikken eller få en boks is med hjem.

Ishuset Skovgrillen i Middelfart
Ishuset Skovgrillen ligger på Brovejen 353 i Middelfart og er placeret i gåafstand til både vand og strand. Du kan også nyde din is på en af de mange siddepladser foran ishuset.

Hos Ishuset Skovgrillen kan du få lækre is i form af både softice, ispinde og selvfølgelig en stor gammeldags isvaffel med alt, hvad dertil hører.

Hasmark Grill og Minigolf
Har du lyst til en gåtur ved den dejlige Hasmark strand, imens du nyder din is? Så er Hasmark Grill og Minigolf på Strandvejen 211 i Otterup et oplagt sted. Her får du forholdsvis meget for pengene, hvis du køber en gammeldags isvaffel, for de er ikke nærige med hverken isen eller guffen. Og det hele smager lækkert!

Gelato Italia i Svendborg
Hos Gelato Italia på Gerritsgade 26 i Svendborg producerer de selv isen med friske lokale råvarer og økologisk mælk. Også sukkeret og mange af frugterne til isen er økologiske. Udvalget er stort, og du kan både få mælkeis og sorbetis.

Derudover fremstiller de også selv deres softice med ægte vaniljekorn og ægte Belgisk chokolade.

Top 3 på Fyn

 

3. Il Gusto i Odense
På 3. pladsen har vi Il Gusto på Vindegade 84-86, som er kendt i Odense for sin lækre, hjemmelavede italienske is, der er lavet på italienske råvarer. Udvalget af varianter er ikke overvældende, men man kan til gengæld tydeligt smage, at der er kræset for isen. Desuden er Il Gusto et oplagt sted, hvis du ønsker vegansk is, og så er det endda muligt at få isen med hjem i en termoboks.

 

2. Vaffelhuset i Kerteminde
På 2. pladsen har vi en anden populær isbutik i Kerteminde, nemlig Vaffelhuset på Trollegade 2D, og det er ikke uden grund, den er populær. Også her bliver du mødt af en lækker duft af nybagte vafler.

Derudover får du hjemmelavet guf, og du kan vælge imellem 18 varianter af kvalitetsis, som dog ikke er hjemmelavet. Vaffelbageriet blev kåret som Danmarks tredjebedste ishus ved en stor afstemning på opdagdanmark – og det med god grund.

Foto: Ditte Kirk

 

1. Den Italiensk Isbutik (Odense og Kerteminde)
Når du træder indenfor i Den Italienske Isbutik, bliver du mødt af en dejlig duft af hjemmelavede vafler og en smilende betjening. Du kan få fyldt vaflen med mange forskellige slags hjemmelavet is, hvoraf 15 af dem er uden mælk.

Vi kan anbefale dig at toppe din is med deres fantastiske, hjemmelavede guf.
Alt dette gør tilsammen, at vi rangerer Den Italienske Isbutik som nr. 1 i vores top 3 liste.

Den Italiensk Isbutik ligger både i Odense C på Skt. Knuds Kirkestræde 9 og i Kerteminde i Langegade 9.

 

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her