Smagen af jul: Isbutik lancerer risalamande-is

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Så sent som i går skrev vi om, at julen mange steder bliver mere og mere eksperimenterende. For hvorfor gå på kompromis med alle traditionerne, når man stadig kan få dem i et moderne (og lækkert!) format.

Det er i hvert fald lige præcis, hvad ParadIS i Odense har forsøgt med deres re-lancering af ris a la mande-isen.

Netop denne grøddessert har allerede en stolt, dansk tradition bag sig og kan spores helt tilbage til 1900-tallet.

Her blev den skabt, da ris og kanel var en mangelvare – derfor forsøgte husmødrene sig med at tilføje flødeskum til en mindre mængde ris … og så var ris a la manden altså opfundet.

Risalamandeisen har ganske vist færre år på bagen, men er dog allerede nu en tilbagevendende begivenhed, der ifølge ParadIS plejer at være rigtig populær.

Den er lavet på risengrød, vanilje fra Madagascar, økologisk mælk og fløde fra Thise, hakkede mandler og italiensk amarena-kirsebærsauce fra kvalitetsmærket Fabbri.

Risalamande-isen kan også købes som frappé, hvis du foretrækker at skylle den ned i én omgang!

Du kan smage risalamande-isen i Rosengårdcenteret til og med d. 23. december.