MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

879 nye smittetilfælde i landet: Sådan går det lokalt i Odense

Af Michael Qureshi

Der er rigtig mange dårlige nyheder i den daglige nyhedsstrøm i landets medier lige pt.

Så lad os forsøge at tage de positive briller på for en stund. For de hårde restriktioner og nedlukningen virker effektivt i forhold til smittetal.

Det seneste døgn er der fundet 879 nye smittetilfælde, og det er ud af hele 96.091 test. Det giver et positivprocent på under 1 for første gang i rigtig lang tid.

Helt nøjagtigt er 0,91 af de testede det seneste døgn konstateret smittede.

Antallet af indlæggelser er også faldet med 13, og der er nu 779 indlagte med covid-19 i Danmark. 137 af dem er på intensiv afdeling og 86 ligger i respirator.

Tallene dækker over 28 timer

På grund af tekniske problemer med Statens Serum Instituts servere dækker ovenstående tal over en 28 timers periode. Normalt dækker tallene 24 timer.

Derudover er der nu fundet 256 tilfælde af mutationen B117 i de positive coronaprøver, oplyser Sundheds- og Ældreministeriet på Twitter. Den 13. januar var tallet 208.

Lokalt i Odense er tallene også dalet den seneste tid. Odense Kommune ligger i midterfeltet af samtlige danske kommuner, når det gælder incidenstallet, som er antal smittede per 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Her har Odense et incidenstal på 146.

Odense er lige efter Aalborg

Til sammenligning har de andre storbyer som Aarhus et incidenstal på 215,6, Aalborg på 140 og Københavns Kommune på 231,7.

Værst i landet er Ishøj og Herlev hårdest ramt, mens der også er kommet et større udbrud på Samsø som ligger på tredjepladsen.

Del artikel

Andre læser også