Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smørrebrød til enhver anledning

Af Redaktionen

Det er altid en god idé at servere smørrebrød, da du er sikker på, at alle vil kunne finde et stykke, som de kan lide. Derudover sikrer du dig, at der er mad til både dem som spiser kød, samt til vegetarer, uden at vegetarerne skal skille sig ud med et særskilt måltid, som ikke minder om resten af menuen.

Det er nemt at købe smørrebrød i København, da der er flere som tilbyder det. Selv i mange supermarkeder kan du bestille smørrebrød fra deres slagter- eller delikatesseafdeling. Det er derfor altid til at få fat på, så snart du behøver det især hvis du leder efter smørrebrød i København.

Måltidet til personalearrangementet

Til personalearrangementer ser man typisk, at der bliver serveret smørrebrød, da det favner bredt, og falder i alles smag. Dermed sikrer arrangøren, at alle bliver mætte. Det er praktisk, lækkert og en smule højtideligt. Samtidig er det en klassisk dansk servering, der gør, at alle har kendskab til udseende om smag. Ud over personalearrangementer, så egner de sig til en lang række af arrangementer, hvor der serveres et måltid mad.
Når vi serverer smørrebrød, så er det primært noget, som vi køber udefra, frem for at lave det selv til trods for, at det er ganske enkelt tilberede. Det eksempelvis muligt at købe smørrebrød i København – men også mange andre steder.

Højtbelagt smørrebrød er en ren klassiker

Historien omkring det højtbelagte smørrebrød starter tilbage fra 1880’erne. Her åbnede mindre spisesteder, med et bredt udvalg af madder på menukortet. Selv i dag kan det kræve tidsbestilling at spise på de nuværende smørrebrødsrestauranter, da de er velbesøgte. Det vil sige, at selvom det er over 100 år siden, at det blev opfundet, så er det stadig yderst populært i dag. Det er for Danmark, hvad pizza er for Italien. Har du besøg af udenlandske gæster, vil du meget sandsynligt præsentere dem for et sådant klassisk dansk måltid.

Både til hverdag og til fest

De fleste af os spiser rugbrødsmadder til frokost, hvis vi har madpakker med på arbejde eller i skole. Desuden spiser rigtig mange også rugbrødsmadder til aftensmad. Faktisk er rugbrødsmadder et af de mest hyppige aftensmåltider herhjemme.

Når vi laver madder, så er det primært fordi, det er helt utrolig nemt og hurtigt at lave og servere. Men selvom det primært er hverdagsmad, så går de udmærket an til festlige lejligheder også.

Uendelige muligheder for sammensætning af smørrebrød

Selvom det i bund og grund er en simpel rugbrødsmad, så har madderne tæt på uendelige muligheder for sammensætning af pålæg og andet tilbehør. Derfor er spænder det bredt fra skolemadpakker til festmåltid, da det altid kan kombineres og sammensættes efter smag, behag og lejlighed. Smørrebrød i København er altså en populær og dansk spise.

Del artikel

Andre læser også